Възпитателният бой в ранна възраст вреди на поведението

Пляскането на децата в ранна възраст вреди на поведението им години по-късно.

Обратно в новината

Коментари - Възпитателният бой в ранна възраст вреди на поведението | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По време на късния социализъм във влака София-Варна възрастният професор-педагог Иванов разяснява пред ограничената публика в купето, отрицателния ефект от боя над децата. Всички се съгласяват с него защото нямат основателни контрааргументи...На една от следващите гари млад мъж се настанява на свободното место в купето. Заглежда се в професора и възкликва: -Другарю, Иванов, Вие ли сте? Помните ли ме? Аз съм Георги. Бях най-бесният и луд Ваш ученик! Постигнах много в живота, в професията, имам прекрасно семейство, радвам се на уважението на много хора и всичко благодарение на хубавия бой, който ми дръпнахте, тогава когато го заслужавах!

Не става въпрос за пребиване, но едно леко пляскане може да е по-успешно от часове обучаване. До момента, в който се стига до възможността за разумна преценка минава толкова много време, че в много случаи може да се окаже пропуснато за винаги. Не десетилетия, не векове, а хилядолетия възпитанието с телесни наказания се е прилагало и както резултатите показват ефектът е бил по-добър от лигавите либерални учения за възпитание без налагане на авторитет.

Четейки пълнот оединодуше в подкрепа на насилието в семейството, съм твърдо убедена, че тая нация никога нема да се "оправи'. От бити деца не може (и е доказано в психологията и психиатрията) да станат нормални хора. Там, където са се въртяли шамари и родителя се е налагал с побоища, категорично после има секакви проблеми, повечето от които остават скрити. Включително и домашни изнасилвания, и извращения от секъФ характер. Дете, третирано с текиви способи, става престъпник, и смета, че сичките тия извращения са нормални. Не се учудвам, че нацията е престъпник до престъпник, извратеняк до извратеняк.

Milen Gagov

Муйке,на всяко гърне си му мерудия,ама защо не вземеш и на четмо и писмо да се научиш:)))?!?

И щото вреди само в детска възраст затова в по-зряла възраст из тамошните земи все още има дори и училища в които законно се прилага корпорал пънишмент;)

Из 'тамошните' земи това е изкоренено още в началото на 20 век. Със закон, който се прилага и днес. Ако пипнеш дете в училище, обикновено завършва с огромна съдебна глоба и дори затвор, със съсипано учителско досие и уволнение. Има камери насекаде, и хората знаят този закон и се движат по полвин метър встрани, за да не бъдат снимани дори че докосват друг човек, до текава степен нещата са уредени. Много е жалко, че сте пълни с текиви предразсъдъци и убедения на маймуни фанати от джунглата. като се замислим, това е обида за маймуните, дори те не бият децата си. Затова държавата е чалгаджийска и секи верва в юмруците и насилието...в извращенията и престъпността. От това се започва - от семейството, и точно там и свършва - пак в семейството. Побоища по улиците, по магистралите, в ефир, в семейството, в училище, и къде ли не - ето го обеснението и се сърдете саму на себе си и на никой друк. От къде се пръкнахте такива чудовища в тоя звррилник, откъде изпълзехте, текиви буклуци, на мен ми е тотално непонятно. В моята среда насилие не се одобрева, в моето семейство това не се върши! и не бих отстъпила от това убеждение по никакъв начин. Това е положението.

Моето не е пипнато дори. Резултата е един добре възпитан млад джентълмен с безупречни обноски, отличен външен вид, който следва в престижен британски университет и лепи най-високите възможни отличия. Никога не е бит, напторив, нищо не му е отказвано. Глезя го, а той отказва, защото е имал толкова много глезене, че до гуша му е дошло, и нарочно избира да не се глези и да е разумен. Точно обратната стратегия, и имам най-прекрасното дете на света. На никого не препоръчвам да бие детето си. За мен това е варварство и израз на родителско безсилие. Какво е виновно детето, че ти немаш пари да му купиш разумни неща и да го оставиш да се развива според нуждите си? Да се наказва дете заради родителските безумия, на мен ми се вижда престъпно,. Тия родители требе да ходът в затвора! Напълно подкрепям криминализирането на домашното насилие, и откровено твърдя, че насилниците требе да ходът в затвора и да им се прилага възпитателна доза побой, та да видът какво точно пречиневат на децата си.

МИнусите само показват колко сте зле. Моето дете е добре възпитаното и социално, а вашите се дрогират и са чалгаджийски и проститутски контингент - точно заради побоищата и всекидневното опростачване и афресия, на която са подложени от ранна възраст. Всекиму своето, много е справедливо! Каквото повикало ,такова се обадило - абсолютно е сигурно, че децата ви също ще ви бият, когато вие остареете, а те пораснат. Тоя филм съм го гледала до припадък в циганския коптор наречен балХар.

