Какво е романтика според съвременните жени

Мъже, ако искате да спечелите сърцето на дамата, забравете розите и шоколада.

Обратно в новината

Коментари - Какво е романтика според съвременните жени | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жената трябва да изисква от мъжа и то не разни боклучета, а трябва да изисква любов, сигурност и уважение. А за да получи това, тя също трябва да притежава качества и да има какво да даде. Защото един мъж може да има деца и на 40 и на 50 години и да създаде семейство с 20 - годишна. Докато за жената времето минава бързо и тя може бързо да бъде заменена с някоя по-нова, на която мъжът може да купи телефон. Прекалено улеснихте мъжете. Не сложихте разлика между куртизанка и съпруга. Така мъжете могат да имат всичко, ако разбира се го пожелаят.Жените спряха да се стараят и да могат да оценят и притежават свестен мъж.

Писах плюс само на първото изречение. Останалото е тотална глупост. Все пак можеш да направиш проста сметка - мъжете и жените на планетата са приблизително равен брой. Т.е. не можеш да очакваш всички мъже да сменят на воля жените си и да има млади жени за всички. А 90% от жените да стоят без мъже, защото са над 30 годишни. Просто математиката ти издиша :)

Повечето български жени няма да забележат, разпознаят и оценят романтиката, дори тя да ги връхлети като товарен влак. Което е жалко и означава, че не им се случва често.

Истинската романтика те изважда за момент от ежедневието и те пренася в един съвършен свят, където ти си всичко. Или поне те кара да се чувстваш специална. Мъжът, който може да ти достави такова преживяване си заслужава. И не напразно се казва романтичен ЖЕСТ.

Какво общо има Великобритания с България? Живота е коренно различен в двете държави. И всичко останало. Пък британките нямат нищо общо с българките. Това изследване на британските учени важи за Острова, не за България. За тук си трябва наше изследване.

Напушва ме смях като си представя как ще изглеждат резултатите от такова изследване в по голямата си част.

Проучването може би обхваща хора на много различна възраст, но с еднакъв социален статус. За мен съвместното гледане на телевизия, както и храната за в къщи са истинско бедствие и са пагубни за една връзка. Но може би, гледането на телевизия с партньора, когато си на 80 или 90 години е романтично. Може би някоя отрудена домакиня смята, че когато мъжът е донесъл храна за в къщи е направил мил жест към нея, но това е проява на уседналост и апатия. Много по-романтично ще е ако двамата излязат да вечерят навън. Освен това от значение е дали романтичният жест е насочен към жена на 20 или жена на 50 години. Някои неща като бижута, цветя, бонбони са вечни, но има други, които не са подходящи и за двете. Примерно една жена на 20 е подходящо да бъде заведена на Свети Валенти до Венеция или Виена, докато за една дама, за която семейните ваканции и пътувания са нещо често повтарящо се е по-добре да бъде изненадана с друго по-вълнуващо нещо.

Повечето съвременни българки не предлагат нищо от себе си и не могат да предизвикат, да дадат, да получат и да оценят романтиката в никакъв вариант. А след като жените не са романтични, защото инициативата трябва да е тяхна, какво да правят мъжете. Тези жени не искат романтика, а нов телефон, забавления, ядене,платени сметки за разкрасяване, жилище и мъж аксесоар. Един наистина романтичен мъж би бил бързо унижен. Затова мъжете получават ниско самочувствие или се държат към жените като към вещи. А жените получават мухльовци или циници. В тази игра не може жената да кара влака, а да иска да я обслужват като пътник в бизнес класа. Когато жените започнат да имат доверие в мъжете и да спрат да се държат като каруцарки или хамалки, тогава ще получат и необходимото внимание.

Светът се променя. Ценностната система е подменена, а тя е в зависимост от реалността, което означава ,че мъжете трябва да се настроят според изискванията на жените. :) Романтика в днешно време липсва , живота ни го налага. Това е положението.

Съгласявам се в частта, че за някои нещата се променят към по-зле и че това става в България, заради бедността и лошата социална среда. Но по принцип диаманта си е диамант, а лайното - лайно. Времето не тече чак толкова бързо за всички. Въпросът е кой какво може да си позволи и какво желае да си подсигури.

"КОРИ" пита тук, защо все ни дават за пример британците. И аз питам същото, защото ние нямаме нищо общо с тях. Наскоро една позната ми разказа как англичани я питали, защо българите изглеждаме толкова различни един от друг - руси, тъмни, със сини или черни очи, високи, ниски и т. н. А тя им отговорила, че е така, защото не спим с братовчедите си и не създаваме потомство с тях. Този отговор освен, че е верен е и много сполучлив. Ние наистина няма какво да взаимстваме от англичани и британци.

