12 съвета: Как да предпазим децата си в интернет

Родителите трябва да осъзнаят, че интернет и социалните мрежи крият сериозни рискове за техните подрастващи деца.

Обратно в новината

Коментари - 12 съвета: Как да предпазим децата си в интернет | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много просто. Като им го спрем и започнем да си говорим с тях на живо! Трудно, нали?

истината е, че колкото и да искате да предпазите хлапетата, те в рамките на няколко години ще знаят повече от вас за интернет. за да не стават жертва на разни манипулатори- педофили най добре е да се интересувате какво точно играят децата. и да им дадете някакви условия, при които ще ги награждавате като им купувате неща от игрите с реални пари. в общи линии детето ви стане ли на 12-13 опасностите от педофилите отпадат, а и повечето хлапета вече на тая възраст почват да правят секс. тогава опасностите в нета спрямо изкушенията в живота накланят везните в друга посока - наркотици, секс алкохол...

Моля поправете си стаията. Като първа точка трябва да бъде инсталирането на родителски контрол ( софтуер, който забранява 'опасният' интернет) - има много програми и много са безплатни.

Дванадесет точки от които нито една не може да бъде изпълнена. Не можеш да контролираш някого при условие че самият ти не можеш да се контролираш. За съжаление отдавна ползваме техническите достижения на човечеството не като инструмент за подобряване на живота си а като...."губи време". И не си даваме сметка че най-важното нещо за един човек е "времето". Времето през което той осъществява своите желания които са от полза за осмисляне на неговият живот.

Да! Говорят за цялостно изграждане на харатер, което става с годините и итернета има малко общо. 7. Научете го да уважава чуждото мнение. Вижте форума ни и се замислете дали и родителите го могат, за да научат и детето.