Група Тангра се завърна на сцената

След повече от 25 години мълчание култовата рок група Тангра, любима на поколения българи, се завърна с нов проект.

Обратно в новината

Коментари - Група Тангра се завърна на сцената | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пази боже !

късно е либе

И Стенлито се изрисувал като туземец. Вече татутата излязоха от мода. Иначе, браво за начинанието.

какво правят малките пенсии и доходи от хората-маимуни на стари години.

Все пак по-добре от Дриско и Графа. И един съвет от мен, не се подигравай на хората за годините. Един ден и ти ще си като тях и на теб ще се подиграват. Айде лека нощ и намали чалгата.

сред слепците едноокия е цар казват старите хора и не е задължително да си чалгар за да не слушаш слаби музиканти.

За таланта няма възрастова граница. Който си го може, го може. Нека се съберат, ще посвирят старите песни, а верочтно мат и нови идеи. Я виж ACDC и Стоунс, още пълнят стадионите и са любимци на три поколения.

Е да ама нито ACDC нито Стоунс са се обединили или "омешали". А тези ми омръзнаха с тези сливания. И когато става въпрос за група Тангра, все се сещам за Каничка кафе с Чочо Владовски, а не за Стенли. Така и не го свързах с Тангра. И не става въпрос за талант,те всичките си го имат, а за унифициране на различни по стил и звучене групи.

Елатe ми на гoсти във вегaнската ми сладкaрница на Раковски до Опeрата.

Тангра и ФСБ най-любимите ми български групи.Когато за първи път ги чух през 80 те години не можех да повярвам,че в България се прави такава музика.

Истината е в старата непредходна музика. И слушателите, и изпълнителите се усетиха. Новите парчета са тотални еднодневки

И да идват в Русе. Арената ще се напълни, на пук, че обезлюдяваме.

Радостно е , че доживяхме сбъдването на пророчеството на група "Тангра": ...Дали на всеки кръстопът асфалтът пак ще се пропука? А вече има ли пролука - цветята пак цъфтят и пак треви растат... Нали отдолу има пръст, която иска плод да дава. Защо Светът си изковава по собствения ръст, самичък своя Кръст?

Преди няколко месеца гледах по някакво Тв интервю с Косьо, Стенли и останалите. Бяха много ентусиазирани от подобно Завръщане, след дълга Раздяла и Гурбет. Много Интелигентно говориха за това. И убедително, но не ми се вярваше това да стане действителност. Но то взело, че станало. Да са живи и здрави "Момчетата" и да го Карат както Бяха и още По-добре. А Чочо от Небето да им стиска палци.

Страхотна новина! Чакаме ви момчета!

а къде е чочо владовски?

На едно по-добро място е!

през 1985 новата формация Тангра правеше фурор по концертите. Супер звук, светлинни ефекти, китариста Вальо Миловански беше много добър и песните им бяха култови - Оловния войник, Жулиета, Бъди какъвто си и много други. Жалко, че комунистите спряха плочата им от разпространение. Сега е много трудно да се намери.

А плочата можЕ да се намери. При Антикварите всичко има. Сега, когато "плочата е на мода" е фрашкано при тях със страхотни Винили. Ще ти поискат Повечко мъни разбира се, на заради Оловни я Войник и Жулието ще ги прежялиш, ако си им истинси Фен.

Тангра били репресирани от комунистите, спрели им плочата? Хайде не ме карай да се смея. Продъниха ми ушите едно време по радиото с техните песни. Тогава имаше само 10-на групи и певци, на които беше дадено свобода да пеят. И имаше лимити да всички тиражи, вестници, плочи, книги. Редял съм се за хубави книги на опашки. Хайде не да не ставате смешни с коя комунизъм.

Има интервюта с Дани, в нета са. Там той подробно описва цензурата, как са записвали и издавали.