Диетата на викингите е най-полезна за мозъка

Традиционният северен начин на хранене - с много риба, зеленчуци, е полезен за мозъка и помага той да е в добро състояние на стари години, съобщава Дейли Мейл.

Обратно в новината

Коментари - Диетата на викингите е най-полезна за мозъка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз се чудех къде расте този ориз в Скандинавия и тези зеленчуци ... Много популярното местно ястие е смес от картови, моркови, пстарнак, лук, ряпа нарезани на парчета и поляти с рапсово олио на фурна. Швеция е била известна като страната на хряна. В Швеция расте зеле, ръж, рапс, зимни сортове пшеница. Има мед. Много горски плодове и ябълки. Говоря за местни продукти. Иначе плодове и зеленчуци от целия свят - бол!

Абсолютно безумна и съчинена статия. Специално за викингите, разбираш ли, в Скандинавия са били отглеждани ориз и плодове. Викингската диета е включвала всяко месо или риба, което можеш да уловиш. Тук-там в целия този куп месо се е намирал по някой хилав картоф или зелка. Това е.

Напротив. В Скандинавия ядат най-много картофи, моркови и зеле, защото само това ражда северната земя.

Тъкмо и аз това се канех да напиша, тъй като съм живял доста време там. Да не говорим, че консумират млечни продукти в промишлени количества. Жалко е до какви нива стигна журналистиката. Да се преписват статии или по-точно свободни съчинения без да се влага грам мисъл или критично мислене.