Алекс Сърчаджиева: Страхувам се да напиша книга за майка ми

Актрисата и тв водеща Александра Сърчаджиева сподели, че я е страх да напише книга за живота на майка си - покойната актриса Пепа Николова.

Обратно в новината

Коментари - Алекс Сърчаджиева: Страхувам се да напиша книга за майка ми | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И защо непременно трябва да пишеш?! Вече си известна поне в БГ като артиска и като водеща, защо трябва и като писателка?!

Да остане назад ли? Ето "Пената пише трета книга" тя ли да не може да напише?!

господи, колко злоба има на земята ,господи алекс бади жива здрава и над тя глупости които се пишат от лоши хора *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Сърчаджиева сподели още, че има чувството, че живее в омагьосан кръг. "Мечтая за по-добри дни и искрено и силно се надявам те да дойдат", добави Алекс. " ----- Tц, няма да стане. Докато си с Ласкин ще се въртиш все в този омагьосан кръг

Недоумявам защо Сашка/бивша/ и Алекс/настояща/ се перчи все още с фамилията на Този,който "не съществува"?! Защо не носи името на "съпруга-слънце",след като го разведе с една достойна жена?! Да,животът е кръговрат и всичко се повтаря! А да си изкарваш хилядарките чрез ББ си е специфична форма на телевизионна проституция.

Трудно, някой ще може да напише книга за мамката на Алекс Сърчаджиева - Пепа! Много трудно може да извади нещо, като за пред хора от битието и!

Колко си досадна и ти и онзи толуп Ласкин. Ами не пиши като не можеш. Напиши пък за баща ти. Нали за него доста се изговори и как ти се сополивеше, че не искал да те признае..

Моля, научете се да употребявате правилно притежателните местоимения! Пример: Майка МИ е актриса: правилно Поздравявам майка СИ: правилно Поздравявам майка МИ: неправилно - (майката не е подлог).

"Поздравявам майка СИ: правилно Поздравявам майка МИ: неправилно - (майката не е подлог)." И двата израза са верни.

и двете лигави ,и двете ц женени маже.излишни коментари........... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пепа наистина беше великолепна актриса, тръгнала от нищото и направила завидна кариера, при това без да използва лакти и мръсни номера. дори само това, че е родила дете, при положение, че е знаела много добре какво ще е отношението на бащата , е подвиг. Александра има много добро сценично присъствие, и има само един малък недостатък - има едно движение на главата, поклащане, което сме виждали само от актрисите в индийските филми. Ако може да коригира това, няма други недостатъци. А това, че биологичния и баща не желае да я вижда, е срам само за него, не за нея.

Майка й беше талантлива актриса, а баща й е гениален! Очевидно е, че в това отношение тя прилича повече на майка си.

гениален лакей?

покойната Пепа беше човек от и за народа - обичахме я всички, тя бе широко скроена и вероятно като всеки земен човек си е имала и твърде личен периметър,който не е бил за масова употреба,но питам Александра, що три това звучно и прекрасно име се нарича Алекс,което определено прилича на мъжко име, що е нужно толкова да се изкривява и да не си произнася прекрасното име,което е избрала надявам се Пепа....

Алекс, добре изглеждаш на екран. Ласкин, като се появи в коментарните студия и плещи небивалици, не мислиш ли, че ни идвате в повече и е пълна излагация. Озапти го, двама от едно семейство идвате на драгия зрител в повече.

Уважавам и Пепа, и Александра. Прави ужасно лошо впечатление, че във всичките си интервюта тя казва, че се срамува че е дъщеря на Сърчаджиев, а не се отказа от името му...

Пожелавам ти по-шастливите дни, Алекс, но и да откриваш много радост и удовлетворение във всеки ден. Прекрасно семейство сте с Иван, обичайте се. Това е! А книгата не е дори задължителна, няма как да забравим майка ти. Тя си е просто една звезда на небосклона и няма как да изгасне скоро.

Не съм чел коментарите, не четох и цялата "новина. Не се интересувам от т. н. "Звезди" на новия небосклон на българската Халтура. Прави ми ( за пореден път )впечатление, неграмотността на пишещите подобни "сензации". 1. Цитирам част от текста: Алекс се надява "по някакъв начин" майка й да се гордее с нея. .... "майка й" е една от недомислиците на новия български грешнопис. Ако няма на клавиатурата на компютъра "ѝ" (и с ударение на него), поне не го замествайте с "й". Подобен пример: вóини и войни (едното е мн. число на войник, другото мн. число на война... често съм срещал текст за " храбрите български войни" - абсолютна неграмотна глупост). 2. Другата проява на неграмотност е в заглавието: "Алекс: Страхувам се да напиша книга за майка ми".... Правилно е : "за майка си"... Какво да коментирам повече... "новината" свършва за мен в момента, в който се сблъскам с поредното граматическо скудоумие на т. н. "журналисти". Учете българската граматика, учете литературния български език, бъдете образовани българи. Иначе ще бъдете просто едни празнодумци, които е по- добре да мълчат и да ги мислят за глупави, отколкото да си отворят устата и да го докажат! Сърдечни поздрави на неопростчените българи!

