Кoмандарев: Вече не бъркат България с Боливия

Влизането на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" в деветката, предшестваща голямата битка за Оскарите, направи невероятна реклама на родината. "В Америка вече не бъркат България с Боливия", похвали се заслужено режисьорът Стефан Командарев в bTV.

Обратно в новината

Коментари - Кoмандарев: Вече не бъркат България с Боливия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да, хубав филм, безспорно, но Писмо до Америка ми хареса много повече!!!

Безспорен успех за българското кино в лицето на Командарев и екип!Желая успехи!

Gledah filma dosta predi da se zagovori za nego,pak ot internet razbira se,v koeto ne vijdam nisto losho.Vidyah razkaza na moeto pokolenie,vsichko predstaveno vav filma e vyarno i dosta me nataji,vse pak mladostta mi e bila v tova vreme.Uspeha si e uspeh i prestanete da otrichate vsichko bulgarsko.Nima indiiskia film za bednyaka miloner beshe mnogo stoinosten?Napmnyash mi daje na nyakakva boza,koyato darji horata pred ekranite(kato turskite seriali naprimer),no e visokobyudjeten i chaka vazvrastaemost,ako se sestate za kakvo stava duma.

Прекрасен филм!И успех на целия екип!

Поздравявам г-н командарев и целия екип от филма!Филма е наистина чудесен.Аз живея извън България ,имам този филм и съм го изгледала 2-3 пъти и всеки път ме е разчувствал дълбоко.Не разбирам,защо има толкова злоба в този форум.Та нали всички сме българи и трябва да се гордеем с успехите на този филм.И наи-лошото е ,че коментар пишат хора,които не са гледали филма!Дано имаме повече така хубави филми.

Поздравявам г-н командарев и целия екип от филма!Филма е наистина чудесен.Аз живея извън България ,имам този филм и съм го изглед

Този филм е на ниво. Прекрасно свършена работа, като се има в предвид, с какъв бюджет са разполагали. Когато излезеДзифт хвалбите бяха големи. Оказа, се, че всичко е било организирано от MIRAMAR! Истината лъсна, когато хората изгледаха лентата. Много хора не го хъресаха, но си троеха, защото ги беше страх да си го признаят, за да не се изложат. Истината е, че фълмът Дзифт е голям срам за българското кино.

Филмът е прекрасен!!! Наистина не е възможно да се хареса на всички!? Трябва да си лумпен и изгарящ от завист идиот, за да не ти хареса, но такива хора има дастотъчно! Даже са малко в повече! Но..... в такова време живеем. Относно фразата на Траян, че интеренет е :дълбок извор на познаня, аз ще кажа, че интернет е дълбок извор на простотия, чрез която се манипулира голяма част от психическо науравновесеното човечество! В момента съм в интернет и съжелявам, че съществува това шибано пространство. Без него светът беше по-добър, но идиотите не го осъзнават!

Гледах филма и не ми хареса. Честно да си кажа ми е писнало от тъпи филми с много претенци. Българското кино няма своя идентичност и както е тръгнало няма и да има такава скоро. Киноман , приятелю не се засягай така лично, но този филм е една боза. Гледай някой от номинраните в тази категория филми и ще ти стане ясно, колко има още хляб да ядем.

Защо мили хора не кажете една добра дума?Вие,които плюете- дали сте направили нещо,което да оценят извън вашия квартал?Някой не искал да бъде българин- да не бъде,страни много,например Боливия тъкмо ще знае света откъде е боливиеца. Став дума за нещо сътворено от българин и оценено от небългари,а не от големиболивииски с неясен произход.

Уважаема Музо,интернет е дълбок извор на познание,а в днешни времена с митове и легенди боравят само наивниците.Историята винаги може да се пренапише,но важни все пак са фактите,а те говорят друго.Български филм не е стигал до заветната петица.

А колко от участниците във форума знаят коя е столицата на Боливия, например. Едно е сигурно - Командарев никога няма да бъде сбъркан с Кондарев.... това за просветените!

BRAVO i BLAGODARIA za hubavya film.Mnogo kofti narod sme hora!!Moje li takava zloba ?? Ujasena sym. Jiveya v Shtatite i kogato chuya za uspeh na bylgari vinagi se radvam ot syrce. Nie tryabva vsichi da se radvame i podkrepyame.

Първо, ако някой бърка България с Боливия, толкова по-зле за него! Второ, ако (както казва Лимонче-15:49) Козият рог губи Оскар-а заради черно-бялото, значи комисията не е била добре с критериите си за кино!

Вярно, Козият рог е номиниран, но губи, защото е черно-бял, доколкото ми е известно.

Аха, нямало кина в изстрадалата ни Родина! Чунким някой ще се юрне да ви гледа седерастките простотии в кината!

