Калин: Връзката с Елен ме тласна към алкохола

Писателят Калин Терзийски влезе в риалити шоуто "Фермата" за да се бори с алкохолизма, но отново се отдаде на чашката.

Обратно в новината

Коментари - Калин: Връзката с Елен ме тласна към алкохола | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много е лесно да бъдеш интересен писател, като се напиеш или дрогираш. Пробвайте. Напийте се, пишете, пишете.... и като изтрезнеете си го прочетете. Ще се възхитите, ще разпознаете у себе си потенциала на много "автори" и "сценаристи", че някои и на световно ниво. Сядаш, пишеш неща излезли от дълбините на космоса, които са тъй неконвенционални и дивят хората в приятен смисъл! Само не правете грешката да се пропивате в опити да станете български писател. Български писател = прошляк, който събира трохички подаяния от милосърдни дами от френд листатата си във фейсбук, но никога не може да изкара толкова, че да покрие разходите по поредното си книжле.

Първо, Елена Колева има психологически проблем. Жени увличащи се по по-възрастни от тях мъже в детството си са имали проблем с бащата - или е липсвал, или не са го чувствали като подкрепа. Второ, Елена Колева е глупава. Позволява си да се показва публично с невъобразими грозници като Майонезения сбръчканяк или като в случая другия безформен грозник Терзийски. Вместо да се скрие в миша дупка и никой да не знае с какви уроди си ляга, тя глупаво го прави достояние на хората. Трето, Елена Колева е полурускиня, а всеки знае какви лесни к.рви са рускините и колко обичат да развалят семейства. А Терзийски е едно бездарно лай-о, комуто цялата част от интелигентните хора се присмива. Ако ще и една вана алкохол да изпие и да си намаже едната буза на задника розова, а другата зелена и пак да повика телевизията - пак не е интересен.

да бе мирно седяло не би ЧУЖДА жена е6ал0...

та да се видиш у филм!

Не бих си позволил да ги съдя защото заслужават респект. Калин е най-добрия ни писател с днешна дата, а Елен е очарователна млада дама в която всеки може да си "загуби" ума.

"а Елен е очарователна млада дама в която всеки може да си "загуби" ума. " "а Елен е очарователна млада дама заради която всеки може да си "загуби" ума. " Кое от двете ти звучи добре? Губиш монети В шахта, примерно. А твърденията не искам да коментирам.

Да пишеш граматически правилно не означава, че и разсъждаваш правилно. Каква е реалността, според мен, защото фактологията е важна, а не кой какво казал и какво рекъл: 1/Калин, действително е добър писател и най-актуален в момента, ако има друг, кажи го. 2/Елен е много красива млада дама, чувствително и умно при това и не един и двама биха се прехласнали по нея. За мен е така, но всеки избира, какво да харесва и какво да не харесва. При всички положения остана ли някой в България не оплют?

На приятелят ми му е 13 см. извит и дебел. Уж не са много но ме боли?

Дба и позьорите дба. Идете да работите бе!

СЛАБОХАРАКТЕРНИЯ МЪЖ ПРИ ПРОБЛЕМ, ТЪРСИ АЛКОХОЛА, А СИЛНИЯ МЪЖ ТЪРСИ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА.

Този е бил приятел по чашка с продуцентчетата - Иван и Андрей и за да изкара някой лев за щерка си, са го вкарали в реалитито - лошо няма. А иначе изглежда поне 10 г. по-възрастен отколкото е, явно от алкохола.

Тамън сте си лика-прилика!

Ама разбира се,на алкохолика все друг му е виновен.

Ега ти нещастника! Елен е виновна да изостави жена си, Елен е виновна да се пропие... е тая Елен ще се окаже всесилна бре, смотльо нещастен! Когато един мъж е незрял емоционално, обвинява някого другиго за собствените си недостатъци и провали, но никога себе си. Това важи също за неудачниците и егоистите. На този обаче и егото му огромно: Аз съм най-добрият писател в България... сигурно си мисли, че неговите страдания са по-силни от тези на целия свят. Късметлийка е Елен, че се е оттървала от този. Такъв може само да поболее една жена.

100 кила ракия давам само да те притежавам

Май това стана предаване за алкохолици ...

Хлъц!

дира няма ли да спрете да пишете такива простотии.никои не го интересува това.

Ох, милинкият. За едната жена се пропил. Един алкохолик винаги си намира причини да се накваци

Пиандурникът си въобразява, че му идва творчески порив от алкохола.

На мен освен това ми е интересно как Еленчето, която си е съвсем симпатична млада жена, при това може да се каже с привлекателни форми и симпатично лице, е хлътнала по този застаряващ, дебел, отпуснат, подпухнал чичко, веещ оредяващи сиви дълги коси, дето сигурно смърди на бъчва и още нещо, но на фотосесиите гледа лошо, досущ като мачо...

Всичко е пиар измислица.

Мъчно ми е, че от връзката на Калин и Елен се получи само алкохолизъм. И двамата не го заслужават.

Елен е невероятна. Когато не е до мен не съм на себе си и посягам.

Има ли вече такъв жанр - чалга ужаси!?

