Как да спорите с шефа без риск от уволнение

Много хора се притесняват да опонират на началника си, тъй като смятат, че това може да им струва работата.

Обратно в новината

Коментари - Как да спорите с шефа без риск от уволнение | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АКо ти е пък шеф директор на училище в така наречената 'образователна' система,то в днешно време е такъв фалшив помияр,който в името на делегирания бюджет ще те изкара виновен и некомпетентен,а така наречените деца,които в повечето случаи са нагли изроди-ангели.Темата е толкова обширна,че ...горепосочените правила са чиста форма на лицемерно гъ*облизане на шефа!

Начинът е само един - с огнестрелно оръжие. :D

ако шефа те дразни влизаш и му казваш : ШЕФЕ ТИ СИ ГОЛЕМ ГЪЗ.

Това беше преди около 25 години. Казах си - няма да бъда ЕТ , ООД, ЕАД и разни такива след това като Холдинг, Груп и разни такива простотии. Останах си наемник. Не Много Високо платен, но 25 години Високо платен наемник.В голяма "корпорация" и отгоре "мултинационална".Нагледъл съм се на всякави "изпълнения" - от Хай "Американските тъпанари" до обикновения Траш дето го бълват нашите "Юнивърситетчета". И като стане Бос, гледай му сеира ...излагацията е пълна и същевременно толкова подтискаща. Имаше една кратуна - бил в PWC -България, САЩ и Канада .Стана "Вътрешен контрол". И направи такъв буламач ... НАП направо щеше да ни избере за Мис България. Но и НАП е глупав като този и това няма да стане. Шанс е да си имаш Читав Началник. Като наемник съм ги имал трима . от Милионер до Хай Спец по И-ЕРПтата. Да работиш с такива при мен си беше шанс. От 5-6 езика на Милионера до Знанията на Мацето дето ме "управлява" в момента. Аз съм за завиждане и изобщо не мился за пенсиониране.

та какво излиза от споделеното, че си научил 5-6 езика от милионера ??? Аз понеже знам няколко и работя в чужбина на тях мога да ти кажа,че езици от това, че шефа ти ги знае, ти няма да ги научиш. А и като цяло изказът ти е доста хаотичен.

Имаш "Време", мисля по писаното от теб, че си млад. Но ще дойде и твоето "време " да станеш Стар. Не Бързай, това ще дойде само. ---------- Освен това си личи , че си със слаба фАНТАЗИЗЯ - ПОНЕ ДА СЕ БЕШЕ НАПИСАЛ ХЛЕБАРКА.

"Усмивката на Боса винаги е "двулична". Не можеш да разбереш - Дали ти се Усмихва или ти се Заканва.

Секретарка, с Доказани телесни форми говори с Боса - Виж Шефе, погледни - краката, какъв дълъг трудов стаж, погледни гърдите - две "висши", сега поглени пак, но между краката - колко "тясно съм специализирана" и виж... ако не ми увеличиш заплатата, то моя крак, никога отново няма да се появи на Твоето Рамо.

Май не видях това, което ще напиша. А то е - влизаш със Собственото си Мнение при Бос-а и след кратка и несъдържателна пауза при Бос -а излизаш с Неговото мнение по въпроса, колкото и да е противно това. Ако Имаш Алтернатива в работата, Напускаш Простака, ако НЕ, що го търпиш, докато спре да ти плаща. ------------ То и за това Няма Сериозен Бизнес в България.

Ето как е протекъл подобен разговор: - Отидох при шефа и му поставих ултиматум - или да ми повиши заплатата, или напускам! - И какво стана? - Постигнахме консенсус - той няма да ми увеличава заплатата, а аз няма да напускам.

cwetence

Хахах при мен протече различно този разговор - след 2 седмици ми вдигнаха заплатата. След 3 седмици ме уволниха. :D

Моят шеф ако не ме уволни три пъти на ден, значи нещо не е нормално... Шеф и лидер не е едно и също:)

Niama variant pri koito da ne te uvolniat...nikoi ne obicha da chue nechia po dobra idea...kara go da se chuvstva zle e ne da si vzeme pouka.

Когато искаш да напуснеш, иди и се изповръщай на бюрото на шефа си.

Хммм. Не мисля че в моят случай е приложимо...

да, прав си, приятел. лош късмет. смени си професията.

