Коментари - Лили Иванова: Нека авторите да имат повече морал | Лайф.dir.bg
назад

Лили Иванова: Нека авторите да имат повече морал

Примата на българската естрада Лили Иванова коментира поредния скандал, в който бе забъркано името й.

Обратно в новината

Коментари - Лили Иванова: Нека авторите да имат повече морал | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мерси за поправката пич. Казах ти вече, не ми пречиш слушай си когото искаш. Просто исках да кажа че всеки си има право на избор и музикален вкус. Аз своя не го натрапвам на никого. Ама ти май търсиш с кого да се заядеш? Сбъркал си тогава адреса фен на Митко Щерев.

Близо 250 коментара по една новина, която си е аларма отвсякъде и няма нищо общо с нормалната артистична изява. Което за пореден път доказва - в шоубизнесът скандалът продава. И това Лили Иванова го знае много добре. Ако наистина държи преди всичко да бъде възприемана като артист и певец, ще се постарае да не се забърква в подобни панаири. Това са неща от кухнята и със сигурност има друг, интелигентен и встрани от медиите начин да бъдат разрешени. Обаче тогава няма да има медийна пушилка, няма да има гюрултия и съответно няма да бъде на фокуса на общественото внимание. Донякъде е права, защото сега на фокуса са застанали чалга-парцалесите на ПАйнера и тям подобни безобразия, но дали й отива да използва техния маниер за привличане на вниманието не е ясно (макар, че при нея се получава сравнително по-изтънчено и на друга плоскост). Всъщност няма да се учудя, ако някой от следващите й ходове бъде порно-клипче в нета.

Preklanjam se pred golemija i talant. Pritesnjavat me zlobnite komentari po otnoshenie na neznachitelni podrobnosti okolo skandalite v presata. Izrastnali sme s pesnite i i se gordeja che v Bulgaria se e rodil takuv talant. Produljavai smelo napred. Jelaja ti oshte dulgi godini da ni radvash s bezzennite si hitove. Ako Lili Ivanova jiveeshe v druga durjava shteshe da e na po- goljama pochit. Jelaja i da bude vse po- dobra v tova koeto pravi. Imash istinski fenove za zijal jivot.

само вижте колко коментара има...лили е но1. въпреки всичко, тя е тази, която ще продълже да прави концерти, пълни клубове, частни партита, тв програми, ще печели пари, а другите ще завиждат в мизерия

Като си толкоз добър по правописа, защо пишеш само с главни букви? И една гатанка специално за теб: Голяма певица-дребна душица! Коя е тя? Познай от три пъти!

крайно неприятна жена, отБлъскваща баба.

връзкарка, използвачка,нагаждач с една дума вечно мрънкащо БАБЕ. противна,противна

В България мъжете се нахвърлят като хищници и са кадърни на сама жена по принцип, а пък ако се е доказала като професионалист и е по-организирана и дисциплинирана от тях стават още по-агресивни. В живота си Лили се е държала по-мъжки от мъжете, застанали срещу нея. Жалки са. Лили, горе главата и продължавай да правиш нови хитове. Бъди здрава.

Преди 25 години Събеседник по желание при Кеворкян беше Елена Николай (за лилините фенове - велик български мецосопран, солистка на Ла Скала през 40-те и 50-те години). Точно за нея се сетих като гледах оня ден интервюто с Лили. Каква разлика, боже мой! Елена НИколай е една наистина преуспяла в изкуството жена, световно известно мецосопрано, между другото и досега помнена и ценена от меломаните (справка - тубето), но тя се държа толкова непринудено и естествено, нямаше и грам намек, че това е някаква грамадна звезда. САмочувствие - в рамките на нормалното за певица от такъв ранг, без да се прави на велика, гениална и още не знам какво си. И невероятно уважение както към партньорите на сцената като Франко Корели и МАрио дел Монако, така и към съперниците Джана Педерцини и Еве Стиняни. Един нормален човек, който по никой начин не се изживява като величие, каквото на практика е. А Лили беше точно обратното - тя се смята за единственото слънце в музикалната вселена на България и всички други са длъжни да коленичат и да й целунат ръка като минава. Аз съм вихрогон, който носи на гърба си композиторите - колко нагло! Ако тя не иска да носи никого, да си направи сама песните - толкова е просто. ГОляма певица, но дребна личност. Забравила е, че колкото по-велика е една личност, толкова по нормално и естествено се държи.

