Найджъл Кенеди свири в София с гъдуларя Георги Андреев

Световноизвестният цигулар Найджъл Кенеди изнесе над тричасов концерт в претъпканата зала 1 на НДК с бенда си, София Симфоникс и гъдуларя Георги Андреев.

Обратно в новината

Коментари - Найджъл Кенеди свири в София с гъдуларя Георги Андреев | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Пловдив беше невероятно шоу!! Цели 4.30 ч.

А,бе братя!Първо:Найджъл Кенеди е един цигулав като много други!Само прическата му го прави различен.Второ:Той е дошъл тук,за да вземе на снобите парите и да си отиде!

И кой не е дошъл тука да прибере на снобите парите, кажи бе брато?

Прочетох коментарите и мога да кажа само,че дребнавщината не е умряла. След като закъснението при влизане е причината да си развалите впечатлението си от целия концерт тогава - плачете за успокоителни. Хорът се справи и ме докосна желанието им да пеят бългаски фолклор. Дали е имало фалшиви тонове е без значение те не са професионалисти все пак. А за Георги Андреев мога само да го похваля. Той не е само гъдулар, а преди всичко композитор и диригент. Имате достъп до интернет използвайте го да се ограмотите!!!! За Н.Кенеди, ако някой е очаквал убран от емоции изпълнител е трябвало да си стои в къщи. Това е негов прочит и не е нужно да се хареса на "експертите" в публиката. На мен концерта ми хареса и ивкам да похваля организаторите за идеята.

Като чета за организацията, се чудя дали не си болен от безкритично отношение към света. Що се отнася до съдържанието на концерта, вкусове и мнения следователно - различни. Не го слушах, не знам.

Не си го слушал, но коментираш? Това вече е жалко!!!!

Това беше един вид експеримент с публиката как ще реагира на (new wave)т.е. чалгата.А голяма част от публиката се оказа доста проста и даже аплодираше цялата тази тъпотия.Но по взискателната част направо напусна цялата тази бутафория.Този експеримент може да се пробва само в България, защото в страна с традиции в класическата музика щеше да стане голям скандал и кариерата на виртуоза Н. Кенеди щеше много бързо да приключи.

Нещо изтънчения Ви вкус е само надценяване на първенющината Ви. Ползвайте интернет не само да обиждате, а се ограмотете. А ранното Ви тръгване е свързано с мислъта да не изпуснете градския транспорт или някой турски сериал!!!

Георги Андреев беше на ниво , с класи над друсаното островитянче :)

Прост народ-слаба държава.На нашего брата никога не може да му се угоди. Действително имаше организационни пропуски, но концерта беше великолепен. Хубаво е, че залата беше препълнена. Добър знак за това,че такива изяви имат почитатели и най-вече ценители на качествена музика. Съжалявам недоволните. Техен проблем.

Да наистина залата беше пълна до антракта, но след това май се поизпразни умнико.За 20 лева толкова.Мислите ли ,че Н. Кенеди ще си позволи например в Италия да се надсвирва с гъдулка?Дали биха го изтърпели?Според мене не.А според теб?

Концертът беше разочарование като цяло - повече от 30 минути закъснение от началния час, при което публиката се трупаше пред входовете и не бе допусната да влезе в залата, след като част влезе осветлението беше загасено преждевременно и голяма част от публиката не можеше да намери местата си, стигна се до бъркотия и съответно повишаване на тона между хора дошли да си доставят удоволствие. Стигна се дотам,че диригентката помоли организаторите да запалят отново осветлението. Последва 1ва част - самодеен хор, който пееше доловимо фалшиво дори за непрофесионален слух, последва оперна интерпретация на "Лале ли си зюмбюл ли си" - потресаваща грешка (оперната певица пееше добре, но да посегне на знакова народна песен по този начин - голяма грешка). И добре, че настъпи втората част с Найджъл и Г.Андреев - двама прекрасни виртуози, но мисля че би трябвало да променят програмната схема - дългото и протяжно второ изпълнение поприспа публиката. Последва антракт, при което организаторите отново се изложиха, накараха музикантите от оркестъра, които бяха заели места в очакване на началото да се изнесат зад сцената и пак да влязат, добре че публиката се оказа дълготърпелива! Иначе Найджъл си е Найджъл - не мисля че има нужда да се коментира колко е добър. Е, някои от импровизациите му на Вивалди не ми допаднаха, но това вече си е въпрос на вкус. В заключение ще кажа, че сценичните работници към зала 1 на НДК са тотална щета ... Вече доста концерти подред правят неприятно впечатление с дилетантските си изпълнения. Добре е отговорните за тях лица да потърсят професионалисти! Някак си не е особено приятно да притичват момченца по къси панталонки, встрани от оркестъра, когато се наслаждаваш на шедьоврите на Росини или Вивалди... и по време на изпълнение някой да се опитва да екпериментира с микрофоните ...

