Кой учи децата да се срамуват, че са дебели

Изследвания показаха, че предразсъдъците, свързани със затлъстяването, са все по-често срещани. Те се оформяли в ранна детска възраст.

Обратно в новината

Коментари - Кой учи децата да се срамуват, че са дебели | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

учител съм и наблюдавам как пълните деца са научени да се хранят първо: в безконтролно огромни количества, второ: с нездравословни храни, ,трето: генетиката си казва най-накрая думата, последно - резултатът е налице

в каква връзка сте сложили точно Бекъмови...знаете на какво учи децата си точно ли или вие всичко знате - кой с какъв цвят тоалетна хартия се забърсал, дали спи с прасе или ползва секс играчки? Елементарни неграмотници.

Така поднесено звучи: Срамота е децата да се срамуват, че са дебели. Нека се гордеят! (Но я да видим кой ги учи на това? Изненадаа - кой да очаква че са родителите? :)

честито

Глупости и то пълни.

Родителите са затова да възпитават децата си.Похвално за тези които напътстват поколението си към нормално телосложение.Тези които ги склоняват към угояване не мислят за здравословното им състояние и сляпо следват рекламите да плюскат вредни храни и пълнят джобовете на алчни търговци.

Е що за сбърканящина? Тоест, да им кажем че да изглеждаш като свиня е ок ли? С всички съпътстващи от това болестни изменения на тялото? Бе вие нормални ли сте? Целият си живот съм бил прозападен но напоследък пълната толерастия към всичко лошо ще ме направи не знам просто какъв. Отврат.

Което отново доказва, че абсолютизирането на каквото и да е е патология. Приемане и неосъждане не значи сляпо следване на де що се намери ненормално поведение или модна тенденция. Но и изграждането на комплекси не е изходът

Съгласен! Създаването на комплекси у тях ще пречи на отслабването. Идеята не е а се критикува дебелия човек, а да се насърчава да се върне в здравословна форма. Ама пък да му кажеш ааа, супер си си така - е извратено.

дали не е заради телевизията ..

Аз съм на 40г и изглеждам от децата си в доста по добра за СЪЖАЛЕНИЕ спортна форма.....Не съм спрял да ги критикувам ежедневно,както и да спортувам три пъти поне седмично.За какво да съжалявам,че им го причинявам и то без резултат!! С тези технологии които не могат и за минута без тях,няма как да имат някаква физическа култура....

Toni

Евала че спортуваш, вземи заведи и децата да видят как се прави. Обаче за технологийте не си прав много, щото ние сами им ги осигуряваме. Ние вкъщи не им даваме да играят на комоютъра, таблета нещо "изчезна" някъде..., на PS и PSP само прахта им бършем, има един загубен телефон Алкател, колко да се каже че е тъч-скрийн, дето забива на всеки 5 мин-ходи играй на него. Обаче футболна топка има хубава, ръкавици за бокс също добри, колело сравнтелно нов модел. Това от мен, ако има поне малко акъл ще се сети кое е по-доброто. За сега мисията ми е успешна.

То е генетично.

Отговора е : ОГЛЕДАЛОТО ! Сега трябва да забранят ползването на огледала да не наранява чувствата и разваля настроението на подрастващите ! Колко по-добре би било един ден да си купуват по два билета за автобус и самолет за да седнат, да харчат 3-пъти повече за храна и чревоугодничество, да са сдухани и цял живот да компенсират с покупки на дрехи, козметика, лекарства и т.н. "смислени" разходи, в жалък опит за повдигане на самочуствието..... Нужно е само да погледнете Американците, за да разберете каква е целта за нашите деца след 15 години..... Успех на всички

Toni

Какво ги жалите тия деца бе. Да не им нараним чувствата. Като гледам тийнейджърите колко са депресирани, мъка ми става. Тъпчат по два хамбургера напреки и преглъщат с половинка Кола, за десерт 4ка Боровец, и да си дояде с един чипс 200 гр. Разбира се и една цигарка да оправи вкуса. Момичетата облечени като к...., държанието им същото. Момчетата разпасана команда, зализали косъма, отворени, ама две смислени думи не могат да обелят. Ама да си траем, щото са много чувствителни ;)

Какво общо имат семейство Бекъм с тази статия?

Мисля, че стаията е сбърканяшка. По принцип не се спомянва нито веднъж за нормално тегло, а само за противопоставяне на пълно и слабо тяло. За простите хора е характерно обсъждането на амплитудните стойности. За интелигентените е характерно обсъждането на добрата норма в рамките на амплитудите. За което и да е явление. Дори психологическият модел сочи и явления като русофилство и маериканофилство. Разбирам хората, които се противопоствят на този принцип единствено като прости хора. Има си възможност за реална оценка на позитиви и негативи, но да лапнеш по крайна оценка и да нарисуваш всичко в черно и бяло - това не е влечение към семплата графика, а е просто семпъл интелект. Даже няма да се учудя, ако някои не разберат аналогията между възприемането на теглото и заемането на политическа позиция. Допускам много хора са на ниво, че да не успеят да намерят същината в примерите. Един вид що не кажат ясно, че достатъчното движение и културата на хранене заедно с емоционалния мениджмънт са решенията за здравословно тегло, ами плещят кой как поливал с убеждения децата си?!

