От Adidas до Zara - какво означават имената на марките

Марки като Nike, Zara или Ray-Ban за нас вече са институция. Но какво всъщност стои зад имената на известните марки, малцина от нас знаят.

Обратно в новината

Коментари - От Adidas до Zara - какво означават имената на марките | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а за хАрмани или Гучиту нещо да кажете.

Ама как не сте споменали нищо за марките на смотафоните.

Милиони без мозъчни зомбита.....

Asics е акроним а не абревиатура!

е галеното на пУмияр, както доста неграмотни индивиди изписват думата.

Марките служат само и единствено на своите господари - да точат парите на армиите от зомбита

Много си прав

А по твоята логика, ти зомби ли си или не? Защото се съмнявам да пишеш от устройство което е световно неизвестно, дори и ти сам да си сглобявал пак си сложил компоненти на "МАРКОВИ" материали. Та да си дойдем на думата има марки и марки, за всеки джоб, ако изкарваш на месец по 1000 лв. няма как да си купуваш скърпи аксесоари, нали?

Гроздето е кисело...

Ноември на еускера(баски) е Azaroa. Пожелавам на всички egun polit.

защо не присъства мултифункционалния и мултинационален бранд Lafka?

нема такава дума затова ...

Дааа,ама нищо не знаете за марката Дадидас. Невежи с невежи.

Може да е италианска марка, но Bvlgari е създадена от Сотириос Вулгарис. Фамилията идва от българин и U е заменено с латинското V. Роден е във влашко село и първите сребърни бижута прави в Гърция. Едва по- късно се премества в Рим.

Никой нищо не е заменял - изписването е на латински и там V се чете U, както -между другото - на латинските надписи по старините в Пловдив тогавашното му име е изписвано Trimontivm

На италиански е Bulgari. Идва от името Сотириос/ то става Сотирио/ Bulgari. Буквата U е ЗАМЕСТЕНА с V като оригиналност. Сотириос е Voulgaris.

"Аманча Ортега Гаона"- Аманча дали случайно не е Амансио? Според Google: Amancio Ortega Gaona (Spanish pronunciation: [aˈmanθjo orˈteɣa ɣaˈona]

bhjb

забравиха за ПУМА фирмата за спортни стоки че е на брата на АДИДАС .И ощте нещто същто не са написали че в българия е пълно с ментета на тия фирми особенно по морските ни курорти и градове и че никой не им прави нищто на тия мургави продавачи

А те научи български преди да даваш съвети..!

Знаеш ли имам чувството че си изпръщтял нещто защтото само следиш за правописа на хората и то не се отнася само до мене но и за други съм забелязъл че почеркът е един и същт нещто си изпръщтял напълно а можеби си работил като канцеларски плъх и се справяш добре с клавеатурата за разлика от мене.

Защото на брат му Рудолф му викали Пумата ))))

ПУМА не е на брат му а на единия от синовете на Адолф Даслер - завещава АДИДАС на двамата си сина ,но те се скарват и единия прави ПУМА!!! И още нещо - след "Щ" не се пише "Т"!!!

в някои случаи има- нощта, свещта, помощта... така че как го измисли това правило, че след Щ не се пише Т?

Информативно - в страната на ментаците е добре да се знае нещичко за марките. Но и те не са интересни, тук се разнасят Chanel, LV, MK и др от балатум и самочуествието е на ниво . Доста имаме да понаучим , нали сме си Ориент, най - смешното е този долнопробен вид на работнички от магистралата, който се котира. Ето и няколко правила, за да не се излагате: 1. Никога, ама никога не носете балатумни копия на чанти, обувки и др, така излагате себе си. По- добре си позволете стилни и достъпни аксесоари. 2. Купете си базови дрехи, които да са наистина качествени - ризи от памук, стилни рокли с подходяща дължина, сака с подходяща кройка.

Темата не е за ментаците,но дори да използва оригинали една менте личност и кифла не може да компенсира липсата на съдържание с луксозна опаковка. Повечето марки носят имената на своите създатели, но има и изключения-Escada, Diesel, Agent Provocateur... Пикът на ментетата остана в миналото, но и сега могат да се срещнат марки AdiBas, ArmanE,CaSharel... Дори и в оригиналите могат да се намерят пропуски, защото се шият или произвеждат от евтина работна ръка и се продават скъпо.В парфюмерията някои аромати се заменят с изкуствено създадени. Ето защо дори и под едно и също име и цена продуктът се е отдалечил от оригиналната си версия.

"FCUK Ако някой смята, че това е заигравка с английския нецензурен израз, бърка. FCUK не са разменените букви на думата "Fuck", а означава "French Connection UK". Основаната през 1969 г. модна марка първоначално се казва само "French Connection" (Френска връзка), но след това просто става FCUK." ...но след това просто НЕ става FCUK (доста невежи в екипа на DIR). FCUK e англиѝският клон на компанията регистрирана в Обединеното Краство (UK - United Kingdom). Тоест French Connection UK = FCUK.

zippo идва от пернишкото "шти запауим врата".

Сега, след като разбрах че зад имената стои само топъл въздух, ще си купувам само галоши и цървули.