"Фермата" не е нищо друго освен едно просташко реалити. Всички ще алкохолизират там. Кой реши, че трябва да се пие на корем???. И просташките им игри. Накарайте ги да предат, да сноват и навиван ,да тъкат и правят петмез, да плетат кошове, да орат и правят рала, да подковават добичета, да стрижат овце, да ктовмат желязо, да плетат хасъри и т.н. и т.н. - все селски работи. Не да лазят в калта и ровят червеи като улави... Срам...

Напълно сте прав. Това риалити, с кичозната обстановка, уж изобразяваща ферма, и с " измекяри, ратаи и слуги" ,няма нищо общо нито със село , нито със селска работа. Двамата израсли на жълтите павета гадняри-продуценти се гаврят със селяните и живота им. Тъпите философствания, надпревари и унижения на човешкото, които се предлагат там, са срам за телевизията.

"Връзката с Елен", някакво мезе ли се явява, в случая!?

Еленските бутове са прочути. Те са всъщност, свински.

Човекът има нужда от алкохол и муза. И тогава се появил един елен.

по-лесно е да търсиш проблема в друг човек, отколкото в себе си :)

Връзка с елен и мен ще ме превърне в алкохолик. Как неземно хубавата актриса Елена го е пропила е загадка.

Калин си беше алкохолик от години, не пие откак се събра с Елен Колева. Доста дълго време имаше редовни материали в коментарната рубрика на в. "Новинар", за които си личеше, че са писани в алкохолен делириум, просто си бяха пиянски брътвежи. Някои от тези дори бяха издадени в книга. За съжаление сайтът вече не е достъпен, за да видите за какви идиотщини става дума.

Елен да е харесвала някога Терзийски. Не можеш да харесваш пияница. Сигурно и лошо миришат. Абе какво хубаво има в тях - не могат да стоят на краката си, сигурно и сексът им е отвратителен, уригат се, говорят несвързано. Да ама Терзийски е известен поне с името си и тя явно не иска да я забравят. Ама тя и другата шивачка и тя се омъжи за алкохолик. Абе кво им става на тези жени - да живееш дни, месеци, години на ред с лигавещ се алкохолик. Сигурно се залъгват - от алкохола няма отърване.

Всички мъже са алкохолици. Ако не пие днеска, значи е пил снощи. Или ще се напие утре.

защо нещо за пиене ли предлагаш?

Да? А всички жени са ...?

Като сме тръгнали с обобщенията, дали да не кажем нещо и за всички жени, за това какво са правили снощи, какво ще правят днес или какво ще правят утре? А може и в момента.

Може да пие, но по-малко и редовно!

момчето е супер, за да фокусира невястта е важно да се концентрира. Момчето няма проблем с пиенето, а с високата концентрация, много е концентриран. Концентрата : виждам, ама двойно...

Той точно сега се е пропил Калин :) Във всяка среща на живо разказва как си пие по цяла вечер, докато пише...

но ми е познат само по име. Кой го пласира. Дори не знам - може да е липса на обща култура - но какво пише - поезия ли или проза или и двете? Доколкото съм чувала си е алкохолик още преди да е с Елен.

Тая жена Ивана Генова се е отървала! Рядко се случва такъв късмет!

Не знам защо ни занимават с този пияница и пройдоха, който само хленчи и не е способен да понесе отговорността за действията си. Преди време беше дал интервю, че спял едновременно със седем жени, па сега някой му е виновен. Не знам какъв творец е и не възнамерявам да разбирам - нека бъда обвинен за неграмотен и невежа, но един мъж не може да изглежда и да се държи така - на плюнка не можеш да се подпреш, а на някакъв вид стожер, какъвто трябва да бъде един мъж. Абе поредния изкукал "бохем".

Алкохолик, ама елитен! Елитен, ама алкохолик! Да гледа младежта и да му се радва колко е куул и да видят евентуално, ако тръгнат да се правят на такива като него, какво ги чака!

Брат и сестра по чашка, брат и сестра по съдба. Хората трябва да се подкрепят. Сега сериозно. Алкохолът е враг на здравето - физическото, емоционалното и психическото. Много усилия и търпение са нужни за преодоляване на зависимостта, и подкрепа от близките. Кураж!

Алкохолната зависимост е една от най-тежките наркотични зависимости. И психическа и физическа. Една от най-трудно лечимите. Алкохолът е разрешен. И да го забранят, все тази, всеки знае как да си произведе. Над 50% от мъжете по селата са тежки алкохолици. Дори медиците ни в Либия навремето си правеха алкохол от доматено пюре и фурми, да могат да изхвърлят някак джибрите. Пиша всичко това, за да акцентирам, че не става дума просто за особеност на характера или слабост, както повечето хора гледат на пияниците. Става дума за тежко социално значимо заболяване. И по-страшното е, че алколизмът в някои среди, в това число елитарни, се е превърнал в норма, а алкохолът в медиатор при общуване.

алкохолът променя и химическите процеси в мозъка, много трудно се лекува. Наистина е сериозен проблем за общественото здраве.