Любка Бияджони е най-добрата българска диригентка! Толкова хубаво се усмихва!

Ами аз за друга българска действаща диригентка в момента не се сещам, така че при липса на други със сигурност е най-добрата! Нека да продължи все така хубаво да се усмихва, ама по възможност да не е от сцената!

В последните години май няма концерт дето да не е бил пиян, а на фестивала в Швейцария беше направо потресаващо. Добре, че хората там ходещи по такива концерти са възпитани и всичко мина само със снизходителни усмивчици.

Този човечец трябва да разбере, че дрогата не прощава. Жалко за таланта му, който той пропиля. А събитието бе безвкусна китка. Тъжно. Но поне гъдуляря беше готин.

Георги Андреев е преди всичко композитор. Някои "капацитети" тук се изказват доста неподготвени като коментират негативно. Поне чуйте някои произведения на Георги Андреев и тогава коментирайте бе!

на Любка.

поне едно кратко клипче да се представи, ама културата на някои журналя им пречи да го осъществят, защото все пак не става въпрос само за някаква вест ей така между другото а за музиканти и техните изяви според статията!...:(( От три часа концерт-една секунда клип не е представен, за да знаем за какво представяне става реч все пак?!Направо безобразие!

Ъхъм! Ега ти и журналята! Вместо целия концерт да пуснат в нета и по кабеларките се ослушват! Тъй де, на кой му пука за ТВ права? НиЙ си искаме наш`тУ!

язе бях писал другаде, че тоя английски палячо не става за нищо

Жалко за Вивалди , жалко за Найджъл Кенеди ,жалко за класическата музика като цяло.Най голямата излагация ,на която съм присъствал.Едвам изкарах до антракта.

Наистина имаше доста самовлюбеност и палячовщина, а надсвирването с гъдуларя - отегчително. Хорът беше сбирщина от самодейци. Молиш се да свърши по-бързо и чакаш с нетърпение Вивалди, но и там си разочарован - не ми харесаха отклоненията и "импровизациите", според мен бяха неуместни и пречеха на възприемането на гениалната творба и насладата от иначе наистина виртуозния цигулар. Шоуто беше безвкусно, с привкус на чалга и много повече от допустимото за добър концерт!

А .... , кой е тоя с цигулката дето е застанал до Георги Андреев !?

Мултикултурален тюрлюгювеч.. брейнуошинг сървис.. уелкъм.

Вивалди и компания сигурно се въртят в гроба, но любителите на чалгапрочитите пълнят залите. Жалко, че като се свири неподправенаа класика, на концерта идва само родата, и то не цялата...

Не очаквах да видя коментари под тази новина, защото не касае Биг Брадър... Само да кажа че всички които не дойдохте много изгубихте, имаше чудесна българска нова музика, имаше двама наистина велики музиканти и един нов прочит на Годишните Времена, в който на мене лично ми се стори че на моменти скучен ми беше Вивалди! Имате редкият шанс да виждате такива концерти, на такива цени, възползвайте се бе, хора!

Един е...Бах и той умря!

Не всеки гледа такава боза!

След последния му концерт в НДК, на който доведе родата на жена му от Полша, маскирани като "експериментална", "уърлд", "съвременен прочит" и т.н. музика, се зарекох да не стъпвам на негов концерт. Като гледам описанието, е било отново подобен турлю-гювеч... Иначе като класически изпълнител е страхотен!