за тая смешница трябва да ни плащате вредни всики тъп като ни занимавате с нея,било по телевизия,било по вестници. НИКОЙ, АМА НИКОЙ НЕ Я СЛУША.Тия нейни банални концерти които прави в много пълни зали, мого да Ви кажа, че билетите се покриват служебно и народа ходи, защото са им без пари, е това е тая провъзгласена прима на българската естрада

крайно неприятно и отблъскващо ЖЕНЧЕ, казвам женче, защото тя дори не е и ЖЕНА.

тая изкукала префърцунена кукумявка да се мета на рейса за Кубрат и да се излиза от това градче и задължително с късата рокля и обърната джука.

Ако не бяха песните на Митко Щерев и Тончо Русев, щеше да е ТЯ на кукуво лято, ако ще с гласа си да цепи земята. Новите и песни са отврат с много малки изключения. Стига вече се е правила на Велика, защото колкото ТЯ има има заслуга за славата си, толкова и композиторите и текстописците имат заслуги, както е модно да се казва 50:50.

Уважаема г-жо Иванова,не знам дали изобщо ще си направите труда да прочетете всички тези коментари по Ваш адрес?Но аз искам да ви кажа само,че се чувствам лично оскърбена от Вашето арогантно поведение - това не е поведение на морален човек...още повече на жена,която е получавала и получава толкова обич и уважение от почитателите си.Съжелявам,но Вашето поведение е просташко....и ако изобщо Ви интересува - в мое лице Вие изгубихте още един от своите дъгогодишни почитатели!!!!

Боже,боже.Слушателю на класическа музика.Ако беше толкова начетен нямаше да слушаш Георг Фридрих Телеман...Ами Георг Фридрих ХЕНДЕЛ или Георг ФИЛИП Телеман.И няма нужда да ми изброяваш каквото и да било то това което си написал е достатъчно...Не те знам с какво си израснал,но със сигурност не си израстнал колкото си мислиш...Браво на теб,че си слушал радио на времето,ама и него толкова си го слушал,като ти чета познанията БАРОКОВИ...

защо не кажеш на хората истината за твоите песни ? Като стана снаха на Пеко Таков всички песни , които се написваха независимо от кого пьрво минаваха през теб,нали? И ако си харесаше песен тя ставаше твоя,ако не ти харесаше - даваше я на другите певци !!! По Татово време така се развиваше ти-с превилегии.Ами да-как си построи жилището,а?-пак с привилегии,на мен защо не ми разрешиха да си купя по голямо жилище,па макар и панелка-защото нямах врьзките ти!!!!!!!Е ,то така и баба ми можеше да стане певица,милата...

Всичките криви само тя права /спорд нея и адвокатите и/

Българина ,има една ...отвратителна черта в характера си..тя е национална черта-да не признава ,че някой друг би могъл да има талант...че може повече от другия и че е постигнал нещо с талант и много труд.Чак когато го изпратят ...с букетчето в ръце..тогава го признават...колко велик и талантлив човек е бил.Мисля,че коментарите са излишни за Лили Иванова.Това ,което е ТЯ..трудно го постигат други.И който не може-..той злослови.

Значи аз много харесвам Лили Иванова като певица. Но не и като човек. За мен тя няма морал. Пословичното и сребролюбство е отблъскващо. Не може да печелиш милиони от труда на другите без да им заплатиш процент. Безплатен обяд няма. Чии песни пее докато прибира четирицифрени хонорари? Своите авторски ли? Въпреки, че гласа е дарба, без песен - музика и текст, може само музикалната гама да си пееш, нищо повече. Така че смятам, че исканията на композиторите са справедливи. Те също имат талант, също влагат труд в творенията си и защо моля да е злобно да искат да им се заплати? Колко от Вас, които се изказвате тук ще се навиете да работите за без пари и да подарявате труда си? Патоса е излишен в случая. Таланта и славата не се ядат. Та нека не заклеймяваме хората, че заслужено си искат възнаграждение. А щом Лили го смята за несправедливо - ами да не им пее песните. Да седне, да си напише сама текстове и музика и да си пее. И още нещо - въпреки високите си хонорари, въпреки многото си пари Лили никога не е пяла безплатно за каквато и да е благотворителна кауза.