Ficho

Въпреки, че съм съгласен генерално с мнението Ви, няма как да не ви корегирам, че воин и войн са дублетна форма според правописния речник.

Ха сега "сътворете" мн. число от двете думички и ще разберете за какво говоря. От войн - войни. Как се разбира дали става дума за вóини, или за войнИ? Не знам какъв е новия правописен речник, но ако е писан от учени, завършили "Полската" (на полето т. е. ) Академия на науките- толкова по- зле :) Поздрав добросърдечен!

... и още нещо: според граматиката, която съм учил около 61- 65 год., мисля, че правилно е да се пише "коригирам" (думата има латински произход corrigo).

Що за дивотии бре!!!Мн.ч.-войници,ед.ч-войник.Мн.ч-войни,с ,,й",ед.ч.-войн.Нова граматика ли пишете бре-демократична-всеки пише ,квото си иска!Ударението във думата ,,войни'',определя за какво става въпрос.

,,във думата"-механична грешка!

Да сте чули нещо като "български вóин", и от там съответно: "български вóини"? Не става дума за "войник"- "войници"... link

Ужасена съм от повечето постове! Преди всичко, искам ДЕБЕЛО да подчертая, че Пепа Николова (светла и памет) НЕ Е ЦИГАНКА. Тя е чистокръвна, 100% БЪЛГАРКА. Моя съгражданка е и знам произхода и. Историята със Сърчаджиев е много по-различна от това, което чета тук. Той даде името си на Александра, без някой да го притиска, а и в момента на раждането и живееха заедно с Пепа. В последствие, под натиска на хора, засегнати от ситуацията, той ги напуска няколко пъти и накрая окончателно. Подробностите са много грозни и разочароващи за растящата Александра от страна на баща и (намесени са имоти, наследства и т.н., към които Пепа и Александра никога не са имали претенции). Пепа я отгледа с много любов, стараейки се да не и липсва нищо. Александра не е глезла, а борбено момиче, което работи на няколко места, за да се справя житейски. Какво лошо има в това, че е водеща в ББ? Ситуацията в момента е такава, че нямаш право на избор, правиш компромиси със себе си и чакаш по-добри времена, когато можеш да си позволиш лукса да избираш роли. А тези, които твърдят, че тя не е талантлива, явно не ходят на театър... И какво значение има какъв е Иван (а той е прекрасен баща и съпруг), след като се разбират идеално, обичат се и нямат никакви проблеми в съвместният си живот? Мисля, че не е коректно да коментираш живота на някой, непознавайки го отблизо!

Уважаема госпожо,разбирам отвращението Ви от калта ,която се хвърля по Сърчаджиева и Ласкин, но моля, позволете на хората да си съставят мнение сами.Бързам да уточня, че нямам симпатия или антипатия към нито един от тях. Хубаво препоръчвате да не се коментира, без човек да е запознат с подробностите. Само че какво вижда масовият зрител? Грозни семейни и недотам семейни отношения, развявани години наред. Със сигурност на тази женица никак не й е било лесно, но не беше ли по-добре да се разберат като възпитани зрели хора? На кого са били необходими всичките тия драми и цялата тази показност? Вие сте права, че времената са трудни за всички, но не разсмивайте аудиторията със сълзливи уверения колко е борбена Александра. Може би в нейния случай няма значение фамилията й? Нищо , че за нея баща й не съществува./Така поне казва./ Иван пък нека бъде колкото си иска грижовен баща и съпруг/няма лошо!/, но е жалка картинка - уж не понася кифленски простотии, но много удобно забравя тази си непоносимост, когато половинката му носи вкъщи хонорара от воденето на отвратително предаване като Биг Брадър. Аз лично не мога да взема на сериозно толкова непоследователни хора. Някак доста ми олекват. Сама разбирате, че като публични личности, въпросните особи трябва да се примирят с някои негативи. Ровенето в личния живот е един от тях. Що се отнася до останалото-нито Сърчаджиева, нито Ласкин могат да си позволят лукса да имат принципи-не и докато трябва да правят компромиси със себе си , за да оцелеят. Останете си със здраве.

