Задълженията на майките са колкото две работи и половина

Майчинството не е шега - смяна на пелени, съгласуване на графици, усилия да се поддържа някаква лична хигиена, готвене.

Обратно в новината

Коментари - Задълженията на майките са колкото две работи и половина | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересен е фактът, че нашите майки ни отгледаха с много любов, отдаденост и благородство, и никога не са хленчили, че ги измъчва грижата за децата. Държаха се като истински ЖЕНИ. Сегашните дрисли само хленчат колко са онеправдани и как всеки трябва да им съчувства и да им оценява неистовата саможертва на всеки 3мин поне във фейсбук и туитър.

Човеко,всичко се е променило в сравнение с онези времена,и то генерално!

Сигурно не е толкова лесно да отглеждаш и възпитаваш деца, защото сега я имат по едно дете. Мога да кажа , че грижата е денонощна за бебетата не само14 или 15 часа. Дори и по-голямо да е едно дете си има грижи по него, колкото и самостоятелно да е то. Трябва да имаш време да свършиш вкъщи домакинската работа да работиш и т.н.

Luna0102

От 5 до 12 години?! И каква толкова работа имаш към едно 12 годишно? Едно от децата ми е на 12 и нямам почти никаква работа с него. Няколко пъти в седмицата му помагам с уроците и това е. Нито му мия дупето, нито го къпя аз. Готвя, ама не само за него, така че тези 14 часа са малко изсмукани от пръстите. Нещата стоят съвсем другояче с бебета, но тука пишат за пораснали деца дето едва ли не не могат да си светнат лампата сами и разчитат за всичко на мама.

От дете, чиято майка няма време за него нищо няма да излезе!

Luna0102

В кое изречение видя че нямам време за децата си? Имам време, но те не са бебета! Твоите ако смяташ да ги дундуркаш докато се пенсионират си е твой проблем!

Все тая

Жената никъде не е написала, че няма време. Личното ми наблюдение е, че точно тия, на които, до 40 г., мама им бърше трибуквието, са абсолютно неспособни да се справят с живота. Разни майки-хеликоптери напълнихте света със същества, за които псувнята е равносилна на юмрук в лицето, на които вечно някой им е виновен и които, в крайна сметка, лежат на всички, които не сме обичани достатъчно, защото са мноо ценни и крехки и някой трябва да ги помилва и да им каже, че не те, а светът е кофти.

Много ми е интересно според този , който е написал тази статия в колко часа стават мъжете сутрин за да отидат на работа ? Там случайно дали имат време да пият кафе ? Дали няма един шеф , който да им виси на главата и да изисква ? Дали мъжът като се прибере по някое време от работа не се започва с другия му ангажимент към семейството , като се започне от изслушване на тирадата на майката как детето цял ден нещо не слушало или някакви други безкрайни проблеми родени от главата на жената ? Той дали не си ляга и по-късно след като трябва и да се осъзнае от деня си и всичко ступано отгоре му ?

Ауууу, жален....

Защо ау и жален ? Някъде да има лъжа в това , което е написано ? Ежедневието на мъжът , който е семеен да не е купон и веселби случайно ? Както има истината за жените , така я има и за мъжете.

Чакам, с нетърпение, следващото изследване, което недвусмилено ще докаже, че майчинството е по-тежко от миньорството, от работата на нефтена платформа, от поддържката на пътища, от чистенето на канализация и извозването на смет. Все пак титанични усилия се искат да включиш таблет, да влезеш в тубата, да пуснеш някое филмче и да седнеш да пиеш кафе и да си смениш статуса във ФБ на "преуморена" :D Жените сами не усещат как пързалят и къде ще приключи всичко, а е очевадно.

Да , една такава уморена майка цъфна един ден на едно кафе с количката , тръшна детето на майната си и изкара един изморителен дълъг разговор с приятелката си , след което каталясала от лаф моабета и кафе шербета се изнесе на подскоци.

Винаги има един единствен начин да разберем истината, чрез емпиричния метод - пробвайте се да си изгледате децата вие, а пък жена ви нека да пие по една ракия вечерно време за ваше здраве. Лесно е, нищо сложно няма, даже е е много приятно, ще си починете от вашия тежък миньорски труд...

Жената да не гледа сама децата ? Семейството да не се състои само от жена и деца ? Малко трябва се поспрете , защото си запикавате очите вече.

Колко си тъпа и жалка. Все едно мъжете не гледат деца. И готвим, и перем, и гладим, и за деца се грижим, и на работа ходим. И не се оплакваме като мързелива патка.

На една майка държавата трябва да плаща 10000 лева на месец до 5 тата година затова , че е решила да създаде дете. Това са колики , зъби, възпитание и т.н 24 часа 7 дни в седмицата. По трудна работа от сърдечен хирург или пилот например. Най - трудното занимание в живота. Без почивка

А тогава защо ин витро процедурите струват толкова скъпо, щом създаването на дете според Вас трябва да се плаща от държавата?

