Топ 30 на най-здравословните храни за всички времена

Следващите 30 храни са едни от най-здравословните на всички времена.

Обратно в новината

Коментари - Топ 30 на най-здравословните храни за всички времена | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Туршия в никакъв случай! Пазарът вече е отворен, целогодишен, има достатъчно зеленчуци и зимата. Трябва да се ядът пресни храни, а не консервирани.

Под туршия се има предвид сурова туршия с ферментация. Бактериите, които се образуват при процеса са полезни за храносмилането и за поддържането на "добра" чревна флора.

Правилно е да се отбележи, че здравословния ефект на храните, описани в статията се отнася САМО ЗА ЗДРАВИ ХОРА! Има доста заболявания, при които някои от описаните храни не само не са полезни, а направо са си вредни. За някои болести са вредни еднихрани, а за други заболявания - други храни. Например за подаграта доматите са си БИЧ БОЖИ, а също сьомга, яйца и т.н. При някои бъбречни болести високото съдържание на калий е смъртоносно опасно за сърцето - авокадо, киви, картофи, спанак и т.н. За колит храните с фибри са забранени. Примери още - колкото си щеш.

Туршия? Що ли не я откривам в магазините за здравословни продукти и надпис Органик? Да прибавим и каца кисело зеленце?

Ти можеш да се бъзикаш колкото си щеш, но за киселото зеле си права! Това важи само за туршиите с млечно-кисела ферментация - само със сол и БЕЗ оцет, или каквито и да са други киселини (т.е. пак на принципа на киселото зеле). Това са храните с най-силно изразен алкализиращ организма ефект, наравно със содата за хляб и лимона. Избягвай да прекаляваш с храните, подкиселяващи организма, въпреки че са много вкусни! ;-)

"Следващите 30 храни " Броя, броя и все 10 ги изкарвам следващите храни посочени в статията!

...to be continued :)))

Luna0102

Аз ги изкарах точно 30, ако са били 10 останалите са ги добавили по-късно.