Чаят в офиса по-мръсен и от тоалетната чиния

Обичате ли чай, а правите ли си в офиса? Зимата е сезонът, през който се изпива най-много чай – за стопляне, оздравяване или просто за удоволствие.

Обратно в новината

Коментари - Чаят в офиса по-мръсен и от тоалетната чиния | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нация, която не е открила още смесителя за топла и студена вода да прави каквито и да е изследвания е леко забавно :)

Имено за това аз винаги си облизвам тоалетната седалка преди да седна.

Виждала съм жени да не си мият ръцете след тоалетна. И после ми белят потокал и ми дават парченце.

А виждала ли си жени, които могат да си вкарват цял портокал по дупките и да го изкарват?

Английските кретени за които е правено изследването, още ли се мият от общ леген в банята, на който водата се сменя веднъж дневно?

А колко от хората работят в офис? Ние не сме Великобритания. У нас, аз съм висшист, степен магистър, икономически специалности и никога не съм работил в офис. Познати от университета също почти всички работят работа която не е в офис и не изисква висше образование.

Нормално, все пак си икономист. Много сте, затова повечето работите по кафенета, магазини и разни други.

choko73

Не е необходимо като си икономист и работиш по специалността, да работиш в офис. Това може да го мисли само незапознат инж.

Двама англичани излизат от тоалетната. Единият започва да си мие ръцете, другият тръгва да напуска помещението. Първият: В Кеймбридж ни учеха, че след като се изпикаем, трябва да си измием ръцете! Вторият: Пък нас, в Харвард, ни учеха да не си пикаем на ръцете!

Не е Харвард, а е Оксфорд. Харвард е във ФАЩ.

Е, анджък, де! Не може ли англичанин да учи в Харвард? :) Виж на к'ви неща ги учат там! :)

Излизам ви от тъпия сайт - то не бе триене, не бе чудо.

А ако се изсерем у чая по чист ли ще стане?

ами те англичаните са си прасета,ние с мием ръчичките,нали!

Идея си нямаш колко си прав...

Е що е необходимо някой колега да ми прави чая? В лавката си го купувам

само идиот може да се върже на тая смешност! Луи Пастьор е открил, че ако загрееш млякото за 70 градуса по целзии за двай секунди избиваш масово патогените в него... за домашно ви оставям: - да откриете как се казва процеса. - да познаете осемте разлки м/у тоя процес и правенето на чай - да оцените опасността от чай в офиса -да прецените вие дали не сте от споменатата в началото социална група или не се връзвате на такива "страшни" открития ;)))

Общо взето си прав, само че пастьоризацията не убива всички микроби. Но все пак врялата вода трябва да ги убие.

Това хубаво. Ама микробите дали го знаят?

Според друго изследване, самият купен чай е пълен с големи отрови, колкото и здравословен да ви изглежда на пръв поглед като билкова напитка.

Само да ви кажа, че първата атака през зимата идва от вирусите, а не от бактериите. Ама иначе нека пълним вестникарските парцали със сензации.

Не е споменат сезон на вирусите , определено се засяга въпроса за бактерии, пишат за миене на ръцете след ползване на тоалетна. Защо??....коли бактериите , нормално живеещи в човешкият чревен тракат, по точно в дебелото черво , не са патогенни там, но попаднали в друга част от човешкото тяло предизвикват инфекции , остри и хронични. После се чудим откъде, цистит, бронхит, болки в костите, диария и тн.

Откакто видях циганите да "берат" липа с метлите, спрях да купувам какъвто и да е било чай. Сам си набирам (без метла) липа, бъз, шипки, лайка и т.н. от някъде, дето е по-далече от пътищата и нивите. (Заради пръскането с монсантовските препарати).

Според други изследвания постоянното миене на ръцете, прекаленото използване на антибактериални сапуни и други препарати намалява съпротивителните сили на организма и в дългосрочен план води до алергии и други заболявания. Предците ни все са си миели ръцете, след като са се изхождали на къра.

Талаетната се чисти с много силни препарати, няма как да си миете ръцете с тях. Така, че сравнението за количество бактерии е неуместно.

Аз си разреждам доместос в шише с помпа за течен сапун. С този разтвор си мия и ръцете, и дупето, и котето. Обичам като ходя да се чува как скърцам от чистота :))

А да сте чували за резистентни бактерии, каквито са например щатоме на Ешерихия коли, нито белина, нито спирт, нито концентрати- дезинфектанти, нито Имепенем , може да ги унищожи.

Ако ползваш белина с 1-5 % активен хлор може да оцелее нещо. Но ако се ползва 10 % разтвор няма да оцелее никаква домашна бактерия.

На който не му харесва в офиса да иде да копа на нивата един месец. После ще си сърба чайче от тоалетната чиния с кеф.

Най-мръсното нещо си остава....самият офис! Такива мръсници има, че ум да ти зайде.

Аз имам колега, който винаги излиза от тоалетната с абсолютно сухи ръце, както не могат да бъдат изсушени със салфетки. А и не се чува чешмата след като си е свършил работата ... понякога и водата не пуска в тоалетната чиния! Освен това - имаме миялна машина, но ако човек иска да си остави мръсните прибори и съдове в нея, трябва леко да се наведе и да я отвори ... а него го мързи. И тъй като ще стане скандал, ако се съберат съдове в мивката, въпросният индивид мие съдовете си. Измиването се състои в следното - вилици и лъжици се облизват и изплакват с вода, след което се поставят на етажерката за сушене. Съдовете се изплакват с вода и също се оставят да съхнат. Всичко това аз го вижда като резултат, че въпросният живее с майка си, а вече е на 36 ... Излишно е да казвам, че от онази етажерка после всеки може да мине и да си вземе вилица с идеята, че е чиста... Този си мисли, че никой не го забелязва, но греши. Има и още нещо, което не му е ясно - намерихме му заместник, който започва работа след 10 дни, ако ме разбирате ...

А мой колега си бърше обувките с гъбата за миене на съдовете.

Да ти кажа ... хич няма да се изненадам ако и нашият го е правил. Но не вярвам, не за друго, а защото го мързи ... не си го представям да се наведе, особено пък за да чисти нещо. Имам съмнения, че у тях обувките му ги чисти майка му, вероятно и тя му ги обува и връзва.

Яснооо. Предполагам майка му е от онези жени, които излизат сухи или полусухи от банята. Тя технологията се възпроизвежда.

Аз тоя проблем съм го решил с ползването на 100% собствени прибори, дори и гъба за миене. Дръжката на вратата се пипа през салфетка - наистина има големи мизерници, които не ми е работа да превъзпитавам.

sharga

Ако се ползва писуар, не пипаш нищо след като си свършиш работата освен дънките и копчето на дънките. Сутрин като си се къпал в къщи всичко е наред. Но е задължително при влизане в тоалетна да се мият ръце, защото преди това си пипал най различни неща. Цлед това не пречи и на излизане да се мият ръце, а вратата се отваря с лакът и подлагане на крак. Иначе задължение на чистача на офиса е да минава дръжките на вратите с дезинфектант, дръжките на чешмите също, ако имат въобще.

Да бе, ние пакетчетата с чай ги рупаме с етикетите!