е тая ли точно говори за морал, ще падна от смях.

Доколкото зная, авторските права важат 50 години, за какво е целия този спор? В конктетния случай не е ли безпредметен?

СМЕШНА ЖАЛКА БАБИЕРА. Прибери се най-после и не се вяскай пред народа.

Ние сме злобен и проклет народ.Особено към талантливите, към тях няма прошка.Дано тия умствени недоносчета когато стегнат на тази възраст, да ровят в кофите за боклук, за да изпитат поне малко разкаяние.Откога възрастта е порок.Тя е единственият начин да сме живи..

НАПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ,ЧЕ ВСИЧКИ КОИТО ОПЛЮВАТ ЛИЛИ ИВАНОВА СА СКАРАНИ С ПРАВОПИСА. ПО-ДОБРЕ СИ МЪЛЧЕТЕ.ЛИЛИ,ПОКЛОН!

тая проскубана бабичка докога ще ни се показва, повдигани се от тая изкукала старица. Годините си казват своето, та даже и за тая ПРИМА-МУМИФИЦИРАНА. Един съвет : вземи се няколко кокошки като тебе и марш обратно в провинцията където ти е мястото. Чао.

Питаш за хит на Гаргов след Лили Иванова- Развод ми дай се пееше от мало и голямо. За Лили няма лоша реклама, просто, тя иска името и непрекъснато да се споменава. И понеже вече не може да пее както навремето избра да прави скандали. Не познавам друг български изпълнител на който автори на песни да са му забранили изпълнение на свои произведения. Когато застанеш срещу всички и заявиш, че са неморални, комерсиални и т.н. трябва да ти светне лампичката, че имаш някакъв проблем. И тъй като излиза, че тя е по-по-най- предлагам да отиде на участие при бате Енчо и Къци. Просто Лили не излезе от детската градина с нейното години продължаващо Дай си ми парцалките , на си ти куклите!:(. На фона на балканската и простотия, не мога да не се възхитя на Алла Пугачова, която и до сега почита, уважава и цени Емил Димитров и признава, че неговия Арлекин е нейната ракета носител. Тази песен просто е емблематична за Ала, въпреки десетките хитове, които изпя. И тя като Лили сподели живота си с много творци, имаше своите срещи и раздели, своите лични драми, но никога не се е държала толкова надменно и високомерно и не е смесвала творческия процес с личния си живот по толкова мерзък начин. А Лили никога не е имала и няма да има такава аудитория и такива грандиозни концерти като Ала. И накрая ще кажа за Лили морала е ала-бала портокала баба ти се ....

ВСИЧКИ ИЗКАЗАЛИ СЕ ГИ ПОЗДРАВЯВАМ С ПАНАИРИ, ЕСТЕСТВЕНО В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЛИЛИ ИВАНОВА.

гледах сеизмограф и се сетих за две наща: 1.защо музикантите не забраниха на друг изпълнител да им пее творбите ? 2.Г-жа Иванова показа тенденциозно изпростяване визирайки закачката в предаването на Слави Трифонов с родния край на Г-н Щерев. 3.Стана ясно ама много ясно колко глупаво държавата ни не си брани интересите в посока данъчни вземания а именно: Пее г-жа Иванова в бар - вариате и получава хонорар срещу фактура за изпълнение,за автор музика,за автор текст, за автор аранжимент. ако това несе случи певицата Иванова губи правото да пее на обшественни места и заведението се затваря завинаги. Сега тя си взема хонорара ,а останалите - да се надяват и чакат от Лили Иванова паричкииии!!!

- Кой организираше тогава толкова много концерти? - Гаргов беше единственият свестен човек около Лили Иванова. Той беше човекът, който практически организираше всичко. Гаргов имаше невероятен талант за организация. Ние и досега сме приятели. Значи той се събуждаше и цялата къща, цялата домакинска работа на Лили организираше - чистачки, пране, бельо, какво да се направи... Из интервю на Асен Кипров ...... За тези които питат кой е Гаргов !!!

