Защо е добре понякога децата да скучаят

Чувството е познато на всеки родител. На детето му е скучно, въпреки че стаята му е отрупана с играчки. Учени разкриха защо скуката е хубаво нещо.

Обратно в новината

Коментари - Защо е добре понякога децата да скучаят | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смятам, че на едно интелигентно дете никога не му е скучно. То винаги си намира занимание. Скучаят дебилите.

Как тогава няма нито един човек, на който да не му е познато /особено от детските години/ това чувство скука? Скуката се появява при децата, когято са изкуствено ограничени, например принудени да чакат час пред лекарския кабинет и да пазят тишина, да не тичат. Много ясно, че хората като пораснат и ги налегнат грижи и безброй задачи, вече забравят какво е скука. И приемат моментите на затишие с благодарност. Релаксът не може да съдържа скука.

Като бяхме малки беше задължително да правим цирк на всяко семейно събиране. И не сме повтаряли номерата.

Моите на село, т.е. на вилата при баба и дядо, никога ама никога не скучаят, дори да са с лейката на двора из лехите цял ден.

Виж, в училище скучаят. Айде на бас.

Скуката може да развие и творческите заложби. Децата да направят нещо нетипично, но полезно - четох за случка на село, където градски деца, вместо да играят на таблети и др., съчиняват пиеска и я изиграват за баби и дядовци.

Ако следваме логиката на статията и коментарите след нея, то циганите ще са най-добре развитите деца - без таблети и айфони, с оскъдна храна и много игра на улицата!!!