Гинеколог: Жените губят способността да раждат естествено

Водещият френски гинеколог Мишел Оден твърди, че жените са застрашени да загубят способността да раждат по естествен път.

Обратно в новината

Коментари - Гинеколог: Жените губят способността да раждат естествено | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя на 84г къде е тръгнал да прави изявления? Раждат с цезарово сечение за да не ги боли - да минат по-леко. А останалите проблеми с раждането са поради простата причина, че масово раждат за първи път над 30г. Преди 100г раждането на 15-16-17 е било нормалното, а не на 35-36. На 35 са раждали 5-то или 10-то дете.

Kое е естествено вече?! Kое е същото както преди хилядолетия и столетия?! Oтговорът е -нищо. Kакво искате от жените тогава??? да сме благодарни, че изобщо има деца.

Жените много се разгевезиха. Когато нямаше секцио , да не би , жените да са се свършили.

глупости на туркалета.....шапка свалям на този които е измислил епидуралната.имах страхотно раждане,прекрасно и нищо не ме болеше. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А така моме! В иновациите е бъдещето. Сигурно ще свалиш шапка и на некъв инкубатор дето може да ти седи в центъра на хола и да си гледаш бебето как 9 месеца расте без да имаш нищо общо с това - е айде яйцеклетката е твоя. Почвай да мислиш и връз това дали ако мъжа ти прави секс с домашния робот ще се счита за изневяра. Екстрите обикновено са свързани със закърняване. Ако закърнее половата система, дали секса ще те кефи..аам?! И не мисли само за себе си..ефекта ще е нейде при внучките ти...

Няма как да стане, но много ми се иска този лекар да роди и след това да дойде пак да си поговорим. За едното вадене на зъб всеки иска упойка, но като опре до раждането, все обезболяването им е трън в очите.

Аз нямах нормален родов процес,и добре че беше хирургията,та да родя живо дете.С второто дете също не можеше да родя по естествен начин.Добре че са лекарите и я има и хирургията,иначе нямаше да сме живи.

че защо не?

Ще стане страшно когато жените няма да се нуждаят от партньор за да забременеят,,,

Много отдавна има методи за забременяване без партньор. Необходим е донор на материал. Ин витро метод е един от тях.

Ин семинацията също.

На мен не ми е ясно как така Пена, която е на 30 взима един куп медикаменти и роди секцио ще повлияе на Таня, която е на 25 и ѝ предстои раждане в края на годината? С други думи, това за което говори въпросният "учен" е явление в медицината от има няма 20-25 години и няма как да повлияе или измени нещо при жените, които тепърва ще раждат в близките 50-100 години. такова влияние може да се отчете след няколко поколения!

аз пък родих 2 деца без обезболяващи и каквито и да е други медикаменти... един доктор на стаж стоеше при мен през цялото време и ме караше да клеча в тоалетната и да напъвам за да получа по бързо разкритие... нямах никакви разкъсвания,децата бяха над 3 килограма

Браво,желая ти още дечица и да си най-щастливата с тях!!!

Уважаема г-жо аз, не разбирам как Вашето раждане е свързано с моя коментар и каква точно позиция изразявате. (написали сте го като реплика на моя коментар). Аз нито отричам нито коментирам модната тенденция да се ражда секцио или да се ползват куп медикаменти за ускоряване на раждането. Изразих мнение, че периодът е твърде кратък, за да може да окаже влияние на други родилки. Евентуалните изменения биха настъпили след няколко поколения. А тези, които са ми сложили -, явно са учили някаква друга теория за еволюцията...

Голема работа си да знаеш !!!

Ще преведат ли книгата на български? Моя приятелка има майка - неонатолог. Тя водеше нейното раждане, по естествен път. Забрани категорично вливането на всякакви медикаменти. Тогава разбрах колко са вредни за бебето и за родилката. Дали са и само обезболяващи. Раждането е било трудно и с разкъсвания.

Откога неонатолози водят раждания!?!? Хайде не пиши глупости! И като иска без медикаменти, защо е използвала болкоуспокояващи?

Ако не й бяха дали и обезболяващи, нямаше да има и толкова разкъсвания. Естественото раждане не е особено болезнено в по-големия процент от случаите, проблемът е, че продължава от един до няколко дни, а няма кой да чака толкова. И повечето жени са нетърпеливи и лекарите. Иначе има достатъчно медицинска литература по темата. На теория над 90% от бременностите могат да приключат безпроблемно и по напълно естествен начин. Заради останалите 10% обаче, ако съм хирург и съм обучен да разрешавам потенциалните проблеми хирургично, а не механично и при най-малката индикация за проблем не бих рискувал да се случи нещо, върху което да нямам контрол и да изложа на опасност живота на пациента и репутацията си.

И как растем експоненциално и гоним 8 млрд, пък жените не можели да раждат.... пълни глупости, статистиката говори коренно противоположно!

Става дума за Франция и за белите страни. Статистиката за която пишеш се попълва не от горната категория хора, а от едни по-мургави или по-жълти, които нямат същия достъп до медицински грижи.

И кво, те не са хора, викаш...

И освен това се има впредвид естественото раждане, а не раждането въобще. Това е като масовото нежелание да се кърми с обяснението, че нямат кърма. Жените се поразглезихме с памперси, адаптирани млека, секцио и т.н. и гледаме по-лекото и лесното.

Ели, неразглезена, ако детето не може да се завърти и не тръгне с главата напред, тогава какво правим?