Лили Иванова ИЗОБЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА ПАША ХРИСТОВА!!!!!! МИЛАТА ПАША ТЯ ИМАШЕ УНИКАЛЕН ГЛАС!!!, Лилито Иванова идваше в нашата кооперация на ул. Цар Асен при Евгений Комаров много добър композитор на уроци! Лили,Лили никого не можеш да стигнеш прекрасната Паша Христова,никога! Мн си егоистична и неприятна жена,само се усукваше около бившата власт-снаха на Пеко Таков за да успееш в кариерата,не си успяла сама това е!Много хора имаха гласове,...но ако НЕ БЯХА ПЕСНИТЕ НА ВЕЛИКИЯ АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ,ТОНЧО РУСЕВ ,МИТКО ШЕРЕВ СЕГА НИКОЙ НЯМАША ДА ТЕ ЗНАЕ!!!!!!!!!

Абсолютно съм съгласна с коментара на (нормален). Лили изгря заради нелепата смърт на Паша Христова, ако Паша беше жива, друга песен щяхте да пеете!

тая се е взела само за нещо извънземно- добре , че съм аз ,че да чуят за вас....склерозирала фръцла, в момента е сбор от пластични операции, извор на скандали и всичко това облечено в изтървана тийнеджърка .... без автори наоколо е само пееща медсестра от кубрат....бъдете реалисти.....

Тази нито данъци нито на авторите плаща! Ако ще и незнам каква да бъде! Да я вкарват в затвора! Баси наглата бабичка! За каква се мисли!

Abe Lili,ako beshe pqla nqkoi nezapomnqshti se pesni edva li nqkoi bi ti obarnal vnimanie.Imai malko uvajenie kam tvorcite.Nqma nezamenimi hora,tova se otnasq i za teb.I makar da ne sam fen na Sofi Marinova moga sas sigurnost da ti kaja 4e tq moje ne po0malko prekrasno ot teb da izpee vsi4kite ti pesni.Tolkova samovliuben 4ove4ec ne sam vijdala.

Лили си е Лили и след сто години пак ще си е Лили!Стига сте завиждали, не ви ли е неудобно!?Обожавам песните ти Лили, бъди жива и здрава и да пееш още сто години!!!

А бе, вземете и си отворете очите!Кой е тоя Гаргов? Ако не беше Лили Иванова никой нямаше да знае , че съществува! Тази жена е ВЕЛИКА! Въпреки , че е поколения преди моето винаги настръхвам когато чуя песните й. Който го може го може. А претендиращите композитори като са толкова кадърни защо не създадат хитаве с други певци. Ами отговора е прост - Лили Иванова е ЕДНА злобните драскачи могат само да й завиждат и за таланта и за визията й. Неповторима си, г-жо Иванова. Бъди жива и здрава и продължавай да пееш напук на всички злобари и за радост на хората, които могат да почувстват истинската музика!

Имам само един въпрос към всички които толкова жестоко се отнасят към Лили.Коя от песните на Гаргов след раздялата му с нея стана хит и се запя от всички нас?

Обичам Лили, от когато чух за първи път като дете Без радио не мога и вече повече от четиридесет години тя е в сърцето ми. Това е певицата, която може да те накара да съпреживяваш чувствата - послание на песента. За да бъде истински фактор в някоя област, за всекиго е необходимо, първо, да носиш в себе си голям талант и второ, да имаш късмет да го изявиш и той да бъде оценен. За второто имат значение, разбира се, и композиторите и текстописците. Макар, че Лили и по-лоша песен да изпее, тя умее да я дари с душа и послание. За добрите отношения, от които всички имат полза, е добре правата на участниците в изготвянето на една песен да се уреждат по закона. Та, ако някой има претенции за нещо следва да ги урежда по законен начин, ако разбира се не е късно за това, тъй като се знае, че правото е за зрящите, а не за спящите ! Боли ме, защото обичам Лили да чувам и виждам неприятни ситуации около нея! А за по-младите и явно незнаещи, следва да се подчертае, че Лили беше известна певица, още по времето на брака си с Иван Пеев, т.е. много преди да се омъжи за Янчо Таков и да стена снаха на Пеко Таков!!! А за не особено доброто й отношение към Асен Гаргов има значение й неговото нечестно отношение към нея през последните години преди тяхната раздяла, а той много добре знае това! И въпреки това, желая отношенията да се подобрят! Обичам те Лили! Ти за мен си единствената певица, която може да завладее сърцето!