Като чета за изповедта на Калин Терзийски и се сещам за една книга на Джон Стайнбек. Казва се "На изток от рая". Едно от главните действащи лица е китаец, макар, че е роден и отгледан в Америка, той говори развален английски, както се очаква от китаец. В края на книгата читателят е изненадан от развитието на този образ. Става ясно, че той нарочно говори по този начин, става ясно, че говори още много езици. И е научил арамейски, за да разбере какъв точно е смисълът в оригинал на един цитат от библията, който, естествено, варира при различните преводи. Става дума за Каин и Авел, синове на изгонените от Рая Адам и Ева. Каин завидял на брат си и извършил първото братоубийство, подтикнат от ревност и гняв. Това, което не дава покой на китаеца, са думите на Бог към Каин по този повод: Нямаше ли да те приемат, ако беше постъпил добре? Но ако не си постъпил добре, грях ще легне на твоя праг и ще иска да вървиш по волята му, но ти трябва да го победиш. Оказва се, че смисълът в оригинал е малко по-различен - не "трябва да го победиш", а "можеш да го победиш" (ако искаш, човек е създаден със свободна воля). Зная, че българинът е агностик и представите му за религията са продиктувани от фолклорните традиции, но обърнете внимание на това "ако не си постъпил добре, грях ще легне не твоя праг и ще иска да вървиш по волята му" не по своята воля, по волята на греха. Много силна метафора! Човек рядко си дава сметка до каква степен делата му, могат да предопределят коловоза, по който се движи живота му и след толва колко трудно и дори невъзможно може да се окаже, връщането назад. "Искам да направя и това, искам да направя онова, опитвам се, но нямам воля." Колко често чуваме това? Защо нямаме воля? Дали не е защото робуваме на чужда? Сещате се.

Поздравявам те. Страхотен коментар. Накара ме да се замисля. Би било хубаво мислещите хора да са повече.

А преди Елен?Хич не беше пиян-залян. До кога ще ни го натрапват и тоя пропаднал тип,у когото,така и не разбирам,какво "творческо"намират, като наркоманката Жана-от всяко предаване изскача по един мизерник

Това е дин изключително слаб писател и набеден талант. Когато некадърността се сблъска с необоснована амбиция, не може да не се стигне до алкохолизъм.

Какво е написал изобщо Калин?

Попаднах на някакви разкази. Половин страница вървеше добре, но после започнаха ни в клин, ни в ръкав някакви интелектуални изхвърляния в стил "аз съм чел Фройд и дузина още светила". Ни литература, ни философия. Слави трофонов го лансира и човекът не просто пивярва в себе си, но и оглупя от самолюбуване.

А...кой ми с*а в гащите/демек,кой ми налива в устата/.

аз мисля, че е обратното

На пияндето все друг му е крив. Елен го тласнала към пиене, а защо пиеше и при Ивана и защо тя не го е извадила от алкохолизма?

На талантливия човек му трябва постоянно муза, за да твори. Вероятно му трябва и алкохол... Вие забравихте ли Боянския майстор? Не съдете! Всеки си има своите изпитания, дадени му от Бог. Дали ще премине през тях - вероятно му е нужна и воля. И не забравяйте любовта- тя и гради, и разрушава, но всеки, който се докосне до нея й е подвластен!

Няма ли някой да ми каже, какво е сътворил този??!! Творчеството трябва да му излиза и през ушите, имали изобщо момент да е тавряз?!

да го помним, не сме живели в 13-ти век :) Никой не знае дори кой е със 100 % сигурност, камо ли дали е пиел и т.н. Всичко това си е художествена измислица.

Пий си, Калине, и да не ти пука. Проблемът е, че не е ясно дали пиеш зарад хонорара или от сърце.

Супер коментар! А от негови страна е най-малкото не джентълменско в нац ефир да обвинява бившата си приятелка за влечението към алкохола -да, точно тя му е виновна. Аре!

Жалки сте!

Кои са жалки?!

На алкохолиците винаги някой друг им е виновен. Дали Елен, Елена или Еленка, винаги си намират причина да започнат да пият.

Не разбирам хората, които пият. :-) Алкохола нито е приятен на вкус, нито дава някаква кой знае каква хубава емоция. :-) Няма никаква причина, ако си затънал да се напиеш. Това е все едно да си заровиш главата в пясъка. По-добре медитирай, докато не се проясни. :-)

Аз пък мразя остроумни трезвеници!

Аз не разбирам и хората, които пушат. Пороците са слаби хора. Силните нямат нужда от "дрога", под каквото и да е форма.

непорочни хора ли? И аз познавам няколко такива, които смятат, че нямат никакви недостатъци. Разбира се, всеки може да сгреши и греши, но не всеки разбира, че греши.

Не разбирам хората, които не пият. Алкохолът е приятен на вкус и дава хубава емоция. Няма никаква причина, ако си затънал да си заровиш главата в пясъка.

Терзийски не е бил трезвеник и преди Елен Колева, но връзките на по-зрели мъже с млади жени обикновено завършват недобре за мъжете.

Бивша курва и бивш алкохолик има ли на този свят?