Шведски академик: Боб Дилън е арогантен

Влиятелен шведски академик порица Боб Дилън, защото певецът не е казал и дума по въпроса, откакто му беше присъдена Нобелова награда за литература.

Обратно в новината

Коментари - Шведски академик: Боб Дилън е арогантен | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много съжалявам, но нито една от песните на г-н Дилън не ми харесва. опитах се да го слушам цели две години. ужасно депресивни и направо отвратителни, с цялото ми уважение иначе... тук има нещо гнило с това нобел...

че името беше... Алфред Бернхард Нобел... Май баща му имаше еврейско име (както и Боби Дилън). Не ми се проверява сега. Доколкото зная, човекът е измислил най хуманното химично вещество и се е побъркал, като разбрал (да бе, не знаел, горкият), че ще се ползва за да убива хора... По рождение швед, обаче живял в Санкт Петербург... имал стотина фабрики за динамит... На края на живота си, решил да изкупи греха си пред човешкия род и учредил фонд, от който да се раздават награди на такива, като него -заслужили. Наскоро, неговата "награда" за мир, бе присъдена на най войнолюбивия президент на света. Горкият дядо Алфред! Дори и с последния си отчаян опит да се изкупи, пак не е успял...

Боб Дилън наполовина е евреин от украински произход. Всъщност бабата и дядото на Боб Дилън са избягали тчно от тез бандеровци в украина, които сега се смятат за "бойци" срещу "сепаратистите" в Донбас. Не е далеч от мисълта, че този Нобел има дълбоко политическо значение. С мълчанието си Боб Дилън показа, че е аполитичен. Поздравления, Боб!

КАКВИ БАНДЕРОВЦИ 1905 Г. БЕ РУСКИ ЛЪЖЕЦ? ''Родителите на баща му, Цигман и Ана Цимерман, емигрират от Одеса през 1905 година, бягайки от антисемитските погроми в Руската империя,[10] а родителите на майка му, Вениамин и Люба Еделщайн, също евреи от Руската империя, емигрират през 1902 година от Литва.''

неграмотник, не ми цитирай astroturfing от българската Уикипедия. Провери откога съществува антисемитизма в Европа и къде; на евреите бягащи от Запад е било забранено да се заселват в Русия, но тамошните не са били преселдвани, а фашизма като идеология в Литва и Украина идва от Германия. Имигриралите в САЩ евреи са бягали от западния антисемитизъм.

Знам само,че този който е измислил динамита и цял живот се е занимавал с бомби и взривове и печелил пари от това ,със сигурност не е бил хуманист , а направо изверг!

Боб Дилън е истински. Тази награда е пародия от най-голяма величина. Какво друго да се коментира? Обонго, носителя на мир, е Нобелов лауреат - да не е луд Боб Дилън да се нарежда до него?

щом става дума отношението на дилън към медиите ми стана ясно.....човека не се ласкае от вниманието на манипулативните медии....и им го показва ,което очевидно ги дразни съществено

невъзпитан и наглец, е, тогава що му дадоха нобела, недопустимо е да не отговори и да благодари, което е елементарен етикет на възпитание, ама къде ти .... индиана

Боб Дилън е някой,а Пер Пер Вестберг е никой!

Плевнелиев е НЯКОЙ, а ти си никой. Бойоко Борисв, Цецка Цачева, Волен сидеров, дори странният Владо Кузов, са няки. Имената им са в медиите и всеки ги познава. А тебе -никой. Но не трябва ли да чуем и твоето мнение, относно тези -известните? Не е ли по важно за мен и за теб, твоето, моето, мнение? Не искаш ли животът ти да се подрежда и според нашето -на не до там известните, мнение?

ТОЙ Е ГНУСЕН

Ако Боб Дилън можеше да ...говори, нямаше да ...свири и да пее!!! Каквото има да казва, този Човек го казва вече десетки години и милиони хора по света го разбират прекрасно!

Шведите, ами да не се бяхте мазнили на американците точно с тая награда! Дилън и литература? Смях! Една дузина хубави стогодишни песни още не го правят поет. Оляхте се и той сам ви се присмя. Не се сърдете на него, а на самите себе си.

Че какво е виновен Дилън, не мога да разбера?? Кой му е присъдил наградата, той сам ли са е номинирал?! Не, това е работа на малоумната комисия.. И напълно в стила на Дилън, което много ма кефи, той не са интересува и не го коментира. Изобщо не си заслужава да им отговаря на тия, чийто мозък е заврян отзад! ;)

Като кажеш името Пер Ерик Вестберг се чудиш кой и какъв е тоя , но като чуеш името Боб Дилън веднага ти става ясно кой е и какъв е. Blowing in the Wind, Knocking on Heavens Door, Like a Rolling Stone, Just Like a Woman,Mr. Tambourine Man и т.н. Мравката да не се занимава с лъва.

Пропуснал си,, All Along The Watchtower,,- Джими Хендрикс.Повечето му песни са известни благодарение на кавър версиите и други изпълнители- Гънс енд Роузис,The Byrds, The Turtles, Шер,Манфред Ман... А Joan Baez написва и изпява за него,, Diamonds And Rust,,- песен , на която Judas Priest са направили кавър .Наградата е за литература- за музиката си той е възнаграден. И ако наистина е заслужил защо чак сега са се сетили да го награждават...Чак сега ли са се запознали с творчеството му ...

Наградата е за литература, но той е освен музикант е композитор и текстописец така че това си е чиста литература. Що се отнася до това кой му популяризирал песните с кавър версии важното е кой е твореца създателя а не папагалстващия кавър изпълнител. Ако не му е стойностно творчеството защо му го изпълняват в кавър версии? А ? М ?

