”Междузвездни войни” навършва 40 години

През 1977 г. никой не бе чувал за лазерен меч или за медни бикини и не се обръщаше към непознати с думите "Нека Силата е с нас".

Обратно в новината

Коментари - ”Междузвездни войни” навършва 40 години | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как събирахме снимки от филма

Междузвездни войни може би остана единствената холивудска сага , където за наше щастие НЕ БЕШЕ използвана художествена анти Руска пропаганда ! Нещо с което за съжаление беше жигосан другия култов кино продукт - " Индиана Джоунс" ...

Само болен мозък може приложи руски/антируски като критерии за абсолютно всичко във Вселената. Има достатъчно качествена Филмова и ТВ продукция в която руската тема напълно отсъства, но дори и там където е основна - напр ТВ серията 'The Americans' -материалът е от висока класа и в никакъв случай антируски.

Това го кажи на Рейгън, който точно набеди СССР за империя на злото! И който си кръсти програмата за разполагане на оръжия в космоса-Звездни войни!! Дебил малоумен прост кат конски гъз!

ехааа, бая и народ измре през тея 40 години! колко е кратък Живота! продължителността на една сага не може изкара...

Първите три серии са класиката, другото мое и да го прескочим.

Все пак ROGUE ONE донякъде поизми провала на продълженията ...

Това е нах-култовия сериял който съм гледала. За мен МВ са абсолютния супер що се отнася за кино.

През 70-години Холивуд пуска първия епизод от суперпродукцията си Междузведни войни и американските дипломатически мисии по света се опитват да организират премиери на филма тук и там. В соцлагера обикновено усилията им удрят на камък. Посланик Гартхоф обаче успява да убеди заместник-шефа на Комитета за култура проф. Александър Фол /тогава министър е Людмила Живкова/ филмът да бъде купен и показан на български екран. Тогавашното столично кино Сердика единствено отговаряло на техническите изисквания, за да покаже Междузвездни войни в целия му долбистерео-блясък. Така с помощта на траколога Фол софиянци виждат епопеята за джедаите през 1978г.

Според други източници годината на първа прожекция в България е 1982, което е по-вероятно.

1982! Тогава "западните" филми се купуваха от ГДР, правиха им се копия и се разпращаха из другите СИВ-държави. За това билетчето беше 50 ст.

Уау!