13 правила, които всяка дама трябва да спазва

Понякога може да изглежда, че ерата на странните правила на етикета е свършила. Вече не живеем във викторианско общество, нали?

Обратно в новината

Коментари - 13 правила, които всяка дама трябва да спазва | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакаме списък с правила за мъжете...1. По възможност не бийте/убивайте жената до себе си.

Научих наизуст правилата, но едно от тях не мога да разбера какво означава: 6. Никога не избирайте най-доброто място на масата, изберете най-близкото до вас. Кое е най-близкото до мен място? Влизам в помещението и веднага сядам на първия попаднал ми стол? И как се определя "най-доброто място на масата" за да знам да не сядам на него.

Да си призная и аз умувах върху това и реших, че означава, че ако до теб има маса, трябва да се седне на най-близкото до теб място, а не в дъното на масата или до прозорец (масата може да е много дълга). Но ще ви бъда благодарна, ако ми разтълкувате друго правило, а именно - това за чинията: "Поставете лъжицата на чинията само след като сте изяли супата." А преди да съм си изяла супата, къде трябва да си държа лъжицата? И след като си я изям, трябва ли да обърна чинията с дъното нагоре, за да поставя на нея лъжицата, защото в противен случай трябва да я оставя в чинията.

Правило едно и основно .... имайте нещо между ушите. Отнася се и за двата пола. Както знаете "По дрехите посрещат, по УМА изпращат".

Е. аз не искам да стаам приятел със смартфона

Като четях задължителните дамски правила - веднага си представих как усърдно ги прилагат селските парвенюта в Черешката на тортата, хаха

Комплексарски стереотипи...

Ама че глупав превод на места-дамска стая-ladies room?

Скъпи дами не си лягайте преди да се приберете в къщи.

A мъжете, те какво? Дама, а до нея простак....!

Каквито си ги избирате!

И най-добре - криминално проявен, с мангизи. И после - ах, ох, ма бие ме, ма домашно насилие, освен това ми изневерява - освен мен има още 10 любовници, ама аз съм му първата, която му роди дете!

Те могат да си тръгнат без да съобщат на домакините, докато дамата се пудри в лейдис рума, хаха

Простак ама с пари нали КАКА .... всеки прави своя избор.

Мили дсми,от време на време ходете и с рокли и поли с различна дължина и ширина за да не забравяте, че сте жени а с тези панталони си развалихте походката, ходите като мъже и губите много от чара си.

Да бе! Аз скоро се замислих какъв ли шок е изживяло човечеството само преди век, когато са се разходили първите дами с панталон. Гледката е била по-скандална и покъртителна от днешните педали и траверси, съмнение няма. Май-май феминистките са отворили кутията на злото, когато са решили да са равни с мъжете... Резултатът е, че мъжете радостно се изравниха с тях.

Да ви имам и проблема, кой каква пола носел. Вие бележки ли си водите за жените коя с каква дължина е? Най-готино е като се наточи жената и до нея един селски бек с джапанки, къси гащи и опъната тениска. И коя какъв панталон носела изобщо не е извинение за пълната липса на интерес на съвременния БГ мъж към външния му вид.

Hа авторката на статията, само ще и припомня, че не са 13 а 130 правилата, а за да ги спазваш, ти трябва интелект!!;))

не се става само със спазването на правила. Правилата са основния минимум. Следва такт, финес, елегантност, поведение и адекватни реакции. Стил в облеклото. Преди година моя приятелка се завърна от Австралия, където беше 15 години. Не беше си идвала през това време нито веднъж. Разговорихме се и тя с известно неудобство и присъщата си деликатност ме попита: Защо в България младите момичета са облечени като ...евтини проститутки. Отговорих и кратко - Модата е такава. Истинската дама не следва сляпо модните течения...

Мен пък ме интересуват най-много следните правила: 1. НИКОГА не бършете носа си с ръка, и след това не се хващайте за дръжките в градския транспорт! 2. РЕДОВНО се къпете и сменяйте дрехите си, когато се качвате в градския транспорт! Те със сигурност ще направят живота ни по-хубав!

3. И когато се прозявате - слагайте ръка на устата си. Най-добре ако сте на обществено място да се опитате да овладеете прозявката. 4. Ако кашляте, по същия начин - прикрийте с опаковата страна на дланта си устата си. 5. Най-добре да потърсите книжки за това как да се държим в обществото, ако уважавате себе си и околните.

ама то акъл, то съвети! С опъковата страна на дланта? Нима? Я пробвайте съгласно съвета си! Получи ли ви се?

