Най-здравословните храни през зимата

С падането на температурите трябва да подготвим организма си за зимните месеци.

Обратно в новината

Коментари - Най-здравословните храни през зимата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баща ми не дава да се купуват - тикви, нар, ряпа и карфиол. Вместо тия храни, купува само месо. И аз нямам какво друго да ям освен месо. Все пак той ме издържа. Аз още не мога да си намеря работа, т.е. никъде не ме взимат, не че не я намирам. Намирам но не искат да ме назначат, нищо че съм с 2 висши, защото нямам връзки и стаж. Подразбира се. И сега съм изцяло зависим да ям боклуците на родитеите ми. Неприятно но в България факт.

месо месо и пак месо ама домашно да го чуеш като преквичи и кръв да капе от месцето ,не химия.в големите вериги всичко е химизирано и тече вода-химия.като го осолиш локва става.това е боклук не е месо.даже не е и боклук ами е отрова купувайте живо и го колете или да ви го колят пред очите.

Уот дъ фак!

И от къде да го купим живо? То няма от къде...?! че и да сме гледали как го колят?! Е от къде се купува? В градовете нЕма такова нещо.

Вярно е, че са добри храни, картофа малко не пасва, ама става. Бих добавил зеле, моркови, цвекло, лук, чесън. Но трябва и протеин, не може само на зеленчуци и плодове. Това не значи да се блъскате ежечасно свиснко, умерено, 1-2 пъти в седмицата. През другите дни - риба, бяло пилешко, яйца, и най-вече варива - леща, грах. То това общо взето важи не само за зимата, но липсата на повече разнообразие от плодове и пресни зеленчуци през зимата кара много хора да прибегнат основно до меса. Всяко ядене на месо трябва да бъде обилно подплатено с много зеленчуци, по възможност сурови.

Хаха, като гледам коментарите за свинското, виждам как данък "Вредни храни" няма как да бъде приложен в България. Да вземат малко да почетат тук и управляващите!

Абе с тия репи, нарове, карпфиоли и ябълки ще ми се остърже стомаха бря?! Аз да не съм заек, че да хрупам карфиол? Всяка зима сме на свинско вратни пържоли и домашно червено вино. Свинско със зеле на фурна е основното и най-важно, (ако няма вратни, може и котлети). Баница чат пат е супер. Сушен суджук. Борш с месо (парчета свинско нарязано) разбира се. Борш без месо не е борш! За сладко крем карамел. Като разбира се има и портокали, че хубаво мирише зимата и понякога се хапва. Така че основно това са храните зимата. Скоро правим бидона със зелето и после само основно месо се купува цяла зима, през няколко дена.

Ти може и да казваш че не си заек, ама да чуем какво ще каже жена ти :-)))... Виц: На един мъж жена му много често му готвила зеле. Един -два пъти в седмицата..бива,ама тя му готвила зеле през ден, а през дните когато не му готвела зеле, го"гощавала" със салати. Човекът се видял в чудо, какво да прави..мислил,мислил и решил да я покани на ресторант. Така ще си поръча каквото му душа иска.Речено-сторено. Нагласили се,облекли се хубаво ,жената радостна,той още повече. Седнали в ресторанта и заразглеждали менюто. Той си избрал,но му се доходило до WC-то . Казал на жената какво си е избрал и отишъл до тоалетната. Като се върнал,о-о-о ужас,жена му поръчала...ПАК ЗЕЛЕ.Тук вече нервите на човека не издържали и казал...Какво правиш с това зеле,искаш да ме побъркаш ли,всеки ден зеле та зеле.Неиздържам вече, или ще готвиш месо или се развеждаме. Тук жената и тя ядосано му отговорила: Докато е.б.еш като заек,все зеле ще ядеш.

Аз нямам жена все още. Още си търся първата приятелка..... и бъдеща съпруга.:) Така че не се знае, аз как е.б.а. Но бъди сигурен, че това ми се отдава отръки, и съм много по с.е.к.с.а..

Свински печени на жар,кифтета също,тунел мискетова ракийка+една дамаджана с домашно винце луканака телешка и яка компания!

Aми тогава не се оплакваите чe ви са малки заплатите.

Ама дайте да видим някой рупал цяла зима само картофи, ряпа и карфиол! Бас ловя, че ще го видим в болницата. Яжте к'вото ви душа сака и спазвайте часовете за хранене. Не яжте между яденетата и ще сте хем здрави, хем елегантни. Аре със здраве от мен!

Както казват някои колеги от по-долу: свинско, винско, пржъки с лук и бих добавила - топла пача и капама! Това е здравословната зимна храна!

Jeni

Превъзходно! А за десерт- печена тиква и печена дюля с мед и орехи!

По едно парче Гараш е по прилично,ма по голямко да е

Браво Како разбираш ги нещата от живота!

Ти ми дай свински пържолки и червено вино и ме чакай да умра....

Най-здравословната храна е разнообразната. И зиме и лете!

преписваите, преписваите... и не забравяаите да нахраните руския бот с водка!

През зимата най-здравословно е свинско със зеле и червено вино. Ох, чакай да преглътна :)))

Аз пък обичам зиме да си похапвам свински вратни пържолки във всякакви варианти, домашни суджучета на фурна, свински бабета и глави, чорбички от опърлени свински крачка! А, да не забравя и варени свински дебели черавца, запечени на фурна и поръсени с червен пипер, по възможност лют. И вскичко това да се полее обилно с хубаво червено вино! Наздраве!!!

Абсолютно те подкрепям! Ама те хората очевидно не са имали предвид основните ястия, а само гарнитурите към тях и закусчиците между тях.

Ако свинята е от кочината и хранене с остатъците от твоята храна и тревата от дворът ти. Ако вечерта си ял свински пържоли с люти чушки, полети с домашно. А но сутринта да изведеш стадото да се разтъпче до ранния следобед. Или да отидеш с каруцата до нивата и я натовари със сено от купата за да нараниш и положиш на животните. Другият вариант е 2 часа всекидневно с щангата. Третия вариант - виж колко брадавици са ти излезли. Умножи ги поне по 5 ....вътре в дебелото ти черво. Нататък знаеш как завършва рецидивът.

.

Добре написано! И правдиво!

Да бе много здравословна, особено картофите. После да няма въпроси - "ама що качвам килограми"...

Ти яж само това, което е препоръчано и после ми кажи как качваш килограми! Ще качиш, ама друг път! Много се съмнявам, че ако ядеш само картофи, ябълки, ряпа, нар, карфиол и тикви ще качиш килограми!

И през зимата човек може да яде здравословно без да прибягва към вредните туршии и твърде мазни меса. Аз бих добавила и зеле (прясно) и моркови.

.

Ама те туршиите са полезни...а зелето е полезно прясно, но и ферментирало също!

Като си платите всички длгове и сметки, и ще се вталите набързо, искате - не искате! И то на студено. Затова трябва отрано да ходите първи на работа - белким там се постоплите безплатно на духалката.

Всички ги имам в наличност и с удоволствие си ги хапвам. Бих добавила още два важни - броколи и червени цвекло!!!

интересно - нищо не се казва за плодовете и селенчуците дето растат на кокал ?!?!?

Mnogo zdravoslovna hrana

Колко кг си, честно?

Като задаваш такъв въпрос, трябва да я питаш и за височината, защото само килограми въобще не са преценка.