Шоколадът расте по дърветата, маслото се прави в магазина

Десет процента от децата в училищна възраст вярват, че пащърнакът расте по дърветата, а крушите винаги "вървят" по двойки.

Обратно в новината

Коментари - Шоколадът расте по дърветата, маслото се прави в магазина | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"че учителите не са им обяснявали за този проблем" - защо учителите да им обясняват, те ги обучават по определен предмет, не ги хранят. Каква е ролята на родителите в отглеждането и възпитанието на собствените им деца - само да ги пращат на училище и после да търсят кусури на учителите, които не са свършили работата им ли? И на лекар да ги водят, за да им изследват алергиите, пак ли е задължение на учителите? Освен това - децата не знаели как се приготвя храната - на рецепти за !7а от МкДоналдс още никъде не съм попадал.

преди сто години почти всяко 10-12 годишно момиче е можело без проблем да намеси хляб, да забърка някой манжда за която лично е заклала кокошка, да изпере на ръка ... е времената се променят и нуждата от умения се променя! днес едно 10-12 г момиче може без проблем да си чете/пише фейсбука по цял ден, да наговаря по 5-10 хиляди минути на телефона си месечно, да иде да и направят маникюр или прическа, да кисне безцелно по мола с приятелки ...