Коментари - Защо да звъниш по телефона не е модерно | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aко човек ви спре Фейсбука или вземе телефоните дори и за малко, ще измрете всички от тишината в празните си тикви.

И глупави изводи. Не било модерно... Сега били по-заети защото имали работа, деца, семейство... А предишното поколение било по-малко заето... Всяко поколение е имало работа, деца и семейство и е трябвало да съвместява тези задължения. Иначе не би се появило следващото поколение. Забързаната скорост на времето се обуславя от развитието на технологиите, с чиято помощ може да вършиш и контролираш много повече неща едновременно и да ти остава повече свободно време за себеусъвършенстване и забавление. За какво и как ще използваш това време зависи от интелекта и образованието на индивида. А да не отговаряш на обаждане по телефона (освен когато си зает, за което си има няколко начина и режим на изключване или секретарки) се приема като неприемливо и си го позволяват неграмотни комплексари, които си мислят че демонстрират неуважение. За което си плащат, когато на телефона е началника или жената. Заради подобно поведение има доста прекъснати връзки, приятелства, познанства и изтрити контакти в телефона.

Кви "милениали" бе, те са заменени отдавна от поколението Z...

Тука имаме ли си "милениали"? Не са ли само некаква американска измишльотина за техния си начин на живот...

Мога само да кажа: Нещастно поколение.

Статията е много добра и полезна, но това могат да го разберат само съобразителните, възпитаните и сериозно заетите хора.

Ако си толкова сериозно зает че обикновено се чувстваш подразнен от позвъняване а предпочиташ общуване с текстове това не означава че си съобеазителен, възпитан и сериозно зает, означава че избягваш общуването чрез глас, емотиконите не могат да заменят нито истинския смях, казаното без да се върнеш и редактираш, потреперването на гласа при плач. Забрявяме да сме нормални хора от толкова заетост.

Ако съм сериозно зает - ще си изключа телефона или ще го сложа на самолетен режим!!!

Аз оставям телефона на секретарката да пише месинджърите. Много съм зает и това е самата истина. Също пръстите ми са дебели и едва целя буквите. Но, всички са доволни, аз съм модерен, секретарката е свършила някаква работа, съобщението е изпратено.

все разправях на сина ми "вервай ми без телефон по-добре ще живееш!" е не ми повярва. врънка, мрънка, врънка, мрънка ... купих му. сега през 5 мин му се налага да се отчита на майка се къде е, с кого е, какво прави, ял ли е, сресан ли е, обърса ли си носа ...

откакто използвам месинджъра за непрекъснат контакт с детето си, то се скъсва да ми пише къде е , с кого е, интересното е, когато започнах да включвам имотиконки, вместо дълги изречение, и то започна по-често да отговаря на въпросите ми, а не да мълчи, просто възрастните трябва да приемем, че това е техния свят, това е, естествено ние сме по-умните, защото сме по-изобретатебни можем да общуваме и така, и иначе, затова можем да внесем и корекции в отношенията, но много внимателно, за да не изгубим контакт с децата си!

Дааа...и после очаквай детето ти да се научи да се изразява в реалния живот. Там няма имотки, съкращения и тем подобни. Ще ползват стотина думи и....?

някои неща в тоя живот не са лесни и се учат трудно. общуването с останалите е едно от тия трудни неща. колкото по прост се опитваш да направиш днес живота на детето си толкова повече го осакатяваш за в бъдеще

който е написал статията сигурно прави и секс по месинджъра.

По-скоро изобщо не прави, горката :)

С месинджъра забравяме да говорим.

Пфффф списание Космополитан. Милениалите са наистина тези които установяват тенденциите в днешното общество но не и тези милениали които се информират от Космополитан. Това е просто несериозно. Текства се масово но чак да не си модерен ако говориш по телефона е глупаво твърдение ще ме извиняват списвачите, преводачите и всички останали благодарение на които четем това творение.

Най-голямата тъпотия е да пишеш и да се обясняваш на някой по 10-30 минути през Месинджър, Вайбър и т.н. Вместо да му звъннеш и за 2 минути да се разберете и уговорите. Явно младите имат прекалено много свободно време да водят несъдържателни текстови разговори. Те не могат и други, де. Нали ги виждаме на групчки по кафенетата и всеки забил глава в смартфона.

Вие не сте "пораснали". Вие просто сте олигофрени със сбъркана ценностна система и болни мозъци.

1-ви принцип на демокрацията е да произвежда идиоти и егоисти в неприятни съотношения! Quo vadis, Domine???

мъ къ каво вадим домнуле гулем гу вадим бате

Трябва да си пълен профан или ба възраст под 15, за да пишеш за нещо сериозно в подобни приложения. Да драснеш нещо на някой връстник или подобно да, но за работа или пък някой близък роднина или приятел да ми пише по тия шитни, вместо да се чуем ,го приемам за обида. Хеле пък за работа...