От 70-те години на Миналия Век и до Днес той Наистина е Арогантен и Приел се за "господ" американски евреин. Мисля, че "световно неизвестният Професор", казва и повтаря "Световно" известни неща. Както е тръгнало, нищо чудно утре да присъдят "Нобел за Мир" на ИДИЛ.

Нобеловата награда е вече като българският орден "Стара планина".Дава се на всеки,който идва или напуска България....Нобелова награда за Мир получават всички американски президенти,веднъж щом бъдат избрани,сякаш САЩ са най-миролюбивата страна в Света...

Може да е станала като орден "Стара планина", но това не означава, че някога ще я връчат на Доган. Малка, но съществена разлика. А...и българите сме много способни да отричаме и оплюваме всичко, което е далече от нас.

това, не просто е далеч от нас. То е върху нас и ни мачка. Ти, да не си се изплъзнал, та не го усещаш?

ало дирниците, Пер Ерик Вестберг а не Пер Пер

Шведския академик да се изказва малко по-професионално, защото в личностен план е световно безизвестен или ако му се знае името то е в много тясна аудитория. Докато великия Боб Дилън е музикант и композитор със статут на икона, велик гений и световно известна личност диктувала и начертала магистрали и дълбоки незабравими следи в музикалния свят.

Шведския академик му е присъдил на Дилан Нобеловата награда и е длъжен да се изкаже по въпроса, защо наркомана мълчи като пукел

Дилън никога не е...мълчал! Той "говори" вече няколко десетилетия, но не всички го "чуват" и разбират!

чувал сум името боб дилан ама освен че е некув музикант идеа си немам кои е.

ясно ...ти си от сбърканото поколение което знае Кати, Курнелия, Преслава , СИК , ВИС Дрис ... но си няма и понятие кой е Боб Дилън

Е ,че няма читатели,затова и няма стойностна литература, не съм чел нищо свястно от години, младите в огромното си болшинство не четат.Четенето стана нещо елитарно! Дилън знае сигурно,че не е нито истински поет,нито писател,да той знае и дано даде урок на Нобеловия комитет!

Хахахаха, академиците като у БАН са комуняги?

Щото е ЧУФУТИН.

Другия път дайте наградата на истински писател,и тогава няма да се оплаквате от арогантност и лошо възпитание. Миналата година я дадоха на една лелка от беларуско село,която плюеше Русия тъпо. Пълна девалвация на нобеловата награда.

Нобеловата награда за мир на Обама трябва да му се отнеме.

Напротив! Истина е! Не само Пастернак е отказал частната им "награда",но и Лев Толстой. Пълна девалвация...Дилън-великият литератор?!

Да напишеш, че Пастернак отказал Нобеловата награда, е все едно да напишеш, че в хитлеристките концлагери се е отивало само по желание.

Напротив! Самата истина е! Не само Пастернак е отказал частната им "награда" ,а също и Лев Толстой! Баси девалвацията...Дилън -литератора?!

Лев Толстой как се е отказал като Нобеловата наградата никога не му е била пръсъдена, се едно да твърдиш че Бокова се е отказала от поста генерален секретар на ООН

Напротив, това е възпитание и финес, да не се натрапваш като не те питат. Поне може да пее, а не като академика да кудкудяка!

Тези Нобелови награди се превърнаха в нещо като нашата "Стара планина". В случя някой се е направил на интересен и е предложил музиканта за "литературна награда" , а вторият е проявил интелигентност и отказва да става съучастник в цирка. Поне така го виждаме ние.

Кои сте вие? И кои сме ние?

Наградите отдавна не се печелят- те се присъждат. И се присъждат с точно определена цел.Иначе великите и стойностни творци не се нуждаят от награди- те са извън всякакви оценки и вотове.

Конкретно Боб Дилъм не може да пее, но това не пречи да стане световно известен с кавърите на песните си, а текстовете да влияят на редица поколения.

Или аз или шведският учен не сме разбрали смисъла на думата арогантен. На мен ми се струва, че шведът е неразбралият. Какво му е арогантното - може би това, че е искал да покаже "особено мнение" към връчената му награда? Може да е бил в депресия - пак ли трябва да го обвинят в арогантност? Или трябва да падне на колене и да благодари на великите благодетели.

Вие сте глупаците. Нобелова награда на мир на Обама.Награда за литература на Боб Дилан.Пълна кретения и ерозия.ГМО то Ви е поразило здравата !

За Обама не знам, не мога да твърдя, но на неговата позиция не можеш да промениш света видимо, само че невидимо за очите на хората можеш да направиш така, че да спасиш милион животи без да те раберат. А това би било голям принос без някой да тръби по всички чалгарски медии... Но Боб Дилън е голяма величина. Не всеки може да го знае или да го разбере, слушайки го. Трудолюбивата полезна мравка не знае колко е голямя планината, по която лази. Тя приема за голяма трохата храна, която намира. Въпрос на сетивност.

в прекалено информирания ни свят да си мислиш, че някой тайно е спасил милиони хора, докато очеизвадно е предизвикал смъртта на милиони хора и нещастието на десетки милиони, изисква или ненормално въображение или употреба на определени субстанции.

Боб Дилън е,, голяма величина,,, но Нобеловата награда не е нито за музика, нито за поезия. Писател и поет са две различни неща- също както талантите за поезия и писането на проза.Боб Дилън е бард и това няма нищо общо с литературата. А и в музиката има по- добри музиканти и текстописци.

Обама се доказа като сдържан и мъдър ,ако беше ястреб .....Дилън е много популярен,но Нобел за литература!?...Както и наградата за икономика.....Не ли по логично,ако няма фундаментално значимо достижение в дадена област просто награда да не се присъжда!?

доказа се като поредна кукла на конци