Електронни играчки затормозяват речевите умения

Електронните играчки, които говорят, ходят, свирят и издават различни звуци, затормозяват развитието на речевите умения у децата.

Обратно в новината

Коментари - Електронни играчки затормозяват речевите умения | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-добре качественото време с децата е това, в което ние като родители им отдаваме цялото си внимание. Играем, внимаваме, общуваме, следим и реагираме на интересите на децата. Ако ангажираме децата и с игри, би било добре това да са книги, дървени кубчета, кукли за театър и други. Пример за подобни играчки са: link

Учете за логопеди. Всяко второ дете има проблеми с говора. На мама и тати не им се занимава и го оставят пред телевизора, телефона или видеоиграта. После им се налага да се занимават двойно и тройно с логопеди. На този свят лесно няма, мама и тати.

Преди да се затормозят децата трябва да се родят.

PПреди да се родят деца, мама и тати трябва да са образовани и да са били научени на общочовешки ценности. Сещаш ли се? Имаме едно-две продънени поколения, които не успяха да преминат по човешки начин през века на технологиите. Днес ефектът е видим с невъоръжено око. А що се отнася до комунизма, там ефектът е уродлив до повръщане.

Понеже всичко е оттам, най-много изведнъж да проговорят на китайски, горките.