Вибратор, снасящ жълтици...

А..лния секс брои ли се за романтика ?

това е екзотика

Истински романс: Жена търси: Мъж 1,85 - 1,95 метра височина. Светла кожа, скандинавски тип. Интелектуално излъчване. Хабилитиран доктор - философия, политика. Чувство за хумор. Да няма татуировки и обеци. Да не си боядисва косата. Владее два западни езика, и един източен - китайски или японски. Да не пуши. Да не пие. Да не е с криви крака, широки рамене. Да не е с напомпани мускули. Епилация. Да плува. Да е джентълмен. Да предпочита класическа литература. Да свири на пиано, или цигулка. Да е мъж в леглото поне за 4 часа койтус. Да е с поне 6 цифрена годишна заплата :)))

Ако всичко го има в описанието за мъж , със сигурност е трудно да е : "Да е мъж в леглото поне за 4 часа койтус". Обикновено едното ако е налице, другото липсва.:))

важното е какво му е отношението към жената и към децата, трябва да е добър, внимателен и да се грижи за тях, иначе дали е 2 метра висок и колко е красив няма никакво значение

Пише се коИтус. Демек полов акт. Това Й го праскате където Ви падне. Не е естетично. ;)

Хихи.. Сега разбрах, ,че секса трябва да бъде "естетически издържан ", за да има смисъл от него.

Пиiсал е "коЙтус", защото се отнася за единствено число - демек койтус с една жена. Ако бяха много жени, щеше да е коИтус :)))))))))) И ако следваме тази логика, може би партньорът в коЙтуса е мъж, а ако беше жена, щеше да е коЯтус :D

А къде отидоха видовете романтика с още по-висок рейтинг - мъжът да ти готви /не веднъж, а редовно/, да те масажира, да ти сресва косата, да ти пише с перце по гърба, да ти говори хубави думи, да те хвали пред приятели и роднини, да те прегръща и целува и когато няма секс, А и да те докарва до оргазми, все пак.

"""А и да те докарва до оргазми, все пак.""" О, да си дойдем на думата :)))

Най-обичам мъж да ми готви на първа среща! е, после и другите неща, де, но като покана за среща ми се струва много романтично

И това на първа среща! Нещо бъркаш. Това се случва на по-късен етап, когато някой ти засвидетелства, че държи на теб. А това няма как да стане преди да те е опознал. И какво правиш ти въобще у тях на първа среша? Няма как мъжът да те уважава ако те е поканил у тях на първа среща или се е довлекъл у вас и ти си приела. Основните правила никога няма да се променят във времето и винаги е имало хора, които не ги спазват и не ги знаят. За първа среща е прекалено романтично мъжът да ти купи бонбони, да не говорим за това да ти готви.

Жестовете са много важни и всеки един означава нещо и носи послание, като например: "Много си сладка", "Ти заслужаваш много", "Аз те уважавам", "Обичам те" или във твоя случай: "Да се наядем и да се ....", което няма нищо общо с романтиката, просто жабата видяла, че подковават коня и тя вдигнала крак. Романтичните жестове или липсата им показват каква ще е връзката ви и кое ще е водещото в нея. И в тези жестове е смисъла на романтиката, да бъдат създадени хармонични отношения. Началото не една връзка е изключително важно, защото на по-късен етап не можеш да промениш нищо в положителна насока, а нещата може да ескалират и да се усложнят. И отношенията са по-важни от новия Аифон. Те дават повече в дългосрочен план. Но са необходими интелект и усилия. Абе, тая работа не е като оная ... и не е за всеки.

съврементата жена не готви,не чисти, не пере, не шие пъ романтика било мъжа да готви ,да чисти ,да пере ,да шие ?Ай сиктир

Я по-кротко. Естествено - всяка жена, която е основен готвач в къщи намира романтика в това мъжът да го прави, защото или не се случва, или се случва рядко, или го прави само любовникът й при редките им срещи. А неумеещи и нежелаещи да готвят жени сигурно има, тъкмо те са доволни на "храна за вкъщи". Какво се кахъриш, никой не те кара пък точно теб да готвиш :) Просто не те касае.

Недоумявам, защо в почти всички статии, ни дават за пример "британците", други народи няма ли на тази планета. Британците била така , били онака , ма писна ми.......

