Децата растат здрави с мляко

Спор няма, майчиното мляко е най-добрата храна за едно новородено, то му набавя всички необходими вещества.

Обратно в новината

Коментари - Децата растат здрави с мляко | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

уважаеми, топлата вода е открита отдавна, само,че не я ползват всички..., разбира се че млякото е за предпочитане пред кебапчетата...

Сега има нови, съвременни подходи за храненето на бебета и малки деца, които съществено се отличават от тези, по които ние отглеждахме нашите- кърмене, докато бебето, детето желае, без вода, без сокове, и ранно захранване, т.е. по най-естествения начин, както при животните. Тогава децата са най-здрави, но някои лекари си знаят стария подход и"объркват" майките.

От др Спок насам е издадена много нова литература, опреснете си инфото. Кога да очакваме продължение на статията, за да разберем на коя фирма правите скрита реклама?

Майчината кърма е единственото полезно за детето до към година и нещо, даже две, като естествено след 6-8 месеца се добавя и друга. Изкуствените заместители на майчиното мляко са само привидно пълноценни, защото в тях липсват основни живи компоненти като ензими, антитела и сума важни съставки. Съвременната медицина отдавна е дала и доказателства за това, но не и в загубена и залюхана България разбира се. В Англия например отдавна медицинските записи са показали този факт. Но там се водят такива за човека без прекъсване от поне 30-на години и изводите са страшни: децата, лишени от кърма, дават сърдечни проблеми от преди 30-тата си година много често. И други... Млякото е вреден за възрастните продукт, той е неестествен за тях и създаващ луги в организма. Изключение правят киселото мляко и суроватката. Но и без тях възрастният с правилно хранене ще си набави нужното. Нямате представа с какви глупости могат да ви нашълнят главите комунистическите и посткомунистическите диетолози! Като например, че под прага на бедността бил оня, който не можел да си позволи всеки ден месо. Аз знам, че е прост този, който си го осигурява! Както и диетолозите, които бълват тези тотални ростотии. За прокламирането на такива вреди трябва да влизат в затвора некадърните и нискоинтелигентни диетолози!

Англия ще ми рекламираш: че там децата тежат двойно за възрастта си още от 3 годишни и имат сърдечни проблеми на 6. Запази си мнението за месото за себе си, а изследванията на съвременната медицина прилагай единствено върху членовете на собственото си семейство. Хайде със здраве: ще ти е нужно!

Точно вчера случаш една диетоложка, която обясняваше как заради казеина млякото било силно слузообразуващ продукт. Че водело до рак на гърдата и на яйчниците и т.н. Сигурно е така. Обаче е факт, че българската национална кухня е традиционно млечно-зеленчукова и че предците ни балканджии са живели по повечко. Преработвали са я някак тази слуз, не им е пречело. Откъдето закономерно заключавам, че млякото което са яли тогава, не ще да е било същото като това, което сега консумират хората. Факт е също, че съвременният, обездвижен и отровен градски човек е по-добре да се храни символично и за предпочитане - растителна храна, не че и тя не е отровена, но поне не е фрашкана с хормони и антибиотици.

Провери в интернет. На растителни храни са почнали да добавят животиснки гени за да произвеждат хибриди за по бърз растеж и по голям размер. На доматите например се добавя ген от риба.

Това, което пишете е вярно ( не за Англия, но като цяло ). Кърменето е задължително, колкото по- дълго, толкова по- добре. Аз успях година и половина. Месото е добре да се включва в менюто не повече от два пъти седмично, също така е добре човек да се храни сезонно - тоест с храните, които са характерни за конкретния сезон. Например през зимата е добре да се набляга на кореноплоди, тиква, зрял боб и други варива, а доматите и зелените салати да се избягват. Избирайте по- малките плодове и зеленчуци, поне някаква гаранция, че не са им приложили разни генни трикове за нарастване.

Тъпа реклама. Млякото е вредно, отдавна е доказано. Теорията, че било полезно, е остаряла и невярна.

Тебе майка кърмила ли те е?

Като изключим кърмата разбира се! Която е естественият начин да отхраниш здраво дете.

Аз и сега не бих отказал млякото.

Бебчето на снимката е много хубавко, но пиенето и храненето в легнало положение е опасно. Главата трябва да е повдигната и обърната на една страна.