Нови препоръки: Бебетата да спят при родителите

Новородените трябва да спят в легълца в стаята на родителите си, за да се избегне рискът от смърт по време на сън, като синдрома на внезапна детска смърт.

Обратно в новината

Коментари - Нови препоръки: Бебетата да спят при родителите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОБОЖАВАМ КОМЕНТАРИТЕ ТУК!!!!! ДА ЖИВЕЯТ АНОНИМНИТЕ! Тази сутрин препоръчвам текстовете под новината за Ненчо и Йоана, има някой добри. И при тези под Калин Терзийски си ги бива. Например: На мен не ми требва жена, за да посегна към алкохола. Останете си със здраве!

Айдеее мине не мине и някой се присети за този синдром. Стига сте сте плашили младите майки беееее. Това е рядко срещано явление при здрави родители, т.е. такива които не са наркомани и алкохолици. А и ако не изпадат в крайности да тъпчат леглото с плюшени играчки и хиляди възглавнички заради селфита на бебето, и подготвят нормална от хигиенни условия обстановка в леглото му, всичко си е наред.

Този синдром го предизвикват ваксините, а в Америка ИК е в пъти по-тежък от Европейските ИК...!!! Но иначе наистина е неестествено бебето да се отделя от майката до 2-3г....

Учените само препоръчват,не се газирайте.

Никога не бих отделила бебето ми в първата годинка в отделна стая. Безотговорно е и самонадеяно. Бебчо често повръща, има рефлукс и дори се задавя от собствените си лигички. През ноща дори чувам дишането му и съм спокойна, че е добре. Спи по гръб вече, с главичка на една страна. Всеки родител решава сам за себе си и си носи последствията.

Скоро може да се сетят, че не трябва да се разучават презервативи в 4-5 клас, но засега трябва.

От много години това се препоръчва, но аз не знам някоя българска майка да си отдели новороденото в друга стая. Може би в Америка, където си мислят, че са по-напред от другите, сега откриха топлата вода.

Аз съм българска майка и моето бебе спи от 3-месечно в стаята си. И?

Моето дете от деня на изписването си спи в собствена стая. Вече е на 7 г. Никакви проблеми.

ДЪЩЕРЯ МИ ИМА СИН НА 7 ГОДИНИ.ОТ РАЖДАНЕТО ДО СЕГА СПИ С МАЙКА СИ В ЕДНО ЛЕГЛО.ДЪЩЕРЯ МИ Е СЕМЕЙНА .ИМА ПРЕКРАСЕН СЪПРУГ,НО Е ПРЕКАЛЕНО ЗАГРИЖЕНА ЗА ДЕТЕТО ОТ РАЖДАНЕТО МУ.НЕ ЗНАМ НОРМАЛНО ЛИ Е И ДО КОГА ЩЕ СПЯТ ЗАЕДНО,НО ТОЙ БЕЗ НЕЯ НЕ ЗАСПИВА И ОБРАТНО.

Веднага ви казвам: Не, не е нормално, но за това си е виновна дъщеря ви! А за насаждането на едипов комплекс не ми се запова темата....

Синът ми е на 7 и от раждането спи в собствената си стая. Разбира се с цената на дълги приспивания и умора от страна на мен и съпругът ми но лесно няма. Кой е казал че ще е лесно! Резултатът от много малък понякога иска да полежи с нас, дори казва че иска да спи с нас и след има няма 5 мин сам става и тръгва, като го питаме къде отива казва, че иска да си спи в неговата стая:) Смятам че си е заслужавало дългите нощи! Освен това в детската стая се слага едно допълнително легло за приспиващия(или канапе), за да свикне детенцето, но и да си знае че е негова стая и ти си гост там.

Друго си е експерт да ни каже... Ние до 2016- та година ги слагахме седнали да спят у мазето... А кога ще ни кажат да не ги захранваме с кюфтета и бира след раждането...

Аз пък не знам кой ненормалник ще остави новороденото си дете да спи в отделна стая....

И легнало на гръб в никой случай

Мда, по корем си е най-добре да се задуши...