Учат българката да става „Майка навреме”

Първото от серията училища „Майка навреме” ще се проведе на 4 юли в столичната болница за женско здраве „Надежда”.

Обратно в новината

Коментари - Учат българката да става „Майка навреме” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са сега бабите на по 45 г., които обикновено започват да опяват, че могат да родят когато си поискат? Поради безработицата повечето млади мъже станаха бабоеби и от страите лелки не може да се дореди човек. Те пък, от своя страна се натъртиха да раждат и мрат като мухи.

Те хубаво учат жената да става майка "на време", но е хубаво днешните мъже да се научат да стават татковци на време и да не се страхуват да поемат ангажиментите си, защото жените знаят що е то "биологичен часовник" много,много добре, но мъжете си мислят, че са вечно млади и с качествена сперма и все им се струва рано и не са "готови"!!!!

Да, българският мъж става все по- инфантилен и зависим от мама до късна възраст, те седнали да ни учат да си замразяваме яйцеклетките. ВЪРНЕТЕ КАЗАРМАТА ТОГАВА!!!!

Мъжете вече не са така зависими от майките си! зависими са само от своя компютър :)

те по добре да изхранят родените вече деца, а за бъдещите родителите сами ще се погрижат

Не разбирам, защо трябва да раждам по-рано при положение, че няма от кой? Тъпа рекламна стратегия. На търсачка сайт и цветова анархия и хипер смешно платено участие на тримца в тв 7. Несериозно.

Не казвай че няма от кой, ела и ще те оплодя на колкото и години да си :)) Ние селските левенти сме особено плодовити и даровити, затова слагаме по два дурекса ако искаме да опазим коз... момата!

Айшето ли учат как да става майка О-време?

Редно е платените съобщения да се обозначават, хитреци такива! Майка навреме или бизнес със страха?

А как се стимулират младите жени да раждат по-рано? На всяко интервю за работа те питат дали скоро смяташ да имаш деца, за да те отпишат ... Аман от простотия.

навреме е когато е навреме

Как пък преди 25 години нямаше нужда някой да "учи" българката кога е най-добре да става майка.Тя сама решаваше и знаеше,сега работодателя ще и диктува това.Простотии без край..........робовладелство.

Ужас! И до България ли стигна тази мода. Вместо работодателят да ти даде майчинство, той ти плаща да си замразиш яйцеклетките, та като излезнеш в пенсия да ги размразят и да си родиш бебе. Супер.

Освен на някоя велика глупост, на друго няма на какво да научат хората в някои училища!?!? Поучете се от американците - отново и за пореден път.

Да се поучим, викаш? Може би как се готви гуакамоле, а?

Аман от търгаши, които превърнаха медицината в бизнес. Единственото вярно нещо тук е, че след 35-тата година рискът за майката и плода при раждане се увеличава. И след този факт, логичното продължение е: жени, омъжвайте се и раждайте млади. Вместо това какво виждаме? Жени, елате при нас да си замразите яйцеклетките. Ние ще ви вземем паричките, а вие можете после и на 50 да станете майки. А за работодателите - ако са толкова загрижени - пускайте служителките да раждат млади и ги подпомагайте, вместо да ги издоявате в най-хубавите им години. Благородно дело друг път. Печалбари!

Това с финансовото участие на работодателите най ми хареса!

"колко важно е да се роди до 35-ата година" Ами като е толкова важно, защо не посочите малко по-ниска възраст, все пак толкова жени са зле с математиката и като чуят, че трябва да родят на 35, започват да правят опити на 35-ия си рожден ден. Без да отчитат, че за зачеване на средномлада жена са нужни 2-3 години, а за износване на бебето пак близо една! И в най-добрия случай ще ги споходи щастието на 38. И още една немаловажна подробност - от биологична гледна точка жената на 35 години е запазила едва 20% от плодовитостта си и тогава зачеването може да продължи до 50-те...Ако въобще. Старите моми да извиняват, ама природата си знае нейното и изобщо "не ви влиза в положението".

Хайде, хайде, стига с тези обобщения. Аз родих на 25 и на 35 години, като и двата пъти забременях от раз (чаках толкова по други причини), и двата пъти износих леко и родих леко. И децата са здрави. Не знам защо 35-годишните ги смятат за взели-дали вече...

j, съгласна съм с Вас! Жената след 35 си е във фертилна възраст и ако е водила разумен начин на живот и е здрава, няма място за притеснение. Тя една българка със средната за страната заплата докато ги спести тези 5 бона, по-лесно ще си намери баща за детето. А и защо хората си мислят, че жените раждат по-късно по собствено желание и че до 35 задължително са срещнали подходящия човек. Тези неща не стават по план и график. Кой, когато му е писано. Или да раждат от първия срещнат, пък после защо има толкова самотни майки. Имам наблюдения за Белгия. Там жените раждат първо дете след 35. Три познати родиха на 37, 38 и 39. Забременяха от раз, лека бременност и здрави деца. Раждаха по естествен път и никой лекар, както в БГ, не им каза, че заради годините трябва да е секцио. Сестра ми роди на 35 и 38 без проблеми. Макар че имаше 10 годишна връзка. Всеки решава кога да има деца, не е нужно някой да му го налага. Прабаба ми е родила дядо ми на 52, бил е 6 по ред дете. Едно време жените са раждали до 50 по 5-6 деца. Време, в което не е имало ин витро, секцио и напреднала медицина. Раждали са в домашни условия или на полето. Както се казва, който си го може си го може. Имам и познати, които от 25 годишни имаха години неуспешни опити и след 30 забременяха ин витро. Индивидуално е и обобщения не могат да се правят. Аз родих две деца, много млада и на зряла възраст. Мога да кажа, че зрялото майчинство е много по-осъзнато. Да не говорим, че хормонално подмладява жената и забавя навлизането в менопауза.С първото дете не бях готова за тази голяма отговорност. Лично аз смятам, че деца човек трябва да има, когато е отговорен и зрял. Такива стават хората обикновено след 30 години. Вижте как е в цивилизованите страни, стига сте всявали паника.

С други думи - лека рекламна кампанийка за фирмата, която ще съхранява замразени яйцеклетки. Подтекстът е - майки, до 35 г. замразете при нас (срещу съответната сума;) някоя и друга яйцеклетка, пък после може да си потърсите донор на сперматозоиди и най-накрая да се решите на ин-витро. А лекция за рисковете ЗА МАЙКАТА от ИЗНОСВАНЕ на плод на по-късна възраст ще има ли? Съмнявам се.

Както се казва: прозрачност без граници! Напълно са ни прозрачни :-)

Абе хора, стига с тия замразени яйцеклетки. Женете се млади! Знаеш ли аз, ако науча, че съм се пръкнала от замразена яйцеклетка...тръпки ще ме побият, честно