Нали вече ги плаща държавата. Въпроса ви е неуместен на база на това което написах по -горе

Майката била решила да СЪЗДАДЕ дете.А бащата няма ли го в схемата случайно ? Само нейно решение ли е това ?

При условие че в България само жената гледа деца, то реално тя сама решава да ги "създаде". Един осменител за 5мин има само практично участие в био-процеса, оттам нататък 15г минимум е майката, така че познай кой решава да си сложи хомота. Българският мъж решава в общи линии дали да си свали гащите и дали ще има някой да му прислужва, други задължения около детето освен финансови липсват.

Много е готино да чете човек как някои жени се успокоявате с подобни, твърде амбициозни, ако ми позволите, душевни самовъзпявания. За да не споделям прекалено лична информация, ще кажа, че майка ми и баща ми, са отгледали повече от две деца и никога, никога, никога не съм чул майка си да се е оплакала, не е изтъкнала к`ва героиня е и как е извършила чутовен подвиг. С баща ми са взели решение да имат деца и са ни гледали. Дали са ни каквото са могли и не сме чули суми, стажове, сравнения. Най-важното е, че са направили какво са могли да ни научат да сме хора и то без корист и без 10К лв./мес. Аман от меркантилни същества, които смятат за титаничен подвиг да се размножат, пък и след това очакват похвали и чупки в кръста от останалите! Много мога да напиша за подобните вам (малката буква е умишлена), но и това стига.

Да речем, че се съгласи държавата да ви плаща тази безумна сума, но нека преди да ви изръси толкова пари, да има право да оцени произведения от вас продукт. Защото от възпитание до възпитание има разлика и това, което някои смятат за "ау, на мама генийчето, най-умното, най-доброто, най-най-най", за останалите е поредното разглезено хлапе. И ако се замислите малко, ще видите, че вашето предложение ще облагодетелства най-много едно "племе", което във възпроизводството си залага повече на количеството, отколкото на качеството!

Няма ли така една статия в която да се напише за проблемите на мъжете ? Още една статия където да е залегнала идеята , че и те са добри ,че и те работят , че и те съществуват на тази земя.Ей така простичко питам.

Еманципанската вълна подеда от Роклефер е жива, защото бащата на лъжата иска да унищожи брака установен от Бог в шестият ден на сътворението, който е петък и който е преобраз на брака между светиите 9христовата църкеа) и Исус Христос нашият Създател, Поддръжник, Спасител и Съдия. Предаването "Смени жената" е в същият сатанински дух и проповядва беззаконие.

Всеки луд с номера си.

В този паднал загиващ свят нормалните ги смятат за луди. Така беше непосредствено преди потопа. Но за съжаление мнозинството никога не са били критерий за истина.

Щом нямаш брак, значи си лош, престъпник, сатанист, терорист, джендър, соросоид и т.н.

Тая статия е една голяма простотия и говори много за майките, които си гледат децата с помощта на айпади и платформи за гледане на филми. Ако иска да си гледа детето, това ще й носи радост, а ако не иска ще се прави цял живот на многострадалната Геновева. Мъж съм и съм се грижил много и за двете си деца и през нощта и през деня и е по-приятно от ходенето на работа. Друг е въпроса каква е работата (професията) на тези свръх натоварени майки.

Американските майки, за които е проучването, не работят друго освен домакини.

Гледал си ги за по малко, когато са били здрави. Друга песничка ще запееш ако трябва да ги гледаш постоянно, да следиш да не са болни, да ги възпитаваш, да не им се караш колкото и да си нервен, да ги подкрепяш винаги, да готвиш, да чистиш, да търпиш арогантния со мъж, който мисли като теб и още около 100 подобни в списъка.

Все тая

Арогантния мъж е избор на немного умната жена. Последиците са нейн проблем, не на някой друг.

а някой кара ли ги? да имат деца? Това е лично решение. Нека в такъв случай човек да си носи отговорност за личните решения. Аман от майки, развели цици и търсещи кой да им е длъжен... пфу!

Нямаш представа колко си прост! На такива като теб за това им е лесно и все са щастливи, щото не знаят колко са зле.

По всичко изглежда, че теб майка не те е раждала.

че защо бе хора... значи някой решава че иска да си осмисли живота, да остави следа след себе си - ярка и гениална в повечето случаи) и си ражда дете. Супер! Бурни аплодисменти за участвалите. И после виждаш ли започва да му идва в повече, да търси компенсации, привилегии, отстъпки.. Адмирации за всички майки, които са родили дете защото са искали дете, а не защото така е трябвало. Аман от невежи!

А мъжете докато са на работа цял ден имат ли време за следобеден сън?

