Коментари - Експерт: Витамините само правят урината ви скъпа | Лайф.dir.bg
назад

Експерт: Витамините само правят урината ви скъпа

За здрав човек няма абсолютно никакъв смисъл да пие мултивитамини и хранителни добавки.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Витамините само правят урината ви скъпа | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А жените, които искат да забременеят!??

Това е самата истина за синтетичните витамини. Който иска да си ги пие де.

каква храна какви витамини бе хора ...помните ли вкуса на храната преди з0 години ... сега всичко е химя...не може 1 пиле да порастне за 1 седмица при това от яице !

Прав си, но повечето хора си нямат на представа. Аз помня преди 35-40години котато трябваше 6 месеца пилета на баба ми да станат що годе големки за ядене и то имаше малко месенце по копънчетата. А пилетата от магазините са готови за 20 дена. Напомпани с естрогени...

Защо с женски полови хормони да ги тъпчат, че да растат? Няма логика. Стероиди по-скоро и антибиотици.

Сега ако открият и храната на какво става в хората и ще подемат вой да я спрем.

Аз имам 4 написани статии по тази тема публикувани в списания с импакт фактор (от 2,3 до 4,5), но в България никой не им обърна внимание. Забелязани са общо 27 цитата върху статиите. Чудя се защо четете недоказани литературни източници !?

ехх тия експерти бре..... баба ми е 10 пъти по голям експерт от тия :)

Еееееее, тия направо откриха топлата вода. Че много ясно е че е така. Аз например съм взимал като добавка магнезий, заради доказан дефицит на магнезий и когато си успокоих нервната система спрях да го пия. Ако продължавам да го пия, няма нищо да ми стане, както се казва тук само урината ми ще стане по-скъпа. Целият номер обаче се състои в това, че в много случаи просто не знаем и дори не подозираме, че имаме недостиг на еди кой си витамин или микроелемент. Затова докторите когато ви изписват антибиотици например към тях добавят и витамини, всички знаем, и децата знаят, че най-проблемният витамин е витамин C. Когато ни тръшне грип или друго простудно заболяване имаме нужда точно от него а и от други витамини. Разбира се, другата спорна тема са антибиотиците. Ами в някои случаи те са просто задължителни. И да, грип не се лекува с антибиотици, особено ако ние сами си го предпишем. Но както се случва при мен например, почти винаги като ме тръшне някое простудно заболяване стигам до антибиотик. Иначе не ми минава и се влача седмици наред като дроб. А е опасно да не се стигне до още по-тежко усложнение, като бронхопневмония например. Така че привържениците на "народното лечение" да си ядат ушите! Имам една колежка, в момента е бременна и с грипозно заболяване, две седмици лежи в къщи с болнични и в момента е много зле - защото не може да пие никакви лекарства, най-малко антибиотици.

Много ясно, че производителите на лекарства ще са против витамините и хранителните добавки. Много хора вече успешно се излекуват и без лекартва и за много-по малко пари.

ти пък какво каза :) "производителите на витамини" СА същите които правят и лекарствата. В австралия се продават в chemist shop

Когато храната е качествена, да, прав е. Проблема е, че и разнообразното хранене вече не ти дава необходимите витамини и минерали, защото още на ниво растеж плодовете и зеленчуците се третира с вредни вещества. За месото да не говорим...

Да де, ама витамините не са антидот по никакъв начин. Спасението е само фермерска храна. И дори да си докараш храната, която е и скъпа, въздухът, който дишаме, е в пъти по-опасен.

а бе, че е прав , прав е! безусловно! но , тогава и да се гримират жените няма смисъл, и от фризьори и коафьори файда няма! и скъпите дрешки не променят стоката завита в тях!

Е добро утро! Нали затова се казват хранителни ДОБАВКИ.. Винаги на първо място е диетата, чак тогава ако не можеш да си набавиш дадени витамини/минерали се взимат т.нар. добавки/витамини/минерали и т.н.

Абсолютно! Витамините и добавките са поредната схема в една отгормна индустрия за много пари. Вече доста изследвания доказаха, че дори когато имате нужда от витамини, поради лош режим, спад на имунитет и т.н., пиенето им не дава кой знае какви резултати, защото усвояването им е слабо. Много по-добро и пълноценно е усвовяването на витамините от храните. Така че, най-доброто, което можете да направите е да промените хранителните си навици и оттам да си набавяте витамините, много по-ефективно и здравословно е. Разбира се, хората масово са безволеви и ги мързи и предпочитат да посегнат към "вълшебното" хапче, дори и да е с минимален и съмнителен вфект.

Да прибегнат към съмнителна храна ли казваш?