Алекс беше неотразима тази сутрин

Jeni

Ми недей

много внимавай да не изложиш майка си с глупостите си - явно вечно пияният иван те срина тотално - майка ти макар и с малцинствен произход се ползваше с уважението на народа, хората я ценяха и като актриса - историята с баща ти не беше с такова огромно значение, когато майка ти беше жива - сега обаче ти непрекъснато черпиш дивиденти от произхода си и ни навираш в лицата нелицеприятни ваши роднински моменти - каква ли история ще съчиниш за да напълниш отънелия семеен бюджет..... направо не ми се мисли - баща ти хубаво прави, че не ти обръща внимание, но ако не беше неговото име и известност едва ли щеше да бъдеш нещо повече от жената на пияния иван

Прави каквото може. Прекалено строг си към момичето и прекалено снизходителен към баща й. Защото тя е расла без баща, ако имаше баща до себе си, нямаше да е същата. Ако в цялата тази история има някой наистина невинен, това е Алекс. Погледни на нея като на жертва на някои особености на родителите й.

Това не е "той". Това е Виктория. Тя не е добре. Не и обръщайте внимание и ще си вземе хапчетата. Когато го направи спира да пише да известно време.

Тоя пък баща й е такъв тъпанар, че аз на нейно място щях по-скоро да се срамувам, че съм дъщеря на такъв дебил. А и не виждам тя да търси дивиденти от него, като гледам той никъде не се изявява, а си живее на някакви стари лаври /не че се сещам нещо съществено, свързано с него/.

Катя

Не познавам Йосиф Сърчаджиев в живота, но според мен той беше един прекрасен актьор преди да получи инсулт. Винаги ще го помня като Караибрахим във "Време разделно". Той буквално изнесе филма на гърба си. Всички останали актьори (с изключение на Васил Михайлов и на Руси Чанев донякъде) бледнееха пред него.

1. Йоско ми е най противният нагаждач и циник от съсловието на двуличните (актьорите, както знаете, имат за емблема маски с две лица -обяснявам за незапознатите), като с него може да се конкурира единствено Христо Мутафчиев. 2. Пепа Николова изигра в "На всеки километър" една перфектна и при това, положителна роля на циганка (или ромка, май ;)), но това с нищо не променя нейния произход. 3. Дори неинформираният има право на мнение -признавам това твое право.

По добрите дни всички ги очакваме с нетърпение, в това Алекс трябва да има вяра, а книга за майка си ще напише, когато му дойде времето.

Хора, гледайте си вашия живот. Оставете Алекс и Ласкин, те си гледат техния живот. Аз лично ги харесвам, но това няма значение. Стига сте плюли по хората, погледнете себе си.

nai dobroto kowtow moje da napravi6 A.leks!!!jelaia yspeh!

Пуснах сега в youtube интервю с Пепа Николова. Извинявайте, но говорът и, жестовете... са на човек от презираното от нас ... малцинство. Не знаех, че дъщерята не е призната, но явно е имало защо! Една жена не бива да ражда от човек, който не иска детето - това е моето мнение!

Вземи ползвай "й", защото явно си ходила малко на училище г-жо от мнозинството и затова ти се губи малко правописа. Та, от коя прослойка на обществото човек не го прави повече или по-малко човек на изкуството, каквато беше Пепа. Има си природно хубави и чаровни хора. А ти мила ми Мери, мисля че си природно злобен и грозен човек. И като се замисля, вероятно корените ти са такива. Радвам се, че не познавам и родителите и теб!

Като се замисля май ти си била нежелано дете и от двамата си родители за да израснеш толкова зла.

Напротив! Много желана съм била! А вие сте задръстени. Как може да харесвате толкова груба жена. Предполагам връзката и с Йоско и е дала известност, но да не ровим кокалите на умрелите. А тази лигла Алекс ако не беше с фамилията Сърчаджиева никой нямаше да я познава!

Позволявам си за втори път да пиша по темата, но се налага.Познавах Пепа, познавам и Йосиф, работил съм и с Александра.Когато Пепа почина колегите бяха хората, които извадиха Александра от вцепенението и мъката...За съжаление, много от тях след време преглътнаха много горчиви хапове точно от това" толкова лъчезарно и талантливо момиче"...Хората го отдадоха на младостта- простиха.Лошото при това момиче е, че амбицията му е по- голяма от таланта, тя просто не уважава хората, за нея е важно да се изявява независимо от хората които наранява постигайки целите си.Отдавна не сме се срещали, но като я гледам до къде стигна с участието си в тия пошли реалити помии- не бих искал и да я виждам...

Склонен съм да се съглася с вас без особени колебания.Много пъти съм си задавал въпроса: Как една уважаваща себе си и професията си актриса, може да се съгласи да стане част от тая пошлост ББ? Представете си една Койна Русева да речем, да води ББ...- не можете нали, и аз не мога и няма как да стане ....там има класа, има достойнство...А ако си говорим има много повече красота и много, много талант..Така, че да е живо и здраво момичето, ама има нещо счупено при него...

Примерът с Койна (със звучното и селско име) е просто потрисащ. Това е най-пошлата и нечистоплътна жена в театъра, за която се сещам. Чува ли ли сте й "дар словото" , за да се вцепените от простотата й...Алекс е класа пред тази "гостенка на столицата" Койнето.

