Джийн Симънс: Рокът е мъртъв, Лейди Гага може да го спаси

Рокаджията Джийн Симънс от Kiss смята, че Лейди Гага е бъдещето на качествената музика и може да спаси рока, който е мъртъв.

Обратно в новината

Коментари - Джийн Симънс: Рокът е мъртъв, Лейди Гага може да го спаси | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гага не е додтойна за колежка на азис а тоя ми я намества в рока

Рокът наистина е мъртъв!!! и като гледам как ще го съживяват такъв ще си и остане. трябва малко модернизация ДЯДКИ.....

Пичове ,това е ирония.

-KISS са велика банда със милиони почитатели по целия свят.Пишат и аранжират сами песните си, и не само своите.И никога не забравяйте че това което правят на сцената от началото на 70!!! става основа,модел за много други велики банди , за рока и метала изобщо.Тук Джин казва че групите от ново поколение няма нищо ново,нищо интересно,и мисля че е прав. "Бях решил преди да стана на 30 год. вече да съм милионер.'-GENE SIMMONS

Само АЗ мога да спася рока!!!

Не. Благодаря.

Рокът на практика е деструктивен резонанс. Включително и по-голямата част от музиката на Пинк Флойд - любимият ми състав от и вече в миналото за мен ...

НЕ си дорасъл за ПФ, те не са в миналото, а в бъдещето.

Прав е Джийн! От времето на КИС, Дийп Пърпъл, АС/ДС, Джудас, Пинк Флойд, Уайтснейк, Рейнбоу и др. от 70-те и 80-те години, никой не може да ми хареса! Особено след 90-та и появата на Нирвана, Ред Ход, Оейзис и др. подобни направо знаех, че няма да е същото!? Едни кречатала, нямащи нищо общо с Класиците и така ... до ден днешен!

Нирвана,Ред Хот Чили Пепърс са съвсем друг жанр рок- алтърнатив, който възниква именно през 90-те.Това е една нова вълна в рока, модерна и повлияна от хард рока, но с ново звучене.

Качествен рок са AC/DC! 50 години! А?

Изпаднал в старческо умопрачение тип младите за нищо не стават, дедо ви Симънс показва пълната си простотия правейки реклама на лейди гарга. Мое ли да отговори кога кисс са били рок група?

Я кажи от 90-те години до днес кой е по-добър от "дедо" ти, че да се посмеем....

Кисс са нищо повече от банда позьори. Изказването на тоя дъртия плейбекажия само потвърждава това. Песните са им чалгата в рока, за простолюдието задаващо въпросите дето ме питаш. Кефи се там на кисс и лейди гарга, и като по умните от теби си пишат мнението ич не се напъвай да блеснеш кат въшка на чело.

Е, имат един рок албум - "Carnival of Souls". Мисля, че 1997 г. беше. Другото им творчество повече прилича на диско. Но не може да се отрече, че бяха доста атрактивни. А що се отнася до рокът, той никога няма да умре. Умират само еднодневките. Да, той се променя, развива се, продължава да се разклонява, на ще го има винаги. А това, което са сътворили тези групи през 60-те, 70-те, 80-те и 90-те ще остане класика, от която останалите да се учат.

Каква ти Лейди гага, лъв ти Пол, само Преслава и Стораро!

KISS ли? Кои са пък тия? Истинският рок звучи от групи като SODOM, SLAYER, MOTORHEAD, понякога METALLICA, MANOWAR, TWISTED SISTERS....... Списка е безконечен, че дори и БТР, Сигнал и Тангра

Още един "разбиращ" от музика. Кис са легенда и имат милиони фенове и последователи. Металика, Меноар и вс. др. изброени от Вас са предимно метъл групи, докато Кис изпълняват повече класически рок, макар и да имат и по-тежки парчета. Вашето муз. предпочитания са чудесни, тези състави харесвам и аз, но не бива да се пренебрегва таланта и на други велики банди!

КИС за разлика от много други групи за това са известни, че сами пишат текстовете, песните, аранжират спектаклите си и всички от групата имат вокални изпълнения!? За разлика от изброените от теб групи, които имат само един вокал! Много си малък за да критикуваш Гиганти, като КИС!

Лейди Гага с Бритнито и други подобни. Тя е с класи над тях, но много хора се подвеждат от външната опаковка.