Защото там има направени и публикувани проучвания, толкова просто е. После техните медии са водещите на тая планета, тия дето превеждат е естествено да ги четат тях. И накрая няма нищо лошо в това да ги дават за пример, известна цивилизованост не е навредила никому.

хайде стига с тези малоумни простотии на псевдо учени или каквито там се наричат. да отскочат до братския им Пакистан и да питат жените там що е т'ва романтика. може и до Саудитска Арабия да идат. за тамошните жени романтика е когато мъж хвърли по тях камък, гледат как мъжете им опрашват други "цветенца", ядат шамари и прочие. българката пък най-обича да я заведеш на село, да иде да връзва лозе или да копа мамулите на къра. П.П. това за българката е шега, не го приемайте сериозно - не го мисля ;)

"Внушителните 90 процента от участничките в допитването признават, че за да се прояви като романтик, партньорът им не трябва да пести средства." Поздравявам тези дами с песента на Милена Славова - "Кака Мици" (с пластмасовите ...)

Да но, проучването е направено за англичанките. В БГ нещата са малко по различни.

Парите, парите-еееее....

как да оприличим една жена като дама ?

Най-романтично е да се плащат сметки, независимо какви. В ресторанта, в киното, ваканцийка, подаръчета. Формата няма значени стига да е нещо скъпо и луксозно.

Даже няма значение и какво се купува и дали трябва на някого, важното е да е скъпо

Това го могат/правят и майките и бащите. Така че има сигурност, но никаква романтика във финансовата издръжка.

Това се нарича практичност и сигурност. Романтиката е нещо друго.

Luna0102

Божее... с мъжа ми сме били наистина романтични, та даже и децата включваме в романтиката.

Нямам думи колко "съдържателна" статия

Струва ми се че умишлено се насажда в съзнанието на хората идеята, че плътските страсти са любов. Но те са само плътски стасти. А любовта е приницип на вечният живот и означава дълбока осъзната грижа за ближният и за живота създаван и поддържан от нашият свят Създател. Тази любов идва от духа, Който е Господен. Защото всички хора сме синове и дъщери на Господа. Вечните принципи и морални закони на Господа не са подвластини на суетните моди за да тържестува живота през вечността в мир, любов, истина, смисъл, красота и хармония.

Попе, ти ко търсиш в статията за плътски страсти, бе?

Не знам за британките, но съвременните български жени объркват и мен с поведението си и предпочитанията си към мъжете, въпреки, че и аз съм жена. Прави ми впечатление, че болшинството млади дами не подбират партньорите си нито по характер, нито по перспективност, нито по външност. Имам чувството, че жените вече търсят само мъже, които могат да манипулират и използват, а болшинството млади мъже изглеждат отчаяни и са започнали до лъжат и да успиват дамите, за да се вмъкнат в представите им. По улиците непрекъснато срещам идеално красиви момичета придружени от някакви странни недоразвити измъчени мъжки индивиди, облечени за 2.20 лева. А в същото време нормални, добре изглеждащи, образовани и средно заможни млади мъже са сами въпреки, че единственото им изискване е да се разбират с партньорката до себе си. Нещо не е наред.

Всичко е наред! Съвременното поколение е поколение егоист, отгледано от мама, тати, бабите и т.н. На малък Петърчо всичко винаги му се е давало според възможностите на семейството. На малката Пенка да не би някой да й е показал що е то здраво семейство или пък на 20г да не би някога да е мила банята вкъщи. Майка всичко прави. Така растат хора егоисти, които смятат, че партньорът им е длъжен за нещо. За кекс, за пари, за готвене и чистене, за ваканцийки... Поколение, което знае само 'Дай'. И като видят, че светът на големите не работи така си избират най-лесния вариант, който да ги устройва тях. Порастналият Петърчо с образование и добра работа вместо да се ожени, виси по барове и дискотеки с жени, които може да купи и да псува след това. Пенка, ако не може да върже някой да й плаща николетин лайфстайл, си намира някой мухльо, който да размята като аксесоар и параван за пред хората, че не е сама, докато нещо по-добро не се появи. Петър и Пенка никога не се срещат в живота, а когато се случи са готови да си избият зъбите един на друг, защото не са готови да дадат каквото и да е за една успешна връзка. Понякога правят деца, които най-добре е да се гледат сами.

Правилно. Грешката е наша явно. За какво романтика и стил да говорим тук въобще. Явно нашето поколение, давайки и предпазвайки децата си, сме им отнели много повече - пълноценния живот.