Самотата кара човека да се храни нездравословно

Австралийските учени Катрин Хана и Питър Колинс са установили, че хората, които живеят сами, се хранят неправилно много по-често от останалите.

Обратно в новината

Коментари - Самотата кара човека да се храни нездравословно | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че съпругите знаят ли да готвят здравословно? Това са пълни глупости. Според мен е точно обратното. Когато е сам мъжа, той се съсредоточава върху мислите си, подрежда си нещата, пазарува си здравословно, плодове зеленчуци, все пак е свободен по цял ден, и се храни здравословно. Все пак знаем, че България е наопаки с развитите страни. Ако там е така, то при нас е така.

Пълни глупости.Сам или с цяла "армия" около себе си,ядеш това което те влече.Който си е прасе и сам и с други си е такъв.Който е грижовен към себе си и сам и с компания си е грижовен.

При мен е обратното. 10 години съм сам и като съм сам, се съсредоточавам, ям здравословна храна, всичко ми е подредено. Като си дойде майка ми и живеем двамата под един покрив, и се почва с лошата храна, уж за угаждане го вземала, за туй-онуй... и те така. До сега не съм живял с чужд човек, с приятелка например и не знам как ще е. Сигурно ще е супер, ако и тя гледа здравословната храна като мен.

Здравословното хранене може и да се влияе от емоционалното състояние и семейното положение, но според мен преди всичко са от значение интелектуалното ниво на индивида и от неговата образованост и обща култура.

Когато бях сама се храних здравословно - много плодове, зеленчуци, кисело мляко и '"постно" месо. Откакто съм обвързана качих почти 20 кг. Мъжът ми харесва шарено месо, мазно, бирички, салатки с ракия и то се отразява и на мен.

20 кг.са много. Иначе е доказано, че когато човек се обвърже и качва килограми. И тая констатация пак не важи за всеки. Сегашният ми мъж е бил самотен 10 кг.и през цялото време си е готвил и гледкал.

А Вие защо не се храните според Вашите предпочитания? По време на постите аз постя, но семейството ми не пости и за мен това не е проблем. Приготвям храна само за тях.

Ами да не седи самотен? кой му е крив?

Luna0102

До голяма степен допира до мързела. Като съдя по себе си, ако не трябва да храня една сюрия народ, доближаването ми до печката ще е за да забърша праха.

Самотата даже не е просто страдание, а е заболяване, при това тежко. Човек на първо място губи самоуважение когато е самотен. Животът се лишава от смисъл. Съвсем естествено не ти е до ядене, и когато това все пак се налага, се превръща в досадно задължение. И ядеш прав пред хладилника замръзнали и безвкусни кашкавалчета. Ако нещо те руши, това не е храната, спането или липсата на двигателен режим, а е усещането за нещастие. Темата е извадена от голям контекст и макар с вярна констатация е повърхностно анализирана и разбирана.

Бъра-бъра, сто чадъра. Аз съм си сам и не се чувствам зле.

Ти си сам, но не си самотен, тук става въпрос за самотни хора.

Понеже съм бил за дълго и в двете ситуации, потвърждавам тази тенденция. Работата е, че самотният човек просто е по-демотивиран да полага редовни грижи, каквото поддържането на здравословно хранене.

Ако не съществуваше опцията на готовия junk food около нас навсякъде, то тогава и самотните хора щяха да се хранят добре. Може би по-безкусно, но просто и добре.

Аз много чест ходя по магазините - никак не съм самотна значи :) . А този "феномен" с изоставените мъже дето вече за нищо не стават го наблюдавам и при пиянките във входа, та не е само в развитите страни. Ами така е като са си пропилели живота залагайки на губеща карта, която ги ритва като одъртеят...Аз кавато съм милосърдна трябва да се избиват за мен бунаците, не бих ги зарязала като се разболеят, но е на нямат 1 грам прозорливост.

Регистрирай се в сайт за запознанства, като те сърбят ръцете и .......

Храненето на самотните хора им е най-малкият проблем.

Ако прочетеш по-късно...това, което описваш не е здравословно хранене. Препечен хляб, орехи, извара, ябълки, лимони, печена риба /може скумрия;)/пиле, маслини, моркови и др.

Е, не всеки може да си позволи лукса да хапва Блек Ангъс карпачо с рукола, естрагон, хвойна, чипс от каперси и трюфел или пък филе от див лаврак с пяна от пачи крак, зеленчуци и пюре от лилав картоф, а за десерт тирамису маскарпоне крем с хрупкав шоколадов чипс, които в продължение на две години са се напоявали с ямайски ром.

Не е и необходимо

Докато ти изчета написаните не на място изгъзици ми изсъхна зарзавата в шопската и ми лояса свинската пържола.

Ти или си някой новоизлюпен СНОБ , който може и да яде подобна храна , но не може да си служи правилно с нож и вилица и плюска най-безпрадонно цитираното гурме ....или се подиграваш с хората. И в двата случая-язък , че се храниш с качествена храна.

Какво се е напоявало две години с ром????ямайски..