Бог е казал достатъчно по въпроса в Библията. Няма нищо по-добро от Неговото свято управление и порядък. Ние живеем в съвършенно битие зашото Бог царува и Неговият свят, красив и непроменим във времето характер е абсолютна гаранция че живота ше пребъдва през вечността в любов, истина, радост, смисъл и хармония. Изключение на това съвършенство е само Земята потънала в грях поради временното управство на лукавият движен от гордост, егоизъм и суета - принципи на хаосът.

ПРАБАБА МИ Е ИМАЛА 16 ДЕЦА, БАБА -4 ДЕЦА, МАЙКА МИ -2 ДЕЦА, НИЕ ПЪК НЯМАМЕ ДЕЦА. ПРИ ТОВА "ПОМОЩНИЦИТЕ В БИТА" - ЕЛ.ПЕЧКИ, ХЛАДИЛНИЦИ И ФРИЗЕРИ, ПЕРАЛНИ, СУШИЛНИ, И.... МНОГО. ИЗГЛЕЖДА СЪВРЕМЕННОТО ПОКОЛЕНИЕ НЕЩО НЕ Е ЗДРАВО.

прабаба ми не е виждала морето. баба ми го е виждала 2 пъти. майка ми - по-често. А жена ми освен на море, иска и на ски ( по няколко пъти годишно ). Кога да остане време за деца?

И какъв ти е проблема и ти да не виждаш морето и да си гледаш децата?

да,наистина маичинството е нещо много отговорно,не е лесно на жената,грижи за отглеждането и здравето на детето,неговото възпитание,грижи се за себе си и мъжа си !не завиждам на жените, постоянно и винаги са зависими и обвързани с нещо!

Брей да се чудиш как прабабите им гледаха по 9- 10 навремето когато бяхме прусаците на Балканите-едно за царя,две за войската,три за нивите - 4 момичета за сватята!

Имали са ниви и са могли да ги работят. А сега не можем и се налага някой да ни "храни", защото продукцията расте в магазините предимно.

Големите са гледали малките, освен това са живеели по няколко семейства в едно домакинство - при свекърите и децата се гледат заедно, нещо като детска градина. Прабаба ми е родила 10 деца и е заклела дъщерите си да нямат повече от две деца, като тя и мъжът и са се постарали да ги образоват и да имат професии точно с цел да не са роби на деца и къща.

Не е хубаво да са чак толкова много, защото е физически невъзможно да им обърнеш достатъчно внимание, но и да не е и само 1 дете, за да си има подкрепа, пък и да не израстне егоист. 3 до 4 деца гарантират поддържане на прираста, но за съжаление българката не може да си позволи този лукс вече, защото трябва да ходи и на друга работа, която не е като на нивата да можеш да идеш с децата. А българчетата ги отглеждат и възпитават не родителите и семейството толкова, колкото институциите.

Абе да ти кажа - гледали са по много деца, но никога сами - семействата са живеели и работели заедно. Винаги е имало кой да го погледне детето докато майката отиде до тоалетна например. Сега самотата убива и свръхочакванията към децата... За това има все повече "сбъркани"!

Някой от коментиращите тук оставал ли е 1 цял ден да гледа малко дете?

последния уикенд сам гледах и 3-те си деца. Жив съм. И децата са живи. Почти нищо не запалихме и не изпочупихме.

защо не се признава за трудов стаж?

Че, нали всички мъже ще се изпишат като джендъри на заплата, а?

Какъв ти трудов стаж - трябва и да работиш, за да ги издържаш. Само с една заплата не става

хИстанбулската конвенция?! гледането на деца е насилие!!! веднага децата да се гледат само от държавата, та да им промие мозъците едно хубаво...

Като насилие се смята само правенето на деца. А също и поглед, усмивка, закачка, пощипване, попипване, задаване на въпроси и ... отстъпване на място в трамвая. Раждането и отглеждането не се признават за насилие, дори ако отрочето редовно представя родителката си пред дървен господ. А държавата ще взема само онези, които си хареса. Болните, кривите, сакатите, са си грижа на родителката.

Стресът от гледането на малко дете е по-малък от стреса на работа. Има недоспиване понякога, но обикновенно никой не ти седи на рамото да те гледа как точно се гледа детето. Никой не може да те уволни, целите са винаги едни и същи и т.н.. гледането на дете е удоволствие за повечето жени.

За съжаление грешиш за седенето на рамото. Винаги се намира някоя "по-опитна" жена - я свекърва, я съседка, а понякога дори собствената ти майка, която знае "по-добре" от теб и е "по-компетентна" по всички въпроси, свързани с отглеждането на детето

"Да се справят със задачите им помагат също онлайн платформите за филми, мокрите кърпички, играчките, айпадовете. " - значи задачите на майките е да гледат филми, да ползват мокри кърпички и да се ровят във фейсбука със айпадовете си. А играчките са, за да създават впечатление че много работят. Еееех, тежка е работата на майките/жените.

То затова ли майките вече с лупа да ги търсиш?