Победителят в ”Евровизия” със сериозно заболяване

Победата на португалеца Салвадор Собрал бе очаквана според залаганията при букмейкърите преди състезанието.

Обратно в новината

Коментари - Победителят в ”Евровизия” със сериозно заболяване | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви хора сте вие, бре? Какво не му харесвате на португалското парче? Ако сте като мен на 5 ракии от обяд и имате запек, няма начин да не ви хареса!

годиуна и сега Евровизия е пълна "девалвация" т.е. служи на неясни цели и е излишна. За да не се налага на спечелилият изпълнител да обяснява сложността на изкуството си ?

Не знам дали е болен, но има вид на психично болен. Евровизия ВИНАГИ избира различното, а не талантливото. Догодина се гответе за победител в инвалидна количка.

Ооо, долавям нова тенденция в "музикалните" вкусове на Европа за Евровизия - освен ценените досега политкоректност и сексуална НЕориентираност, вече ще се ценят и диагнозите и виенето на стари хитове от 60-те. Очаквам догодина да спечели болен от ишиас и лумбаго сирийски бежанец, който мучи на родния си език осакатена песен на Рей Чарлз за страданията си от руските бомби и Асад, любовта си към Меркел и новия френски Макарон. Само се надявам, вместо видимо неадекватните национални журита да назначат доктор Хаус да присъди направо наградата на сириеца, за да не издевателства над хората, които наистина имат музикален слух, с виенето си.

Защо, с цел пестене на пари, от догодина участниците да изпращат текста на песента (видя се, че от мелодия няма нужда), медицинско, мотивационно писмо и референции от поне три посолства и пет неправителствени организации. Резултатите ще се обявяват на сайта на Евровизия.

Всички песни на Евровизия са бози!!! Но се разбра как се печели първо място - трябва да си или болен, или малцинство, или дискриминиран... Качеството на песента не е от голямо значение!!! То и затова всички са бози!!

волът теле! Адриана - царицата на клюките, какво се занимаваме кой дали е болен и защо. Болен или не, изпя песента на сестара и тя се харесла на Европа- трябва да се успокоим вече, от философиране няма да станем първи!

Според мен има тежка форма на аутизъм или е на някакви наркотици. Иначе не мога да си обясня гърбовите му движения и мяукащото хленчене. За некъпаната коса и необръснатото лице даже не ми се говори. Абсолютно незаслужена победа! Победа постигната с един куп лъжи, защото сега пресата гърми, че всъщност нито е умиращ, нито има нужда от сърдечна трансплантация, както се разправяше упорито по време на цялата Евровизия. Спечели си наградата и взе че оздравя!

Тайничко си мечтаех да сме първи, но в момента в който това момче излезна на сцената, разбрах че ще бъде победител. Много красива песен, различна от всички останали песни на конкурса, семпло, но силно присъствие на изпъшнителя. Очите ми се напълниха със сълзи, а както се видя и на дригитв хора в залата. Аз съм доволна. Много силна година за Евровизия. И за нас!

Що не се съберете с това момче да се друсате, да си ревете и да си хленчите заедно. Явно сте на едно течение. Не случайно световни медии определят тази песен като най-лошата песен печелила някога Евровизия за всички времена.

Росица Кирилова Ви е любимата изпълнителка, нали?

Да, много красива песен, но изпята преди много години от Ева Фицджералд. Справка You Tube. Цирковизия!

Я кажи за какво се говори в тая песен.

За момче, което се моли да бъде обичано. Казва, че сърцето му може да обича и за двама....Много докосваща песен.

тръпки ме побиват...Няма толкова злобен народ-никакво съчувствие към момчето, само плюене, само лошотия...Безбожни хора, които явно не знаят,че всичко лошо,направено или казано от нас ни се връща и както казва Блага Димитрова,връща се със силата на природен закон! Песента на Собрал много ми хареса, по-елементарна е от нашата, но в нея има много очарование,както и в изпълнителя. Дано да оздравее, вижда се,че това е един чист човек!

Мислиш, че хората тук са злобни, защото не си учил езици, за да можеш да прочетеш и разбереш,че мнението на хората по цял свят е същото. Наричаш нас безбожни хора, а какъв е португалецът, който излъга за своето заболяване и каза, че до края на годината ще умре, ако не му се направи трансплантация? След като взе наградата се оказа, че не е тежко болен, няма нужда от трансплантация и определено няма да умира? Това ако не е безбожно, не знам кое е!

