50% от децата у нас влизат в мрежата на 7 години

50% от децата у нас влизат в интернет на 7 години. Най-популярните дейности в мрежата са гледането на видео клипове, игри и социални мрежи.

Обратно в новината

Коментари - 50% от децата у нас влизат в мрежата на 7 години | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През миналата учебна година имаше заповед да се събират телефоните на децата по време на час. Класните ръководители стриктно спазваха заповедта, защото ги проверяваха. Управляващите спускат разни заповеди, но не правят сметка, че има и лоша страна. Всичко това доведе до това, че моят син (ІІ клас) установи, че само той и още едно дете от класа не са със смартфони а с най-евтините телефони - с единствена екстра фенерче. Цяла година обяснявах на детето ми, че не му е нужен смартфон, че неговият телефон върши същата работа и т. н. Всичко това доведе до това, детето ми да се чувства пренебрегнато и подценено. Как ние родителите да държим на принципите си, като попадаме в такива ситуации??? Децата са различи от това което сме били ние, живеят в различно време, ние трябва да намерим баланс някъде в целия хаос, който ги заобикаля!

Няма как да се избегне. След като мама и тате са постоянно в мрежата и детето иска, но наистина изисква много внимание и контрол.