Лъжците често гледат право в очите

Ако си мислите, че можете да разпознаете лъжец по това, че гледа настрани и говори колебливо, бъркате.

Обратно в новината

Коментари - Лъжците често гледат право в очите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората смесват двете понятия: лъжец и човек, който в дадена ситуация е решил да излъже. При втория вид се появяват описаните признаци като избягване на погледа, колебливо говорене и т.н. Тези, на които характера им е "лъжец", дотолкова са се срастнали с ежедневните лъжи, че тях няма какво да ги смущава, за да отклоняват поглед или да се колебаят мънкат и т.н. За тях това е "нормалния" начин на общуване - чрез постоянни лъжи.

Сигурно. Но когато имаш чувства към някого му казваш истината и го гледаш в очите. Това са истинските честни хора, но са рядкост.

Естествено! Рафинираните лъжци гледат от упор, и е вярно, че жестикулират и вкарват повече междуметия!

и нечленоразделни звуци като Люси Дяковска в ролята на съдия в Х- Фактор? Мислех, че така иска да привлича внимание към себе си с подтекст 'Вижте, колко съм важна'. Не е това. Истинският лъжец знае какво прави, не се губи в междуметия, освен ако не са част от ролята му пред зрители. Българският народ казва: 'Изпечен лъжец'. Завършен от всякъде.

И все пак както гаси поговорката - никой няма достатъчно добра памет, за да бъде професионален лъжец ...

Ама що се изтипосали Люси на тая снимка ? - той ли в лъжец No1 ? - като се замисля има поне 240 кандидата за място тук :)