Не бе, не трябва да се срамуват, че са дебели. Трябва да се гордеят с това и да ядат още. Светът здраво се извращава. Утре ще кажат, че и не трябва да се срамуваш, че си бил в затвора или че си наркоман - това е "право на всеки" нали?

Да се срамуваш, че си дебел е доста пресилено... Не е за срам, макар че ако става въпрос за чревоугодие и леност, комбинацията на които най-често води до затлъстяване, при християните си е направо грях... Аз лично съм против парадирането. Нека всеки сам си преценява - фитнес, диета, разходки и т.н. Супер вредно е обаче да се говори особено на деца, че видиш ли дебелите жени са хубави и здрави и всъщност се чувстват супер. Не мога разбира се да не спомена прасето Адел, което всячески се опитват да ни наложат като идеал за нещо прекрасно... За мъжете също е важно, но там спорта обикновено си върши работата, без нужда от диети... вече, който не иска да спортува - да се оправя, ама аз познавам един дебелак и знам колко му е трудно...

Чета много неграмотно написани коментари. Добре би било първо да се научите да пишете правилно и едва след това да изказвате мнение. Грозно е да допускаш елементарни грешки и те да не ти правят впечатление.

ще им направят впечатление, като те НЕ ЗНАЯТ,че допускат грешки! Неграмотността е въпиеща! Вместо да се срамуват тези, дето са неграмотни, се срамуваме ние, дето ги четем!!!!!!

Не е до срам работата, а е опасно за здравето!

Поредната тъпа статия

Нека се знае! Затлъстяването е вредно за здравето! Без изключение! Колкото по-рано децата го научат, толкова по-лесно ще им бъде да се контролират в растежа си и да се превърнат в нормално сложени индивиди. И нека не забравяме: при по-малко от 1% процент от затлъстелите хора на планетата се касае за заболяване. При останалите 99% е комбинация от твърде много ядене и твърде малко спорт /движение/. Оправдание за тлъсти и отпуснати деца няма!!! Както и за възрастните :)

голяма е простотията такмо гледам на една позната на детенцето им каката им умна поняже тя слабее и тя иска да е такава и я разучи да яде що за мода е не знам навремето така които е по пълен го отблъскваха то и сега го има с прост народ не се говори кво го интересува не се преценява по килата а по акъла

И по грамотността, която нямаш!

сина БЕШЕ възпълничък до преди няколко месеца. аз постоянно го прегръщах и му галех коремчето, за да му подскажа, че 10 год дете не трябва да изглежда така. не съм му и обелил дума. че е дебел или подобни. предложих му да отиде на лека атлетика. само за да придобие двигателна култура и да има по-добър баланс в тялото. много обича да рита футбол... та тръгна на леката атлетика. 1-2 пъти седмично. сега го няма корема. вечеря нещо лекичко. никой нищо не му говори. разказва ни с ентусиазъм каква е била тренировката. вече е в топ 3 на класа по спринт. във всеки мач по физическо, вкарва или прави асистенция. надбягва всички на терена и така бележи. никога няма да стане спортист. но е добре за тялото му. изгражда се воля. а и винаги е добре да си голмайстор... нещо, което до скоро беше невъзможно.

...!?!? галех му коремчето, целувах, прегръщааах...10 годишно дете! Няма ли органи в тая държава да ви пратят на съд за педофилия....как не ви е срам бе дърти пергишини мръсни........

Бабче,в кой век живееш?Личи си,че си остаряла?Децата отдавна не се раждат,за да има "кой да работи от сутрин до вечер на полето".И мен ли ще ме съдите за педофилия,за това,че дарявам с обич и ласка децата си???

Началник

баба Марта, очевадно си много неука. нека те образовам малко: прегръдките са източник на самоуверенност за този, който ги получава. и после се чудите, защо един е успял, а друг не. до 25% от успеха на една личност е заслуга на родителите. вдъхвайки самоуверенност в децата, им дава ОСНОВАТА. ако децата не са тъпи, ще си изработят САМИ останалите над 75%.

Очевидно сте от това поколение, което прегръща детето само, когато спи и го мотивира с бой и наказания. Само дето с отношението "преви това, защото така трябва" си възпитахте тези аморални наследници, които сега ви управляват... И недейте да плачете, че не ви уважават и ви крадат пенсиите!

Ти явно си от тези, които целуват детето си, само когато спи! От деца с такива родители се получават емоционално недоразвити, подозрителни, егоистични и студени личности. Защото не сте им дали любов. Разбира се, че ще си гушка детето! Когато порасне, то вече само ще се дистанцира и контактът ще се промени. Нашата детска лекарка ни казваше да си гушкаме децата, колкото се може по-дълго. У нас и до ден днешен като на шега порасналият ни син идва и казва - хайде да се прегърнем, семейство. И ни награбва двамата с огромния си замах, а ние с баща му си умираме от кеф.

Марта, дотук само 2 плюса са разбрали иронията ти (или бъркам!?).

Toni

Ние пък вкъщи си казване нещата каквито са. Има корем-казваме го. Какво ще го жаля? Ако иска да прилича на човек, ще яде здравословно и ще спортува. Ако иска да прилича на кюфте да се тъпче като невиждал.

Не трябва да се срамуват, а да се страхуват за здравето си.