Нима имате съмнения относно достойнството на великия актьор, професор Вучков? Та попитайте и него, какво мисли по въпроса. Той е все пак авторитет в ... комай всичко под слънцето.

Защо да не го плюе?Защо е направил това дете? Като е негово,да го признае.Тя му носи името-Сърчаджиева.Еееееееееее тогава?Утре като закъса,ще я вика да му....... и да му дава вода.

Харесвах я Александра преди да заживее с Ласкин и преди да се хване с простотията "голям" брат.

Уникална, да ! Помните ли как ходеше от телевизия в телевизия да плюе бащата на дъщеря си.Тя уникална, Сърчаджиев да не би да беше лош артист човека, но не тръгна да осребрява популярността си и да си решава личните проблеми плюейки я! За да го сториш, наистина трябва да си уникален....гадняр.

Ще плюе разбира се, да не би сама да си е направила това дете. Йосиф може да е бил добър артист, но за отношението към дъщеря му и аз ще го заплюя.

Е, и ? Какво постигна като го плю? Затова я помним с оплювките, а не с нещо благородно..Да си бяха уредили отношенията на четири очи, без да се излага Пепа и да развежда и дъщеря си като панаирджийска мечка от студио в студио..айде моля ВЕ....

много внимавай да не изложиш майка си с глупостите си - явно вечно пияният иван те срина тотално - майка ти макар и с малцинствен произход се ползваше с уважението на народа, хората я ценяха и като актриса - историята с баща ти не беше с такова огромно значение, когато майка ти беше жива - сега обаче ти непрекъснато черпиш дивиденти от произхода си и ни навираш в лицата нелицеприятни ваши роднински моменти - каква ли история ще съчиниш за да напълниш отънелия семеен бюджет..... направо не ми се мисли - баща ти хубаво прави, че не ти обръща внимание, но ако не беше неговото име и известност едва ли щеше да бъдеш нещо повече от жената на пияния иван

можеш да знаеш как стоят нещата, надя - жосиф е евреин и едва ли е искал да има нещо повече от секс с пепа - все пак те бяха на различно интелектуално ниво и това беше повечe от видимо, но ти си права, че като баща е трябвало да си поеме отговорността - поне и даде името си на александра, макар и трудно

хубавите ябълки прасетата ги яли. хубаво и умно момиче е Алекс и как можа да попадне на пияндурника Ласкин. ще й дойде акъл ама късно. явно орисани са с майки й да нямат късмет с мъжете.

Ами като живее с Ласкин, нищо чудно ,че мечтае за по-добри дни. Направо й се чудя, но явно любовта е сляпа.

Изглежда много лъчезарна и добродушна. Направо не знам как се намерили с тоя мизерник Ласкин. Толкова мнителен и злобен... пълна нейна противоположност.

Простовата беше и майка и, бог да я прости! Крушата не пада по-далече от корена си.

Ти пък как разбра, че Александра е простовата? Майка Й /да ти покажа как се пише де/ беше невероятна актриса и говореше с хората от народа на техния език. Ама като говориш като обикновн човек веднага за тъпаците /като теб/ ставаш простоват човек. Но поне за едно си права - Алекс е страхотна, такава каквато беше и Пепа Николва.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!Познавах лично Пепа!Това беше тя!Човек с голямо Ч!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!Познавах лично Пепа!Това беше тя!Човек с голямо Ч!

Е, как да разбере- то като се озъби насреща ти, какво да си помисли човека...простоватичка си е , но с претенции

Абсолютно права си Мери! Лека и пръст на Пепа, ама нямам спомен нещо стойностно да съм чул от устата и( извън ролите)...Една запомняща се роля направи и цял живот на нея се облягаше..А иначе, аз лично я помня как в шоуто на Слави пред цяла България плюеше Сърчаджиев, че не припознал дъщеря си...Така, че се връщаме на лафа за кацата мед и лъжицата катран...

Как така само една роля?Ти от кое населено място си и на каква възраст си?Това,че ти не знаеш не означава,че е така!Ама то пък човек не може да е е осведомен по всякакви въпроси.Извинете!

Мери,ти си г-жа злобила.

Спомням си, че все циганки играеше и много и "лепнеха" ролите. И физиономията и също е циганска! Аз и Йоско не харесвам, но е интелигентен за разлика от нея! Чудя му се как и е направил дете! А след това някой да я е харесал?

Не, тя беше талантлива и прекрасна актриса, бог да я прости! съдбата й е била такава.

Прекрасно момиче е Алекс!

Айде, по-добре не пиши...

Сега е момента, докато си известна...

Умна, чистосърдечна и добра!!! Но покрай пияндето Ласкин вероятността да пропадне е ОГРОМНА!!!!