до мемо :ти защо не й каза ,че не Боливия ,а България спаси евреите си от пещите на Хитлер!

В най големият пиратски залив филма си го има и всеки може да си го дръпне. The.World.I : ))))

големо важно! поне оскара да имаше стойност.... виж, ако беше награда от кан, или берлин, или венеция! тогава има смисъл.

толкова ли са немали кво да бутнат на комисията та да ги пусне у петицата! ми то оскарите и номинациите са последното нещо в света, което са раздава по справедливост!

на този или му умря циганката, или е неграмотен професионално. как може да твърди, че е пръв! ами 1971 година? я си спомнете кой филм излезе тогава? и влезе в петицата. и го НОМИНИРАХА!

впрос към всички отворковци: кой е първият български филм, влязъл в петицата? сиреч - получил номинация за оскар.

I az si go drupnah snoshti ot Torrent pich. Zashtoto nqma kude da go gledam. Tova e nachina. Ti se radvai da se popularizira filma. Tova e po-golqmo priznanie ot malka finansova zaguba ot torentite.

БРАВО , ЧОВЕЧЕ ! С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ НОВИЯ ТИ ФИЛМ ! УСПЕХ !

ПРЪСТЧЕ ДА НИ ПОДАДАТ И СЕ НАДУВАМЕ, УТРЕ МОЖЕ ДА НЯМА КАКВО ДА ЯДЕМ АМА ВАЖЕН Е МОМЕНТА

Поздравявам Ви за филма г-н Командарев. Ще ви отворя секрат- аз си гу торентнах още преди 3 месеца най спокойно. И какво от това- да не би това да Ви пречи да създавате качествено кино? Не бъдете толкова самоуверен. Този филм има локално значение и по никакъв начин не може да заинтересува американците. А като цяло е изтеглен заушите от посредственноста- т.е. не е чак толкова силен. това е по скоро малобюджетен авторски филм, а не мейнстрийм- и Вие би трябвало да се радвате, че към него имат интерес пиратоползователите.

Za men tova e edin goliam uspeh za bylgarskoto kino; ne go pomrachavajte! Vse otniakyde i vse niakoga triabva da se zapochne! Zasto drugite ni oceniavat, a nie se otrichame! Kakyv nihilizym!

ами нека всеки режисьор стигне до оскари, пък да се похвали след това-скромността е красива , но когато има за какво ще се хвалим....

бъркат я с ботсвана

Поздрави за успеха, но оценките и хвалбите ги оставете за другите :)

Сред първите 9 извън Щатите - е, те това е върха! Браво, Командарев!

Гордея се, че и аз съм възпитаник на НБУ - университетът, изучил и възпитал този, вече доказано, голям творец!

Егати злобната и завистлива нация - ще престана да съм българин. Това е най-големия и едниствен успех на България след Световнотопо футбол! Радвайте, се , не се самоизяждайте !!!

Какви оскари? :) Този филм е слаб и няма много ясно изградена концепция. Има интересни кадри и сърбинът добре се е справил, но само толкова ...уви. Поредният безличен филм, без никакво авторство и кинематографичност. Буквално цитиране на книгата.Чудно ми е какво са правили през тези 7 години режисьра и продуцентите - схема за пране на пари ли?

Ами съжалявам, но това си е жалко самохвалство - и то на нищо отгоре...

Мисля, че щяхме да имаме номинация, ако бяхме предложили Дзифт.

Аман от комплексари! Нали Стоичков беше тоя дето твърди, че от 1994 г в САЩ не бъркат България с Боливия?!? Направил си един успешен филм. Поздравления! Ама не се прави на толкова велик!

Нали има чалгаджийници! Кина е имало и пак ще има! Но откровено казано, много ми са 10-12 лева за билет. Гордея се, че в тази ощърбена държава има такива талантливи хора. Едно голямо Благодаря!

и този се разболя от звездната болест

Вярвате или не, но вчера (сега съм в Израел) в един магазин ме питаха откъде съм и като казах България, продавачката вика А, Боливия?!

Да бе, добре, че беше Командарев!

Евала на Командарев за филма! Много силно послание предадено по доста елегантен начин. Филма не ми беше скучен дори за 1 мин. :)

Не се кахъри за кината, творецо, а се гласи за следващият филм, който ТРЯБВА да получи ОСКАР!

И защо да не е по торентите? НАли се продава като топъл хляб на разпространителите? Нали кина в БГ няма? Нали по този начин стига до много хора, някои от които може евентуално и на голям екран да го гледа?

Поздравявам Ви г-н Командарев, но не бъдете сигурен че с тази лента тъпите американци ...и северни и южни , ще знаят къде е България! Цяла вечност се доказваме....и все ни бъркат с Боливия....защо? Ето направете филм за това!

И яжте ми Кура редакторчета

bla bla bla bla