Рокът нито е умрял, нито ще умре. Кис винаги е била една комерсиална група- тези,които правеха по тяхно време истински рок, го правят и сега.Кис никога не е оглавявала класации, не ги приеха в залата на славата на рокендрола,Пол Стенли имаше проблеми с гласните струни, а Джийн вместо да пише песни игра в сериали.Умрял е биснес моделът на по този начин. Иначе като изкуство и начин на живот рокът си е жив и се развива.За Лейди Гага е твърде късно да промени стила си и не е рок тип жена. Тя не го носи в себе си.Джийн защо направи песен с Лита Форд, а не избра Лейди Гага...

Хайде пак проверете дали КИС не са приети в Рок енд рол залата на славата ...

Влязоха след няколко неуспешни номинации и защото от 600 гласували за тях има любители не на музиката, а на посредствеността.Ако бяха талантливи,щяха да ги въведат още първия път в тази зала,която изобщо не е мерило за високо музикално майсторство. В началото на създаването си- да.

къв е тоя идиот на снимката?!

Да де, друго си е тони стораро или кондьо. Тъпанар

Лейди Гага може и да има някакъв музикален талант, но твърдението, че рокът е мъртъв е пълна глупост. Ако Кис не могат да измислят нещо ново и качествено, си е техен проблем. Има достатъчно групи от по-старото поколение и предостатъчно, подчертавам, млади групи, които имат доста повече талант от Кис и правят доста по-добра музика. Кис явно вече могат да блестят само с такива ексцентрични изказвания. Това не е хейт, слушал съм ги, и на концерта им съм ходил, но това, което говоря, е обективно.

Така е. Кис не са велика група и Пол Стенли определено не е голям вокал. Не е тайна, че на някои концерти има фалш и това се замазва с много шум и специални ефекти. Но Кис правят шоу и имат някои хубави песни. Факт. А хвалебствията от "един фойерверк" към "друг фойерверк" т.е. някаква си лейди нещо си, нямат никаква стойност. Това са просто рекламни продукти и американците са длъжни да ги купуват.

Кажи поне една група от младите, която може би ще се слуша след 30 години. А Гагата изобщо не е случайна певица, ако не сте го разбрали досега не мога да ви помогна

гагата е рекламен продукт. Както бритниспиърс и уандайрекшън и още мноооого други. Никой няма да си спомня за тях след 5 години. Еднодневки за генерация на едни бързи пари. Тъпите хамериканци по конституция са задължени да купуват такива простотии. А истинските рок групи поостаряха. И те така.

Този аргумент не ми се струва състоятелен. Когато Кис са били 20-30-годишни едва ли на някого му е минавало през ума, че ще се слушат и след 30 години. А за Моцарт, Вагнер и сие, че ще слушат и след столетия, пък да не говорим... Въпросът е, че наистина има млади, талантливи групи. Това да отписваш с лека ръка цял жанр, превърнал се в класически, говори по-скоро за ограниченост, а не за добър вкус.

Кис да се благодарят, че измислиха номера с грима, че ако им го махнеш, нищо не остава като музика. Имат една-две песни, които могат да слушат и то от по-късния им период, и толкова. Има стотици по-добри групи и изпълнители.

Силно си се объркал мой човек

Алис Купър измисли номера с грима, а журналистите тогава измислиха за него понятието шок - рок. Кис просто поокрадоха от него, от Слейд, Гари Глитър и Дейвид Боуи, и бяха атракция заради скритите лица. Дори имат албум unmasked когато станаха скучни и се измиха заради шума и рекламата..

Първият шок- рок певец e Skreamin Jay Hawkins,автор на пасента,, I Put a Spell on You,,- 1956год.

Съгласен с лека поправка, най-добрите албуми на Kiss са в началото на кариерата им - 76-82, може би защото нямаше много други в този техен стил. След това дойдоха звездите в метъла и изместиха Kiss окончателно. Но за ония начални години Kiss бяха голямо име. Помня на една ученическа бригада на дискотека 80-та, как някой подмени касетката с миролюбивото диско/поп с парчета от Кiss - Detroit Rock City, I was made, Love gun и т.н. На последната партийният ръководител, който знаеше и английски, се възмути, на малко да зареве империализъм, деградация и т.н, ама както виде как тинейджърите се кефим като побъркани се опомни и просто си тръгна от 'терена'. И добре че си тръгна, щото после последва Sex Pistols :)

Лейди Гага е един истински музикант. Никак не я харесвах допреди джаз периода и с Тони Бенет. След това тя показа какъв изключителен талант е. Невероятна е!