”Съдилището” отпадна от надпреварата за ”Оскар”

България остана извън надпреварата за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм с лентата "Съдилището" на Стефан Командарев.

Обратно в новината

Коментари - ”Съдилището” отпадна от надпреварата за ”Оскар” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гледах го.. пална боза...несам и очаквал да е др но го прехвалиха ..но вчера гледах междузвездни воини...........вторят още го мисля страхотно ваздеиствие..прочетох всичко з а новите актиори и новят режисиор...отивам пак на кино

По-добре да престанем да плашим света.

Много жалко!Филмът е стойностен, вълнуващ и въздействащ.Асен Блатечки прави най- силната си роля.

Ако това е най-доброто, на което е способен Блатечки, Холивуд и светът няма да го видят никога. Нищо няма да загубят. Гаранция.

И аз го гледах! По-тъп филм не съм гледала. А Блатечки изобщо не коментирам... Кой изобщо може да го нарече артист?

Сега Асенчо от чий хладилник ще яде не знам!

Че от години не правим свястно кино, това едно на ръка. На мен ми е било страшно унизително да има категория "чуждоезичен филм". Добре де, значи за всички англоезични филми има по 10 категории, но за "чуждоезичен" има една-единствена, все едно всичко, което не е на английски е долнопробно и не заслужава внимание. Ако ще раздаваш филмови наради - раздавай за всички, това не противоречи ли на всичките им приказки за дискриминация, права, свободи и подобни възвишени ценности, които твърдят, че изповядват.

Според мен, единственият български филм заслужаващ "Оскар" е само "Козия рог",и би било напълно заслужено.Наистина филм от най-висока световна класа-истинска класика.Така и не стана ясно защо не го представиха за наградите....

доколкото знам, Турция прави скандал заради международното показване на филма и това пречи същия да бъде селектиран в тази категория.

3aмaян

Има още един прекрасен български филм по разказ на Хайтов, който не знам защо е пренебрегван и от зрители, и от критици. Името му е ОРИСИЯ!

Всеки сам си я прави тази "орисия" и никой не му е виновен.

И за мен "Козият рок" е най-добрия Филм, който съм гледал в световен мащаб. Не може да се сравни с нищо!!!

рок?!?!?!

къв оскар, кви пет лева - пълна боза

Загубих безвъзвратно час и половина от живота си да гледам недоразумението от афиша Радвам се че за оскар трябва филм а не връзки пари и ДРУГИ

Аре, аре, да не бъде толкова лаком тоя прошляк Блатечки. Стига му, че опъна Дилянчето

Блатечки сигурно вече си е упражнявал благодарствената реч пред огледалото

блатечки-.хубавелек????????!!!!!!!

3aмaян

За мен слабият пункт на филма не е нито историята в него, нито актьорите. Работата на режисьора е много слаба. Изключително повърхностно се занимава с проблема и трагедията на гериоите. Само маркира събитията, образите са недоразвити и изобщо нещо като "идея как да стане". За Оскар е много далече, макар че, американците си се прехласват по техните истории и дадоха Оскар за 12 години робство, който също е толкова слаб и неубедителен.

3aмaян

Моля да ме извините, техническа грешка - героите, не герИоите :)

без значение за печатната грешка - коментарът ви е точно в десятката. браво!

А ако чуеш как говори режисьорът - съвсем ще се замаяш! Простоват човек. Явно някой е платил за поредното осмиване на българите, а този "режисьор" е прибрал парите.

Това не е филм, заслужаващ награда Оскар, а филм, изцяло обмислен и оформен с цел да спечели Оскар. Голяма грешка е да се подценява публиката.

С какво другите са чак пък толкова по-добри ? Може би просто Командарев отново остана неразбран...Да направи нещо по-просто, та да го разберат американците.

А още по лошото е, че в коментарите се виждат нашите, българските черти. Важно е да плюем. Хора, изчезваме като нация, подкрепяйтеи пазете българското, иначе ще загубим всякаква индетичност!

Като гледам филми ,не ги деля по държави,а дали ме грабва сюжетът,актьорите.Тук това не се случи.

В интерес на истината, не толкова лош филм, но само толкова! Лошото е, че повечето от даващите мнение хора, не са и го гледали!

Да, не е ужасяващо лош, но дори не е имало нужда да претендира за...Оскар. Има доста издихания.

