Наша художничка предизвика фурор във Франция

Художничката Любов Тотева направи истински фурор в китното френско градче Верньой сюр Авр по време на международната изложба в стила "Ар Наив".

Обратно в новината

Коментари - Наша художничка предизвика фурор във Франция | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много е добра. Браво!

Става за илюстрации на детски книжки.

Децата ще сънуват кошмари от тез дзверове...

БРАВО ... НАПОМНЯ МИ НА РАННИЯ ВЪЛЧАН ПЕТРОВ ЖИВОПИСЕЦА ...

Истински кич! Много наши професионалисти го правят! Защо - те си знаят. Но и за другите е ясно!

Браво! Чудесна новина. А картините носят добро настроение.

Много свежи, много симпатични, топли картинки. Ако имах в къщи такива щеше да ми е много приятно , да ми напомнят уюта на народните приказки.

Какъв фурор бе малоумници? Във Франция има хиляди изложби ежедневно на какви ли не имена. Бай Ганьо в Европата...

Хейтър жалък, през целия си живот ще си нещастен.

Нямат си нито Лувър , нито изкуство, са се ФУРОРВИРАЛИ от носиите и детските рисунчици. Не са лоши но са за дечица.

Dir-а, изцепвате се с този "фурор". В проекта, който се провежда всяка година в селцето през пролетта, участват не 15 автори, а 70. В предишни години те са били и повече- около 187, с 1600 творби. Тази година специален гост на фестивала е Белгия. Моите почитания към българката, но интересно как представя икони в този наивен стил "изографисани по православните ни канони", както пише Dir-а? Това изкуство загатва един детски свят, оттук и терминът "навно".

Картинките са много симпатични и фурор може наистина да е имало. Но в тесен кръг във Франция :-) Обаче заглавие "Наша художничка предизвика фурор в тесен кръг във Франция", например, звучи иронично, нали? Е, нека тогава да не издребняваме, нека фурорът да обхваща цяла Франция ;-)

Едно време имах български детски книжки и илюстрациите са в абсолютно същия стил. Нормално, авторката щом е завършила Худ. академия още през ахраичната 1976 година, сега вероятно е на около стотина и нещо години.

Намерих снимка на част от авторите, участващи във фестивала- преобладават жените на почтена възраст.

аз такава рисунка съм рисувал още в детската градина

и с тази рисунка е направила фурор? Може носиите да са чест за българина, но лично на мен ми е наивна картинка илюстрация за детски книжки..

минуси? Ти художничката ли си? Всеки има право на мнение и ако не ти харесва моето, напиши твоето!

Браво Любов, ти стопляш нашите сърца и ги пълниш с гордост и оптимизъм. Продължавай в същия дух!!!

запада пак ни е враг нали комунета какво знаение има някаква си франция

Харесвам наивистиката и картините ми допадат. Чудесно!

Колко много настроение! Радват, радват! Браво!

Браво, много ми харесват. Може би госпожата трябва да се насочи към правене на илюстрации. Самите и картини са много подходящи за това.

Прекрасно! Просто радост за душата и окото!

много ми допадат картини в този стил.

браво на художничката. Hо и аз да попитам: как точно е станало "фурор" ? Kакво е "фурор"?

Означава , че вероятно е продала няколко картини там, а е и подготовка за продажби тук, у дома. Парите се прибират, не се плащат данъци и отчисления и след няколко години ср разнася писък - олеле, много ми е малка пенсията. Следваща стъпка - бдение пред МК за отпускане на персонална пенсия . И те така....

няма лошо. но някакси много е тъжен тоя провинциален напън, да представиш някаква си малка изложбичка, в някакво си малко френско селце, в някакъв си наивистичен стил от детските книжки, със следното изречение-"българска художничка предизвика фурор във франция!!!". човек си представя позлатена зала в лувъра и посещение от макрон и макроновица под ръка, а ситуацията е съвсем друга... хубаво, преписано е от друг сайт до последната запетая, ама защо това бомбастично заглавие?!

Какво ви разбират дебелите балкански чутури от наивизъм. Това е световно признат и наложил се стил на рисуване. И изобщо не са детски. Всяка картина разказва история, но не и за тъмните балкански субекти, които са плюли тук.

Нечии тъпи балкански глави тук принадлежат на изкуствоведи.

Чак пък фурор предизвикала в групова селска изложба, ние така доматите с колците...Коригирайте си стила на изразяване бе, хора, и гаргите ви се смеят на патоса!

фурор за илюстрация (не приличат на картини) в стил детска книжка от 70-те и 80-те години на миналия век ?