Да, така са нещата на теория (интерперсонална психология, бизнес администрация) и обикновено в практиката на развитите капиталистически страни. Но една такава стратегия не дава никакви гаранции за успех или резултати ако човек си има работа с идиоти - в това число и в развитите капиталистически страни. Така че е хубаво да се опита, но когато не заработи, да се обърне страницата и да се зачикат шефовете с всички позволени средства (в това число и съд), защото един такъв конфликт е война и само един може да бъде победителят.

Арогантността на работодатели които регистрират фирми ЕООД в БГ за 10 лева е наистина безкрайна. Виновен е парламента, че изобщо позволява такова толериране на бизнеса,което го няма в развитите капиталистически страни. Да си шеф, значи да носиш отговорност - при това не за себе си а за служителите си. В България се практикува предимно Криво разбраната цивилизация. Всеки мухльо се пише на бизнесмен вече. А къде са му личните инвестиции?

Всеки иска да е не бизнесмен, а чорбаджия. Регистрира фирмичка с капитал от два лева и пичели от ниски заплати и укриване на доходи.

Дневен ред на профсъюзното събрание: т.1. Вуте че критикува Началнико. т.2. Началнико че отговори на Вуте. т.3. Вуте че се сбогува с колективо.

може и с тези допълнения: т. 0. Вуте проучва дали има подкрепата на колективо да начукат началнико. т. 3а. Началнико се сбогува с колективо.

Моят шеф е дете на соц номенклатера, изпрал някой лев. Завършил в чужбина, но се върнал в България, защото там е никой и връзките и парите на тати не стигат, за да е велик колкото в България. Определил си огромна заплата за сметка на служителите, които вземат стотинки и непрекъснато напускат. Фирмата е на ръба на оцеляването, но му стига да си чеше егото и да се прави на шеф. Така, че тази стати я си я заврете...да,точно там

А ти що щеш там? :)

Колко добре написано!!! Аз също завърших в две чужбини, но при опит да се върна в милата ни родина установих, че в Бълагрия изключително много не ми върви с търсенето на свястна работа, поради факта,че нямам връзки като на вашия шеф. Учих в чужбина със спечелени конкурси за стипендии пак от чужбина. Май това обяснява липсата ми на късмет в БГ.:) Та поправих грешката оверме- вече идвам в БГ само да видя майка ми. А ситуацията,която описвате е безкрайно трагично-реалистична. Поздрави!

По принцип, човек ходи на работа, за да свърши нещо, за което му се заплаща, не за да спори с когото и да било.

Повишен си, само ти знаеш как се разговаря с Директора.

Когато се стига до спор шефа ако сме абсолютно сигурни, че сме прави значи той е идиот. В тази ситуация изборите са 2. Или напускаме работа с мисълта, че ще си намерим по умен шеф или просто се съгласяваме с него и намираме начини да извлечем ползи от тъпотата му.

С БГ шеф може да се влезе в спор само с 45-и. И то може да се мине и без спор.

Не разбирам защо требе да си утепам шефа. Мога да му работя като кон... Троянски!

Това е по-скоро пожелателно, отколкото реално.

Глупости на търкалета.

Само в бг то дипломите не значат нищо. В цивилизования свят значат много.

Дипломата е една хартия, ако в главата си празен колкото и дипломи да има човек може само да си ги чете в тоалетната

Напротив. Никаде не значи нищо. По дипломата може и да те вземат на работа на винаги внимателно те наблюдават. Нормално е. Чак когато са сигурни, че възможностите ти отговарят на дипломата ще спрат да те следят.

Влезна Вуте при шефо с мнение излезна с неговото.Насран

Дир, от къде вадите толкова малоумно тъпи материали?

Накарайте го да онемее, като му извадите непоказвана дотогава диплома за още някаква квалификация, но не искайте допълнително заплащане и за нея - вече е ваш! Сам ще ви вдигне първо на вас заплатата при следваща възможност.

Глупости. Дипломата съвсем не означава умения и знания.

Оф, поредният тъп натегач, който мисли че онемявам от дипломи.

Тази илюзия за дипломите че били от значение и за отличниците които чукали хубавите момичета май е още разпространена в България. Не - това не е така. Дипломата е хубаво нещо да си вържеш гащите, но не е гаранция за успех - нито на изток,нито на запад. Иска се хитроумие като това на Сунг Тцу.

Ще цитирам по Сун Дзъ-,, Победител е този,който знае кога да се сражава и кога не. Най- доброто е да победиш врага без да се сражаваш...,, :)