за мен истината е - филмът беше направен политкоректно - тоест, да покаже,чрез катарзиса на главния герой, колко зловещ е бил комунизма в България. На българите обаче им писна в продължение на 25 години да им показват подобни фентъзи-гротески. Вероятно създателите си мислят, че след като сме съюзници с американците и се подмазваме,ще ни подхвърлят някои Оскар. Като се сетя за Евгени Михайлов - главния "комисар"-идеолог на нашите киносреди, си давам сметка защо в България не се прави стойностно кино.Защото отново има цензура и тя е - филмът трябва да е антикомунистически, антисоциалистически, да показва по възможност концлагери преди 1989г., мъките и страданията на "репресираните борци за свобода и демокрация". Само тогава филма става. Вие представяте ли си, сега някой загубеняк да направи сериал за хайдути примерно, нещо от рода на "капитан Петко войвода" ?!? Ами няма да стане! След като онова позорище, дето му викат "образователен министър" каза в прав текст, че "Трябва да се гордеем, че сме били част от Османската империя", какво повече да добавим?? В България има авторитаризъм и политическа цензура. Не се радвам, че български филм не е успял, радвам се,че хората, които ценят истинското, стойностно изкуство треснаха един шамар на самозабравилите се полит-комисари, дето се имат за кинодейци.А Блатечки никога не успя да излезе от наложения до втръсване образ на мачото, който дъвка цигара докато говори и гледа мрачно.Слаби,много слаби актьори имаме, живи да ги оплачеш.Тия дни,Стефан Данаилов направо си го каза - днешните студенти в Натфиз са по-малко духовни от предните поколения.Това е.Освен да направят пиеска със сюжет- група млади протестъри протестират около паметника на Съветската армия,друго не могат горките...

Чудесен коментар! Благодаря!

Коментарът е точен.Гледах филма.За мен изобщо не притежава качества за тази номинация.Досадно повторение на други филми за миналата епоха.

Благодаря за коментарите. След като 45 години ни връщаха преди 9.9.44 год.,сега ни връщат преди 10.11.89, уверявам ви, по онова време поне клошари и просяци нямаше. Аман от слагачество, ако наистина филмът е такъв, какъвто го описа валето. Не искам да го гледам. Нашите творци изглежда не могат да се отърсят от соц.изискванията.

Отличен коментар. Гледах филмът. Муден, Неистински, не те грабва. Но да - политически правилен. А, че нещата не бяха така е друг въпрос, но на Евгени Мустака главата му това не може да го побере. Той има мисия да громи комунизмът :-))))

А Блатечки вече виждаше "Оскар"..............

Двамата най-слаби актьори в БГ са той и Ивайло Захариев. Но този поне е типаж, като излъчване и глас.

Не е много за учудване защо филмът е отпаднал.

Не може да 0ъде! Тук има заговор срещу Българските актьори и режисьори! Как е възможно, в Бг. Всички кинаджийй са завършили "Академия за театрално и филмово изкуство, а в америка няма такава! А, кажете ми кой трябва да е по до0ър в правенето на филми!

кой ще гледа този бездарник и целият тъп "филм"?!) Само тук в Бг вървят тези.....

много ясно. тоя смешник блатечки, каде има точно 2 пози на лицето у "професионалната" си кариера, да не би да е очаквал осцар? :д :д :д трагици са всичките. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Филма е пълна трагедия.

Гледал си филма нали ? Щом даваш мнение. Я ми кажи с 3 думи каква е ролята на Блатечки и с кого са партнира в първите 20 минути ?

Поредният патриот,харесващ нещо ,защото е българско

Аз пък не съм гледал филма, точно защото играе Блатечки. На последната театрална постановка с негово участие, едва дочаках края. Пушеше нон-стоп и вмириса салона. Постоянно си забравяше репликите и импровизираше за сметка на партньорите си, като ги поставяше в "небрано лозе". Смееше се на глупостите, които ръси и накрая се обиди, че публиката аплодира другите актьори повече от него. Повече не желая да го гледам ни в театрална постановка, нито на кино.

Слава Богу!Аман от напъни за криминални филми и все едни и същи актьори!Блатечки има излъчването на наркотрафикант,не на филмова звезда.

Сега като завалят едни коментари от рода на "Поредната конспирация на илюминати и биледребрги срещу Клета Майка България", "Ма-фи-я!", "Съдията - педераст!", "Дис Америкън Хомосекшуълс"...

Ама в България сериозно ли има хора живеещи с надежда, че правят филми за Оскар? "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже"...

Ами винаги трябва чужденците да ни казват, че нещата не са хубави. Тук мафията и шуробаджанащината са навсякъде в управлението в творческите съюзи, в организациите. Аз да ви кажа, писах го няколко пъти по форумите. Филмът не е лош, но е слаб. Мудно действие, няма интересни ходове, няма динамика, а най ужасната грешка е главната роля на Асен Блатечки. В една страна с добри традиции щяха да намерят за ролята актьор с излъчване на проблемен човек, страдащ, в никакъв случай не хубавеляк. Филмът все едно е правен за да се покаже Блатечки колко добър актьор е и това му личи. Слава богу в Меката на киното разбират от кино. Щях да съм потресен ако го бяха пуснали на следваща селекция.

абе всичко хубаво, ама Блатечки - хубавеляк?!?