За това е пълно с лумпени от всякакъв пол и възраст...така трябвало, онова трябвало. Като си зеле и нямаш усещане за ситуация, на каквото и да те учат, най-много да си смешно зеле ахахахха 13 правила, едно като хората не видях, ужас!

джендър Йотова в коя тоалетна да влиза ?

А защо не сте написали какво да е облеклото и че мозъкът не трябва да е недоразвит? То няма и нужда да го пишете, у нас само безмозъчни кранти останаха.....

Има една книга на Ийна Аасамаа,, Как да се държим в обществото,,- с правила за дамите и кавалерите.И макар, че вече някои от правилата са отпаднали или звучат смешно/ реверанси, сваляне на шапка ,целуване на ръка и др./, много от правилата са актуални и днес. Според мен една жена става дама, когато започне да разбира от парфюми като,, Мадам Роша,,,, Ма дам,, ... Ако не разбере това, никога няма да разбере, че черна копринена рокля не върви с маратонки и брошка, че ако мъжът поръча бира, една дама не трябва да я изпива с неговата скорост, че дамата не трябва да се плези и да застава разкрачена ... И най- вече, че една крава може да даде мляко, но никога шоколад, колкото и да се боядисва в лилаво...

Както пишат в сайтовете в чужбина: "Аз съм обикновен човек. Виждам пост с автор "Е" и давам минус." Всичките съвети са копирани от други сайтове. Едно към едно."Е" си е "Е". Няма нищо ново. От 20 годинки поне. Няма и дори теоретична възможност да има нещо ново. Какво било - било... Завършена работа. По-точно приключила. Остава само претенциозността, чиято цел е да привлича внимание.

Първата стая, която да покажа на гостите е банята. Много голям кахър ми вкарахте - сега прябва да си изместя банята на входа, защото в моя дом първо се влиза в хола и оттам има врати за другите помещения.

До ДИРа съдържал "обиди, цинизми или накърнява доброто име"?! Изобщо НЕ! Само питах, как си подбирате редакторките все едно една и съща специалистка ги е списва!!!

Основното правило, което трябва да спазват дамите е да не изглеждат на евтини проститутки. Кръстосването на краката, без бельо, е позволено само на Шарън Стоун и та само на кино.

Външният вид понякога лъже. Една жена може да изглежда като проститутка и да е истинска дама. И обратно- може да изглежда като дама и да се окаже най- долна проститутка. Да си дама е нещо много повече от външен вид.

Жена, която изглежда като проститутка не може да се нарече дама. С второто съм съгласна.

"7. Поставете лъжицата на чинията само след като сте изяли супата." и супите ще ги сърбаме ли или само ще ги духаме???

"5. Можете да използвате козметика само в дамската стая, с изключение на червилото." Значи можело са си се червим и докато си сърбаме супата, ама е много важно с другата ръка да стискаме лъжицата!

Поставете лъжицата НА чинията или В чинията. Това звучи като отивам НА София...(северозападен модел), литературния е отивам В София.

това не са никакви правила и истинският етикет на поведение на добре възпитаната жена с изискан стил , е съвсем друг. Ах н.делчева колко далеч си от тези неща...;-)

Това са дамски правила за начинаещи дами от породата "улична превъзходна".

Каква е тази дамска стая? Искам да съм изискана, ама живеем в гарсониера.

Кофти превод - "ladies room" не "дамската стая", а дамската тоалетна в обществените сгради. Ама нали всички го знаем тоя пусти английски, защо да търсим истински преводач?!

Делчева-Пенчева?

викаш дамска тоалетна :))) . миналия месец отивам в една бизнес сграда , ходих където трябва и си мисля чакай да пусна една вода и да яхвам колата към с следващата среща . търся надпис WC и влизам . обаче отваря се врата от кабинка и излиза жена , викам си : леле оплесках нещата , почвам да се извинявам . тя се хили и казва : няма проблем тоалетната е обща . увисна ми устата . не че нещо невиждано ще видя или помириша , ама ...

И спрете с всички условности, отдайте се на секса с кеф!

Бях 14-годишна ,когато младата ни току що завършила университета класна,ни учеше на етикет/тя го наричаше "елементарни правила за поведение"/ПОмня и спазвам всичко,като се започне от елегантния начин ,по който една жена трябва да прибира краката си когато сяда,когато се качва и слиза в/от автомобил та до сервиране на семейната трапеза в делничен ден.Наглед простички неща,но показани и научени навреме ярко подчертават женственоста и дават добро възпитание.

Както и пушенето по улиците.

Нормален човек никога няма да робува на тия ПРОСТОТИИ!!!!