Полското правителство спира държавната програма за ин витро

Новото консервативно правителство в Полша реши да спре от средата на 2016 г. държавната програма, финансираща оплождането ин витро.

Обратно в новината

Коментари - Полското правителство спира държавната програма за ин витро | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

28-годишна жена от село Дрен почина след ин витро процедура в клиника в София Влиза в кабинета в 8 ч., в 14 ч. баща й Ангел получава обаждане от полицията, че дъщеря му е починала. Родителите на младата жена са категорични, че това е лекарска грешка Д-р Антон Баев посочи, че е направил пункция, която преминала добре, но след известно време състоянието на Деси рязко се влошило и тя не можела да диша. ... Всички тестове, които правим, са много общи. Стимулацията на организма, бременността и хормоните, които се дават на жените, провокират промени. Те натоварват организма и понякога може да се стигне до отключване на крайни състояния, коментира д-р Баев. --------- Цитирам директно от медиите Тази жена не е първата!

Тези пари трябва да се дават за превенция на стерилитета, а не за ин-вотро - една голяма и рискова за бебетата и майките индустрия!

Вместо да се стараят всячески да си увеличат раждаемостта, те се правят на по-католици от папата. Сигурно консервативното им правителство ще им спре скоро и цветната телевизия, а после и топлата вода...

През 2010 пенсионираната психиатърка от Русе Красимира Димитрова роди две недоносени ин-витро деца с тежки увреждания. Едното от тях малко по-късно почина. Другото оцеля и беше със сериозни рискове за здравето, дай Боже сега да е по-добре! По време на бременността, в бабата-майка са имплантирали 3 оплодени яйцеклетки, от които се е наложило ВЪТРЕ в утробата да умъртвят едната. Това, викаш, е страшна раждаемост и прогресивност в 21 век ?!

Ужас, горките хора :( Да искаш да си имаш дете, да имаш и надежда и да ти я отнемат. А тези религиозни идиоти с изказването си за инвитрото като замаскирани аборти са просто ненормални!

Не са, ако имаш няколко оплодени яйцеклетки, как ще решиш коя да оставиш?

Рядко всички оплодени яйцеклетки са еднакво добри, за да има такава дилема. Имплантират се 2-3 и то най-добрите, които са горе-долу толкова. Останалите ако са сравнително добри могат да се замразят за имплантация в случай на неуспешно инвитро. Към един от коментиращите имам въпрос. Какво разбирате под превенция на стерилитета? Изобщо знаете ли нещо за причините за стерилитет и начините да се пребори. Знам за какво става въпрос от собствен опит - три години неизяснен стерилитет, няколко инсеминации и инвитро - неуспешни, отстранен яйчник и спонтанна бременност на втория месец след неуспешно инвитро. Който не се е сблъсквал с този кошмар няма как да е наясно за какво става въпрос.