”Безбог” с голямата награда на ”София филм фест”

"Безбог" на Ралица Петрова спечели голямата награда "София - град на киното" на 21-ия "София филм фест".

Обратно в новината

Коментари - ”Безбог” с голямата награда на ”София филм фест” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Sing Street" - як трейлър, предполагам че и филма ще ми хареса...

Защо не споменават в статията, че много силен момент вчера на награждаването беше подкрепата за несправедливо осъдения на 20 години затвор в Русия, украински режисьор Олег Сенцов?

Малко съм озадачена от шизофренно поднесеното изречение: ""Джеймисън" за най-добър български късометражен филм - статуетка и 6000 евро, заслужи "Дрехи" на Веселин Бойдев, пише БТА." ... Оставам с впечатление, че наградата за БЪЛГАРСКИ късометражен филм носи името ДЖЕЙМИСЪН ?? Ако правилно съм разбрала словореда на дираджийския дописник.!??..

ми е неприятно, че все награждават бг филми, които по някакъв по-скрит или директен начин ровят и изкарват на показ най-лошото и гадното от хората, действителността и живота у нас. Може би си мислят, че това с това ще постигнат някакъв ефект, но освен да се харесат на преситените западняци и да получат някоя наградичка никога няма да спечелят публиката, защото такива филми унижават, а не вдъхновяват и повдигат. Нима Америка, Франция и другите страни да нямат просяци, болни и наркомани? Нима техните граждани не знаят за тях? И какво като са направили тези, както казва Стефан Китанов "кахърни" филми? Колко от спечелелия хонорар ще дадат режисьорите на героите от своите филми, на колко ще помогнат в действителност?

извън софия за това мероприятие?! защо се мъчите и поддържате тази изява вместо с парите да изпратите 1-2 бг филма на сериозни фестивали?...та този фест wanna be го няма и в топ 100 кино фестивали...на кого е нужна тази поредна имитация?

Интересно кой ги гледа тия филми. Въобще от 27 години кой гледа български филми. Тук имало и чужбински филми. Дали поне журито и посетителите са ги изгледали повечето, че да ги оценяват. Или май се е събрала една дружника, поприказвали си, понапили се и си разменила едни пари. И така до следващия път, за да не умрат от скука.

колко си прав бате...

без аллах и без моххамед...

Явно още важи стария виц: филмът хубав ли е или е български?

По тъпи филми от българските нема, епа нема

Хайде сега пуснете филмите за масово гледане в цялата страна!

Предизвестени награди, още преди да започне феста се знаеше, че наградата ще е за Ралица Петрова....?

То в Бг е така- награди си дават едни на други хора от оперделени приятелски кръгове. Мила, родна картинка!

Не бива да се обобщава! Според вас, за кой филм трябваше да се даде?

Моля, избройте 5 заглавия от участващите в този фест на prima vista!