Лили не е единствена която е прославила България. Говорите за Верди, Пучини.. има българи като Николай Гяуров, Райна Кабаиванска, Н.Гюзелев...които с участието си в опери писни от тези композитори също са прославяли България и то много повече. Ако има поп/естраден/ певец, който да се е самосъздал това е Емил Димитров. Той сам си е композирал повечето песни и всички бяха хит. Не съм чула някой композитор да му забрани изпълнение на негови песни. Той също пееше песни на Митко Шерев. Що се отнася до изпълнението на Нели в шоуто на Слави, песен на М.Щерев-Изпълненито и беше мн.добро. Харесвам Лили Иванова, но малко скромност няма да и навреди.

Старческото безумие е много страшно нещо.... Когато се примеси със самовлюбеност и нарцисизъм, човек става жалък и смешен.

ДОБРА ЛЕКЛАМА СИ ПРАВИ НА ГЪРБА НА ЛИЛИ ИВАНОВА ,БЯХМЕ ГО ЗАБРАВИЛИ , ПЕСНИТЕ АКО НЕ ГИ БЕШЕ ИЗПЯЛА ЛИЛИ НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ЧУВА ЗА НЕГО..... МЪЖЕТЕ НЕЯ ВИНАГИ СА Я ИЗПОЛЗВАЛИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ИВАН ПЕЕВ КОЙТО Я НАУЧИ ДА ПЕЕ...... ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ПО ДАБРА ПЕВИЦА НЯМАМЕ !

Интересно ми е артистите плащат ли директно на авторите или това прави театара, киностудиото. Защото без дадено произведение артиста какво ще играе??? Та така е и с песните!!!

Лили Иванова и Емил Димитров нямат равни на себе си. Лили когато пееше песните на Рита Павоне никой не оспорваше авторски права.. Засрамети се . Щом за Вас Славчо е певец какво има да коментираме...

Стига сте възхвалявали една певица, която имаше шанса, че Паша Христова загина трагично и че останалите ни добри певици не бяха така нагло пробутвани от соц. любовниците си. Когато по радиото и телевизията пускаш постоянно все един и същи глас, песен, образ, той става любим на народа. Така е и сега с чалгата- всичко що не може да изпее и гамата дори стана известно и богато. Какъвто е интелекта на публиката, такава е и простотията на нейните любимци! Хляб и зрелища дай на народа, пълни му главата с лесно- смилаеми сурогати на културата, накарай го в страха си от криза, безработица, голобално затопляне и т. н. да блее заедно с чалгаджийките и некадърници като Лили Иванова и бъди спокоен, политико, че народът няма да мисли как да промени съдбата си и добруването си, а ще заспива блажен след поредната ракия и сред зловонието на собствената си простотия!

Edno e yasno, Lili Ivanova e ujasno prokleta, zlobna i se vzima prekaleno na seriozno. Ne sum i fen, tia niama nikakuv stil i klasa.

Да взимат пример за морала авторите от нея. Тя е най-морална, всички пропищяха от нея. Айде да стяга багажа за музея на Мадам Тисо.

Дано остане след този скандал някоя песен с която да завършва бъдещите си концерти!!!

точно пък, Лили да ми говори за морал, всички помним как се пенсионира. Скъпа ми Лили защо не си отделяля от хонорарите и да си плащаш осигуровките, както всички които работят по 40 г. им удържат от смешните заплати, а трябваше да врънкаш президента и да напомняш колко си велика.

ЛИЛИ ИВАНОВА ИЗПЪЛНЯВА ПЕСНИТЕ СИ ВЕЧЕ НА ПЛЕЙБЕК, ЗАЩОТО ЗАБРАВЯ - СТАРОСТ. НЕКА ПРЕСТАНЕ С ЦИРКОВЕТЕ!