България е страната с най-малко бракове в ЕС

Близо три пъти е спаднал броят на браковете у нас за последните 55 години, отчита анализ на Евростат за браковете и разводите в ЕС. България води класацията.

Обратно в новината

Коментари - България е страната с най-малко бракове в ЕС | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наскоро попаднах на един екземпляр, който на майтап попитах как би възпитал буйни деца,ако има такива (до кафенето ,където бяхме седнали ,играеха шумно едни дечица и той се възмути на родителите им) и се започна.Не искал деца ,него никоя не можела да го върже, той ги зарязвал само...Аз се видях в чудо ,че го попитах на шега.Когато започна да говори за забременяването като за надуване на корема ,не издържах- платих си моята част от сметката, чао-чао и дотам с този.Не съм вярвала ,че има все още толкова примитивни в разсъжденията си хора,толкова егоистични и виждащи в съвместния живот някакъв кошмар.Жалко за нас жените тук.

Лично моето мнение е, че мъж, който не желае да ме направи своя съпруга не заслужава да му раждам деца. Освен това, когато двама човека са подходящи един за друг, бракът е нещо прекрасно. Както казва една американска психоложка: "бракът е като увеличително огледало. Когато има любов е орекрасно, когато има проблеми, след брака стават още по-големи." Хора, които се обичат не се страхуват от брака. А и в крайна сметка има и развод. Но да раждам деца на мъж, на когото съм гадже, няма как да стане.

Мисля си, че хората не се женят, защото не са сигурни в избора си. Защото не вярват в митовете за "цял живот" и не искат да си слагат камък на шията с някой, към когото ще охладнеят в даден момент. Ценностите са много по-различни от преди! Но ако човек е напълно сигурен в избора си и е мислил с горната си глава, ако наистина има любов, а не изгода, страх или нещо друго, тогава има щастлив брак без развод! Постоянните неща са за постоянните хора :)

Ако разрешат гейбраковете може да се изравним европейски.

Бракът е сериозна стъпка към развода..

Някои не са дорасли още.

Повечето хора се вкопчват в брака, защото търсят някаква илюзорна сигурност, но не забравяйте, че човешката природа е моногамна и няма нищо лошо в това.

По-скоро хората са полигамни....

Бракът е полезен, когато искаш да вържеш някой, но не забравяйте, че човекът срещу вас сигурно не е чак толкова глупав и вероятността да не получите нищо от парите му след развода е огромна.

Да ти кажа, сигурно си прав за това, което говориш, но за мен брака е преди всичко обет за вярност и принадлежност. Когато не съм в брачен съюз, едва ли ще се чувствам ангажирана с вярност с човека отсреща. Безбрачните връзки ти дават свободата да си хванеш шапката във всеки един момент, когато не ти отърва нещо и повече никога да не се върнеш назад, докато един развод може да те накара да преосмислиш. Когато си в брак , подсъзнанието ти казва, там е вече твоето място. Иначе нямам нищо против свободата и май човек като одъртява, започва да поумнява.

С твоите килограми, освен да си вярна и принадлежаща (зачислена), друго май не ти остава...

Не му обръщай внимание.Он не знае що говори.Я те аресвам секак си.

Абе като започнат всички с философии за младото поколение, колко са рационални, как любовта е важна, как много хора живеели в брак, но не били щастливи и им липсвало внимание. Празни приказки, истината е една : прости хора, прости ценности. Няма развита държава, в която бракът да не се цени. Бракът не е гаранция, не е романтичен жест, не е задължение, бракът е основа, градивна клетка на здрвото общество. И само да кажа за хейтърите, че съм млада и омъжена от няколко години, имам и радостите и проблемите, които хората споделят с брак или без, но когато отидох в родилното не ме попитаха дали знам кой е бащата и дали ще признава детето...нося си халката с удоволствие и вярвайте ми, че има значение когато е там...

А колко от браковете в България дават брак?

Нормално, измряха бабичките, за които 25 годишните жени са вече стари моми, а сватбената церемония задължително трябва да включва печено прасенце и натъпкани банкноти в обувките на булката. Младите хора са много по-рационални.

По-скоро - "Нема кинти, нема, нема кинти..."

Липсата на пари е само оправдание за липсата на желание и страх от поемане на отговорност. Никой не казва, че трябва да вдигате сватба. Може само да подпишете с най-близките хора. Може да наемете костюм и рокля под наем за подписването. Има толкова варианти, стига човек да иска. Но повечето мъже ги е страх от брака. За да си щастлив обаче няма значение дали ще подпишеш или не. Познавам щастливи и обичащи се хора без брак и такива, които вдигнаха пищните сватби, но после се разведоха. По-скоро е важно дали предложението за брак е провокирано от истинска любов и желание да бъдеш с този човек. А не под влияние на външен натиск от роднини, защото жената е бременна, желание за показност и суета и т.н. В тези случаи губи своето значение.

Много правилно изказване- никога няма да забравя узумлението си, когато една моя съседка-пенсионерка ми направи намек,че съм стара мома на 22 години, когато все още следвах. Въпросната се беше бракувала на 17-18 за фатмак и това се оказваше най-голямото постижение в целия й живот....:)