Mnogo tochno

Мечтая за времето на гълъбовата поща през работно време... Айде нани- нани.

Адриана, какво е това "месънджъри", не го намерих в българския тълковен речник?

Скоро очаквам някой такъв тъпак да извика бърза помощ или пожарна по вайбер примерно и след това да краяка и да вряка защо не са дошли. Циркаджии!!!

Отдавна комуникацията не може да се разглежда само по един начин. Познатите ни начини - очи в очи, писма на хартия, разговор по телефона, еволюират и до всичките възможности за бързо писане през смартфона. И това е чудесно, защото всеки може да направи своя избор. Аз преценявам според човека или ситуацията какво ще ми е полезно. Ако се намирам в транспорта или място, което не ми е особено приятно, предпочитам да си "забия" носа в телефона, за да не виждам никого около себе си и ми е едно какво си мислят другите.

Мразя да говоря по телефона и определено смятам, че е много по-удобно да пиша в whatsapp. По този начин не притеснявам никой и човек може да отговори, когато е свободен или в настроение. Това със звъненето е селско, особено когато си на работа.

Не звъни НИКОЙ, НО не притеснявам НИКОГО!!! Не притеснявам НИКОЙ е притеснително за ,, гражданка,,:)

Правилно - що да отговориш за 5 секунди разговор на работа, като може да забиеш нос и да си початиш. На работа.

Не било модерно да се обаждаш ? Туй ли казваш на баба си, милимаймунке-е .

Съобщение пиша, когато трябва да уведомя някого за нещо. Примерно да поръчам на жена си да купи хляб на връщане от работа. Или пък в групата на приятелите си да напиша кога и къде ще си празнувам рождения ден. Обаче ако трябва нещо да бъде обсъдено, да се вземе някакво решение ... няма как да го направя в чат. И ако някой се опитва да води такава комуникация с мен, няма шанс да получи отговор. П.П. Стар съм, на 37 години.

Стар си на 37? На 50 може би ще се определяш като фосил.

Не само че е стар, но явно и не се връща от работа и затова поръчва хляб по телефона.

модерно е да звъниш на някой тъпак, и той да се прави на интересен,........много зает, защото няма смелост да ти отговори,... джендъри всякакви.

Това ли е новата думичка сред троловете в БГ? Толкова сте жалки и неграмотни не е за вярване.

Аз ако не чуя интонацията, не мога да се ориентирам кой ми пише и какво има предвид. Да, знам че е изписано името на евентуалния писател.

Аз пък предпочитам да говоря, вместо да пиша. Губя по-малко време!

Идеята е, че младоците пишат по-бързо от колкото ти говориш с 10-те си пръста :)) Натова отгоре могат да ти отговорят, когато ти им е удобно. А не когато ти искаш - веднага

Ами научи се да пишеш достатъчно бързо, много по-ефикасно е от разговор.

тези "_" от бързане ли ги сложи? Радетелите на писането, според мен, първо трябва да се научат да пишат грамотно, а след това да пишат, защото иначе се излагат...:(

модерно е да звъниш на някой тъпак, и той да се прави на интересен,........много зает, защото няма смелост да ти отговори,... джендъри всякакви,особено в Заарата

Отново се отклонява вниманието от истинския проблем, който не е в това дали някой предпочита да се обади по телефона или текства от някъде във виртуалното пространство. Пролемът е в това, че на всяка крачка вижда хора, които седят на една маса в кафенето и не си говорят а са се вторачили в телефоните си. Виждаш млади двойки, коит вървят един до друг и вместо да се държат за ръце или прегърнати, те вървят един до друг и ...отново са вторачени в телефоните. Още по-трагично изглеждат млади майки с деца в колички - и майката и детето...блеят в телефон или айпад и въобще не комуникират. А ако детето / случайно няма смарт устройство в ръцете/ изреве или поиска нещо, веднаги вместо ласка, прегръдка или целувка...получава айфона да си поиграе!!! Жалко, много жалко!

Идиотите никога няма да изчезнат от тази планета! Нямали време за разговори и други такива дрън дрън. А като свършат парите не ми пишат във фейсбук, нали? Хващат телефона и ми звънят. Защото са дебилни същества и не им пука къде съм, дали мога да говоря и т.н. Това е истината за измислените ви хилядолетни.Този сайт някак си много глупости взе да публикува. Да не са си повярвали вече, че са извънземни?

За съжаление има доста верни неща. Ще го преживеем някак ... :)

Aми то и да носиш скъсани гащи е модерно. Това достатъчно условие ли е и нормалните хора да го правят?

И после откъде се взели джендерите...

Намаляват не само телефонните разговори. Намаляват изобщо разговорите между хората. По този начин намалява и общуването. Съобщенията не са общуване, а информиране. Това води и до преобладаваща невярна информация, защото мнението на отделния човек не винаги е истинска информация. Истината се установява чрез общуване, а не само със съобщения.