реши,че не знам езици? Знам перфектно немски, английски, руски и испански. /завършила съм немска гимназия, английската -като частна ученичка/. Но те не ми помагат да се справям са тъпаци като теб...SORRY!

Това си е португалски патент. Преди години се опитаха да ме замъкнат на т.нар. "фадо" концерт. То не бе вой, то не бе мяукане. Изтраях двайсетина минути. Може текста да е бил много прочуствен и пълен с вътрешен заряд, но мелодията си беше като на оплаквачки от Дупнишко.

не можеш да разбереш-музиката имам предвид-та и като мяукане ти звучи,си ми ясен-:-)

То па ти си един разбирач... Ако искаш наистина да чуеш чудесно изпълнение на същата мелодия, и то на пAртугалски, пусни си Nellie Mckay Moon River

точно си е за евровизия, мелодична,запява се веднага..шлагер си е...Нашата може да е по-висш клас, но на мен ми е тягостна...А и този Сорбес ми е много симпатичен, жалко,че има заболяване,от сърце му желая да се оправи!

Ти ме утрепа! Верно ли ще я запееш или тананикаш? Прочетох и стотици коментари колко е стойностна песента, какво послание носела??? Как разбрахте какво е посланието от от това мяукане на португалски? Само музикален инвалид би определил това извратено подобие на "Moon river" като подходящо за слушане втори път, камо ли за тананикане и пеене. Тотални глупости!

Със сигурност песента ще се превърне в хит... в някой психодиспансер в Афганистан. Там биха харесали и външния вид на португлеца, и сценичното му поведение, та и посланието... ако им го преведат от португалски. А в Европа имат шансове да станат хит други песни, защото няма нормален човек, който ще поиска да чуе втори път това португалско менте. Който обича като мен подобни кавъри от 60-те и има музикален вкус, би се отвратил от подобно извращение.

Тя/той и Кончита Вурст се слуша по цял свят. Е, освен в травеститските барове, може би.

loyola

нещо ми подсказва, че всъщност тука не става дума за качество на изпълнението, а за политика и принадлежност ... "Наще" срещу "ваще" ...

snowmark

Това не беше пеене ,а някакво мънкане без мелодия. Отегчително и неприятно.

Тая песен нито за първо място беше нито за Евровизия! Направо заспах, по-става за песен за лека нощ деца! Простотията е европейска болест не само наша!

така е лека нощ си е направо техно денс хит... никога не съм заспивал на лека нощ... но виж на португалската песен заспах безпроблем...

Казва кой?

Кристиан Костов е реалният победител. Сега му е трудно, защото е втори, но е много млад и тепърва в живота ще има да побеждава. Мисля, че го чака световна слава. Докато за този португалец, дето не мога и името да му запомня след месец никой няма да се сеща. Вие да помните миналогодишния победител от Украйна ? Да сте си тананикали песен на Кончита Вурст - победител от преди 2-3 години? Няма значение кой какво е спечелил сега, след като си остават световно неизвестни. Нашето момче ще стигне много далече!

Да, още от далеч си личи заболяването му, нарича се умствена изостаналост.

Дано не лекува сърдечния порок с "целебната марихуана".

Факт, че да спечелиш Евровизия или трябва да си болен, или с неустановен пол, или да изревеш нещо срещу Росия. Вероятно догодина ще е някой интегриран бежанец от Афганистан, който на пущун ще изпее как бяга от лошия живот (разбирай -казарма).

Това е добър ПиАр. Догодина нека нашата песен бъде изпята от човек без ръце и крака, и нека за това бъдат виновни "ония" от предишният строй (Комунизма) От друга страна българина, ако не е първи в днешно време, то това за него е пълен провал. Не, че някога през живота си е бил втори а по-старите помним как намесихме дори и Господ за това, че веднъж бяхме четвърти... И последно (не и по важност) - където са влезли букмейкърите, там повече не търси разум и справедливост....

Песента му не ми харесва, но принципно това хора които нямат никакви шансове да спечелят, но имат някакви проблем да бъдат поущрени е добро. Разбира се, някой ограничени хора виждат в това само призрака на Кончита Вурст. Кристиан е млад и таланталив, както и повечето други певци, те ще имат блясково бъдеще почти сигурно, момчета като това не, така че е мило да спечели.

snowmark

Хахаха.Толкова ми хареса,че си я тананикам непрекъснато... ;)

Болни са европейците, че избраха този и си заслжават напълно съдбата!