Milen Gagov

Само забрави да ни..."осведомиш"дали ти е довел вече...булка или...зет,че да можем да умрем спокойни и ние,простаците:)))???

Па дай да го видим туй чудо на природата - твойто дете... Що ли си мисля, че за всяка гарга - нейното гардже е най-най-най... па дори и дупето му да е оакано...

Е па да ти го 'дам'......ето 'дадах' го..... Както посочих и по-горе, сертификатите му са пълни с отличия, учителите и професорите му дават отзиви за изключителни постижения, човека нема социални проблеми, нито има каквито и да е пропуски, или други некакви дори сенки от лоши неща. Сичкото му е изрядно, с най-високи отличия. Как иначе да го опишеш, то не е възможно другояче, той е перфекционист. Сичкото му е изрядно. как да наречеш доброто лошо? то нема за какво да се фанеш даже, ето така, нарочно да се заядеш, просто нема. И като знам как се побивате семейно и каква ви е философИята на живот, че редовно се отупвате ....като цигани сте, все във скандали, все във побоища......та се кръстим и се радвам, че немаме нищо Опщо с вас. В нашето семейество не правим тека, и точка.

Рокси, май пак си избягала от диспансера и ползваш интернета на общия магазин наблизо. Нали беше стара мома и се обясняваше не преди много време как няма свестни мъже за тебе, а сега син даже имаш - това ли е друг от образите, които обитават твоята многопластова душа - един на майка на примерен син, друг - на стара мома, чудя се колко ли още са вътре в теб - :D Но е добре да си пиеш редовно медикаментите и знай, че хората в бели престилки ти мислят само доброто. Дано се излекуваш скоро!

Лигавенето,още повече!

Дъщеря ми , сега на 17 , се бие като момче ! Бие наред ! Майка си , сестра си , че и на мен налита ! Като малка , майка и я налагаше всеки ден ! Сега и го връща ! Иначе е отличничка в СМГ .

Точно това казвам и аз. Не бива да се бият деца. За нищо на света. Има толкова други начини да възпитаваш разумно едно дете и без да се налага да го отупваш като изтривалка. Моето не е пипнато, и се отнася с мен със същото отношение, на респект и грижа, както аз съм се отнасяла с него. Каквото дадеш от себе си, това и ше получиш. Побоища даваш на детето си, побоища и ше получиш обратно един ден. Отгледаш си детето с любов и грижа, това и ше получиш от него след време. Моето се грижи за мен и ми трепери точно както и аз се грижа за него и му треперя. Това е единственото, което е видял от мене. Както съм го научила и каквото съм му показала, че е валидно, точно това същото ми показва и той. Респект, любов, уважение, грижа и внимателно възпитание в положителна спосока - дава се простор на творчество, учене, креативни занимания, а не на побоища, обиди, жестокост......енергията се насочва към положителни занимания, и това е единствената родителска работа. Аре нема нужда да живеем в побоища и ревове, сърдене и злост, злоба и ярост......в нашето семейство се живее мирно, тихо, радостно, меко, и си почиваме от агресивния свет навън...у нас е тихо и любящо.

Chefo77

Или не знаеш, или не се усещаш колко тънка е границата между описаното от теб и ... маминото синче. Де факто в тази статия описа точно ... мамино синче. Да ти е жив и здрав, както и да си го възпитала. Определено си права, че не боя възпитава! Но още по-малко възпитава глезенето, угаждането и т.н. Аз лично често съм бил поступван като малък. И от двамата. Не пребиван - а шамарен. За лоша дума, за двойка, най-много - за обида към някого. Моите деца не ядат бой, но за сметка на това получават здраво конско за всяко от тези неща - и по този начин се надявам, че ще ги накарам да осмислят какво са направили и защо не е добре да го правят отново. Засега има ефект, докога ... ?

Именно по тази причина трябва да се прилага във всяка възраст.

те са акселератчета и като няма сех на тази възраст, трябва да има бох.

Две пляскания по дупето са по-малко вредни от кока-колата, чипса, снакса, бонбонките и други благини от пластмасовата епоха, с които Щатите щедро дариха света, да ги светна аз американските учени. Неподчинението на поотрасналите деца се дължи от една страна на хиперактивността, директно повлияна от джънкфуда. От друга - на прекомерния либерализъм през първите седем години. Детето трябва да бъде обучавано, а не да расте като щастлив бурен и на 13 да разбете, че има задължения.

При неподчинение на поотрасналите деца у нас казват: Това дете не е биено! За американчетата може и да е вредно :-)

Умереното пляскане, както всички умерени неща, имат само положителни ефекти. Освен това да не забравяме и възпиращото действие на наказанията. Още повече ако детето си е тъпичко - то от друго няма да разбира.

Разбира се...