Глупости.

Нека уточним- намаляват смислените разговори. Каква полза от разговори с някого решил просто да се разтовари, да те натовари или да клюкари... И го правят надълго и нашироко ако имаш неблагоразумието да им играеш по сФирката, вместо да ги отсФириш веднага. Това са вид вампири- цоцат чуждо време и енергия. Човек трябва да се научи да казва НЕ.За тези, които си пасват дилема не стои- нещата са хармонични и взаимни:) Те си гукат докато батерията падне и даже след това. Случвало се е да ползват дистанционното на телевизора като телефон и телефона като дистанционно..., но това са едни други истории...:)

Майната им на всички млади кифли със скъпи телефони. Много са, шумни са, досадни са. И какво толкова има да казва една кифла на друга кифла? Моят снощи ме скъса от уважение или бягай в Reserved, има страхотни намаления.

Хаха, не обичали да им звънят, обаче ако им трябва нещо, те самите звънят и още как. Изобщо позата "Твърде съм натоварен, за да си вдигам телефона" може да важи за брокерите от Уолстрийт, но тук е пълна постановка.

Аз предпочитам да комуникирам през email от над 20 години, напоследък и през разните скайп райбер и подобни. Не е само до спестеното време - а и до буфериране на диалога във времето, не е нужно да прекъсне човек това което прави за да влезе в разговор, може да отговори в удобен момент. Все очевидни неща за всеки зает човек. Разбира се телефонните разговори не са само за бръщолевене ако и да отиват над 90% за това, понякога трябва непосредствен диалог. Например като съм пратен да пазарувам в Метро та жената да ме направлява и контролира :-).

Много глупости взе да публикува този сайт! Чаткосването по телефона не отнема ли по- вече време от бързия разговор? Става, едва ли не, обратното: Телефонът е излишната притурка на смартфона... Младите и без това отдавна нямат необходимата за годините и образованието си фонетична и пунктуационна култура, че сега зорлем се мъчат да ги натикат в бидона с "шльокавица".

... от тенденциите - марш в заслужена пенсия. Аман от класици-разбирачи, като тебе!

каква е? Пълна неграмотност и липса на нормално общуване? Горките млади....

Все по готино е да звъниш особено на споменатите интровертни инфантили. Тъй като спичат и гледат да прекратят разговора ти казват всичко което ти трябва. Поколение джендъри- и мъжки и женски

От споменатите "интровертни инфантили" съм и когато ми звънне някой охлюв-натрапник като теб, просто не вдигам. А понякога дори отхвърлям разговора, за да покажа, че не е желан. Как ти става готино от това, не знам.

на тоо на когото не са му духали през нощта в телефонна кабина нищо не разбира от живота.

Luna0102

"поколението на милениалите" Това пък какво е?

говеда, които не говорят. а само мучат

Luna0102

ха, ха има много вярно в думите ти :))

Аз па побеснявам на някои идиот(к)и, които само чакат да се качат в градския транспорт или маршрутка, за да започнат да звънят на цялата рода по ред на номерата и да им слушам глупостите..

Нека си говорят въпросните профани ,но да го правят по-тихо и за по-кратко.

Едната свобода отнема другата. Сега пък всеки е забил нос в телефона и си губи времето.

С много от нещата съм съгласен. Наистина е по-удобно чрез Вайбър, WhatsApp или Месинджър да общуваш. Аз съм имал периоди, когато не вдигам със седмици на абсолютно никой, даже на дъщеря ми. Ами искам да съм сам и това е. Сега с една жена си пишем много повече, отколкото си говорим по телефона. Аз съм на принципа - или да съм на среща с нея или в тях, или да си пишем, за какво да си говорим по телефона? За битовизми някакви, скучни работи. А иначе можеш да и пратиш мелодия, снимка, стихотворение, някакво GIF-че . Телефона общо взето го ползвам само за - Ало, къде да се видим и в колко часа :)

а с твоята жена кой ли си пише и колко ли голяма писалка топи в перодръжката й ехее

в мастилницата й - поправка!

Какво сте го заяли човека? Може да не е женен, може да е разведен, може да е с "отворен брак". Всеки преценява за себе си. Той просто изказа своето мнение. Щом му харесва, нека си чати. И аз си уговарям срещите в чата.

Звучиш като пълен самотник. По цял ден пишеш никому ненужни коментари, разказвайки имагиерни истории с 1000 жени, което на практика говори колко си самотен и колко не ти обръща никоя внимание. Иначе със сигурност за секс си плащаш. Айде словоблудецо, излез в реалния свят...поне днес като е толкова хубаво времето, иначе от утре пак ще ни заливаш с имагинерни подвизи на женския фронт.лол

естет

Дай си пощата да ти пратя малко снимки и с коя точно имам среща утре :)

Не си давай пощата на бай Естет, че ще ти прати снимки на дясната си ръка!

Самотата не е порок.