Като фен на шкембджийските певачки по софийските пиЯно барове, много ми хареса изпълнението на португалеца, даже и движенията му бяха като на пияна певачка на джаз в треторазреден бар. И представете си какво беше учудването ми като прочетох, че точно това е работил - никакво учудване, да. И парчето което изпя беше такова и учуди с уникалността, чувствеността и възвишеността си само музикалните инвалиди. Не са чували горките кавъри от 60-те. Хареса ми парчето, а и както разбирам, сега няма нужда да се прави параЕвровизия, което е голям плюс.

snowmark

Хахаха

Не че нещо, ама в последно време , ни пробутват САМО разни Португалци, като има някакви награди за раздаване... А португалците, НИКОГА не са били най- добри в пеенето или спорта... А и дори накараха Божинов да напусне футболния отбор на Спортинг Лисабон.

на сдедващия курвовижън България да изпрати баба Мара куцата да им поиграе..:)))

За да го спечелиш тоя конкурс, трябва или да си брадата жена, или посланието ти да е антируско, или да облечеш тениска с надпис "S.O.S за бежанците"...

FuckTheEU

Европейски ценности, сър....

Чета ви тъпотиите и ми се реве.Песента на португалеца беше безспорно най добрата на конкурса.С класи над всичко останало.Но и в Кристиянчо има хляб ,а класирането му е истински успех.Само да повъзмажее малко...

ДО ДАНИ///Какво и е хубавото на песвнта? Имах чувството, че скърца вратата на курника като пее. Нито мелодия, нито ритъм,нищо.

Е какво да правим, ние не разбираме от музика, ние сме от тези завладени от американската поп музика. Какво ни разбира главата.

Да направят Евровизия само за болни, че да има равнопоставеност. Стига с тези сополи. Аман

Португалеца е еднодневка както Кончита Вурст и смотаната украинка от миналата година и едни нещастни сърби от преди и едни сбъркани финландци и т.н а нашето момче има бъдеще,ще стане звезда един ден така че Кристияне - не се коси - ти си победителят !

Страхотно изпълнение!!! Урок за подскачащите маймунки със самочувствия и изражения на певци. Музиката е изкуство и като всяко такова, ако липсва чувство, ако липсва сърце се превръща в шумен кич. Време е изкуството да се издигне отново !!!

НЕ ВИ ЛИ ПРИЛИЧА НА НАШИЯ КУРКИНСКИ? НАШИЯТ ОБАЧЕ Е КЛАСИ НАД ТОЗИ

и аз това си мислех цяла вечер...

Щом това се харесва, другия път да пратят болна от сифилис котка! Победата и е сигурна. Няма конкурс за песен, има единствено долна политика!

...песента му не бе хубава !...може на португалски да е много смислена ама не звучеше и не знам по какав критерии тази песен бе класирана на парво място !...Kристян напално заслуjaваше парвото място !...няма какво да ме yбеждават "разбирачи "...каква класика била песента на пората !..нито визiя има ...нито присаствие има ..нито песента бе завладяваща !..да и се кефят в португалiя !...не става за европеиски хит !!!...маината иm на всички извратеняци в Eвропа !

Снощи бях изумен от резултата, но днес мистерията си разплете чорапите. :-) Ако не си гей, черен, насилван, болен или нещо ненормален, няма шанс да спечелиш. Въобще защо се проведе този конкурс!?! Видимо предварително беше решено, кой ще е победителя. Директора на конкурса, като уверяваше в ефир, че били получили коректно резултатите от всички държави доста гузен изглеждаше. Определено си личеше.

То винаги предварително е решено, ако питаш мен... не може всички да гласуват за един и същ, при това не дотам добър, и да не са се наговорили. И в предните издания беше така.

Много съжалявам за момчето. Пожелам му дълъг и хубав живот, но това не е конкурс за по-лоша болест. Не е вярно, че са крили през цялото време за болестта му. Гледах пресконференцията и пред доста голяма аудитория сестра му каза, че той има сърдечни проблеми и за това ще дойде малко преди финала. Също така когато му даваха по 12 точки и го показаха в близък план, нито веднъж не благодари, даже си показа едно хубаво подметките. После се правеше на заспал, хилеше се като луд получавайки повече точки.Показа към всички едно голямо неуважения, а те му се отблагодаряваха за всичко това и го съжаляваха. Това му отношение не може да се извини с тази болест. Както вече казах, желая му още много дълги години живот, но съжалението няма нищо общо с музиката

И си сложи "купата" на главата. Хубаво, че не си я пъхна ....някъде.

Добре де,като Салвадор е имал порок на сърцето(да не дава Господ на никого), как така са го допуснали да пее рискувайки здравето му?Както гласи едно друго заглавие на същата тема: "България втора на Евровизия след инфарктен финал" Значи ситуацията е била очакващо инфарктна и са допуснали да се състезава такъв кандидат с порок на сърцето?Просто не е за вярване.То дори и нормален човек да си, като се развълнуваш и те хване сценичната треска,ти иде малко в повечко, та камо ли един такъв кандидат.Значи са му дали даром победата,че да не би пък нещо да му стане,като се разочарова, в случай, че не беше победил?!

Познавам двама с порок на сърцето. Едната е бабка и се къта вече е на 84г жената. Другият един хаймана на 40г сигурно е вече. Коври, алкохол, комар само да го видиш и вече си се развалил. Сигурно има различни разновидности на заболяването, но тоя щом излязъл да се кълчи там, значи не е чак толкова зле.

Да прав си!Явно са му дали 1-вото място от съжаление, а не по заслуги.

Има различни "пороци" на сърцето, с много различно протичане и перспективи. Общото обаче е, че лечението (ако действително опира до трансплантация) не зависи от пари (освен ако не го правиш в Индия или Пакистан), а е до късмет за Донор. Португалия е в Европейската банка за органи за трансплантация. Така или иначе победата по никакъв начин не подобрява прогнозата, поне на сърдечното заболяване, защото ми се струва, че има и друго.

"Порок на сърцето" е заболяване, с което някои хора живеят дълго. Дори раждат деца.

На 51 съм, порок на аортна клапа, с две деца, чакам внуци... Бивш спортист с републикански постижения... Но който си търси състрадание си го намира накрая!

Защо не каза по-рано, бе човек? Можеш, не можеш да пееш - пращаме те на Евровизия. Жалко, че не си и бивш наркоман, направо да уцелим 10-та

Песента е крадена от саундтрака на "Закуска в Тифани". Има сърдечни проблеми, но и наркозависимост в миналото. Той не цени собствения си живот, но ние трябва?!

Така, такаааа...Мистерията се разплита:)Пък аз се чудех снощи какво по д.волите става и какви са тези точки за най-отвратителната песен в конкурса.Ето каква била работата значи..Интересно, че тези сълзливи истории за португалеца не достигнаха до Балканите и затова нито една Балканска държава не даде точки на този "хубавец". Мирише на як скандал и изплагиатствана песен + мнимо заболяване = ТОТАЛНО НЕНОРМАЛЕН ВОТ

Очевидно хората вече са превърнати в консуматори. И коментарите го доказват. Е, момчето от Португалия ви го каза "Живеем в свят на музика за еднократна употреба. Това е победа за хората, които наистина искат да кажат нещо с музиката си. Музиката не е фойерверки, тя е чувство, така че нека се опитаме да я върнем обратно".

Момчето от Португалия изпя песен на Анди Уорхол от 61-ва. Нека първо да спре да плагиатства класики, пък тогава да дава акъли!

lu4ka

Анди Уорхол е артист (демек художник).

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ

Ясно е, че тук играят решаваща роля букмейкърите. Победителят, ако въобще може да се нарече такъв, е тотален инвалид и като певец. Просто за него са заложили най- малко хора и съответно печалбите за букмейкърите са по- големи. Това е истината, всичко е пари. Няма талант и пр. Още, когато го чух дадох предположение, че това е повече гейвизия, а не евровизия.

Недей така ! Песента и изпълнението е прекрасно !

Според мен и песента и пеенето му бяха на добро ниво. Ноооо, ти явно по разбираш.

След като политическият елемент отпадна ,тази година в ход са инвалидите които печелят на всяка цена. Интересно че само Португалия и Русия напипаха далаверата.Ако не бяха дисквалифицирали Русия кой инвалид щеше да спечели.

moon river отпреди 60 год.

Има си дори съвременна португалска джаз версия rio de lua (moon river) - nellie mckay Пък и португалецът точно това е работил по баровете - пял е кавъри. А професионалното жури на конкурса лапа мухи... Цирк!