Младата Лена от Германия спечели Евровизия

Представителката на Германия Лена Майер грабна първото място на песенния конкурс на Европа.

Обратно в новината

Коментари - Младата Лена от Германия спечели Евровизия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако немската песен беше изпята от българин, никога нямаше да спечели първо място. Песничката е тъпа, изпълнителката й няма глас, пее фалшиво и изглежда комично на сцената - никакъв усет за хореография. Трябва да махнат конкурсния елемент на "Евровизия" и да я обявяват като КОНЦЕРТ, защото така или иначе от гласуването полза няма - първи се става не с песен, а по политически причини.

Не ме интересува класирането - и трите вечери за мен бяха прекрасно преживяване! Поне десет от песните ще слушам с удоволствие, както вие сигурно ще слушате други десет - това му е хубавото.

BRAVO LENA!!!

Naj-dobrite bjaha DANIA

което показва, че в тия задръстеняци, турците, може да има нещо стойностно.

Детето е явно МНОГО талантливо, но в други насоки. В рамблер.ру има статия за Лена как замалко е щяла да бъде дисквалифицирана в Евровизия заради порно снимките и в интернет :). Малкото сладко непълнолетно девойче се оказва много по-игрива отколкото си мислим. Може и да пее фалшиво, но пък знае как да си пробива пътя в живота :))

еиии... много злобна наця. а и да беше прочел/а малко щеше да знаеш че 1. няма порно снимки. 2. снимала се е вув филм в които докато е била в басеина и се е показала дясната цика...3. ще кажеш че не си виждал/а на плая монокини. много лувлива нацiя.

И много неграмотна, както се вижда! Музикално инвалидна- тоже! Уж нестандартна! А всъщност, сбор от прикриващи вътрешни липси индивиди. Горките талантливи хора, които се опитват да творят красота! Малцинство са тези, които могат да ги оценят и затуй не печелят. Дани от Испания носеше истинска естетическа наслада. Някой по- долу се оплаква, че много му доскучало, че повтарял едно и също. Та това е песен, не роман. А когато се пее фалшиво, си е друго, нали? И понеже игнорентите са навсякъде, се избират помежду си. Някои са перфектни в работата си, други- в невежеството си. Щеше ми се да не е толкова наклепана и тъжна картинката, но туй е положението, Минке!

Не лъжи!Цялата я показват гола- лично го гледах видеото!

Миро заслужаваше да стигне до финала,нямаше да е първи но поне в топ 5,мелодията на песента му е запомняща се и лесна...много добри песни дори не стигнаха до финала,а тези,които се отличаваха останаха последни,песента на Кипър беше страхотна заслужаваше да е по-напред,за жалост и ние не оценихме правилно песните и от това и самите ние губим!Късмет на участника догодина,дано тогава удпее да стигне до финала!

вазможно наи тапата песен избраха тази година *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Непонятен е вота за Азърбейджан. Гласувах за Испания и Франция.

най-хубава е песента на германката,свежа,леко небрежна и модна ,като самата младост,миро се доказваше като гей,но модата на сър елтън джон мина по онези региони,опа от гърция не е ново ,както и звученето на другите песни ,момичето си спечели съвсем заслужено

Песента не е толкова лоша но за първо място е малко пресилено. Българския вот също ме учуди. Явно някой страни много пари са вложили.

Момичето си е хубавко, но пееше фалшиво, ако изобщо това беше пеене. Мисля, че следващия път трябва да се постараят организаторите, като ще нагласяват вота, поне да не пее фалшиво певеца, че направо се излагат.

И текста и музиката на "Drip Drop" са писани от шведи така, че за каво ориенталско звучене ми говорите? А Сафура е такава сладурана и певица, просто номер 1. Жалко че Евровизия както винаги е преди всичко политика и после музика. Браво за избора на България! Проявили сме неприсъщо за страната ни чувство за вкус и независимост.

Заслужи си го Лена!!! Lena ,du hast es verdient!!! Песничката си е доста добра дума да не става!!!

Не искам да коментирам нито Лена, нито песента и, която не струваше. В знак на протест не гласувах тази година и спечелих /1.20/. За мен фаворите бяха Дания, но всички прогнози бяха за Германия и това показва, че има нещо нечисто в Евровизия.

няма какво га плачете сресту лена. просто нежния ментор стефен рааб и организирал перфектен маркетинг стратегия. песента е била известна в много от страните кадето е получина 12 точки. между другото састото е напрабил и азарбеждян в бг. миро ми харесва, но миналата седмиза чух едно ново парче на мона - супер. е това трябваше да е песента за евровизия. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До Вера ( нерегистриран ) 30.05.2010 15:53 и всички почитатели на турската музика Защо не си пишете турските имена, а влизате с български? Не е ли ясно, че турските песни печелят точки в БГ, защото за тях гласуват организирано, както и на изборите?

малиии, т'ва ленчи кът ми съ плъзни!! мани мани.

нагодина да се готви Лили Иванова, явно друго не можеме да извадиме ...

е май за нищо не ставаме - за футбол - въобще, за пеене - също, за работа - също, пушенете го спряха, морето - мизерно и мръсно, едно пиене и жени май останаха само .....

какво би станало, ако конкурса Евровизия се наложи да се проведе в България? Че ние не сме в състояние да организираме това меропрятие. Това е една от причините, никога да не се излъчва победител българин. По важната е, че нямаме песни и всички наши музиканти се вземат за велики, щом успеят да се уредят да пеят в някоя механа.

Тази година почти всички песни бяха хубави и всички страни се отнесоха сериозно към конкурса. И класирането беше добро. Трудно се определя първенец сред 20 хубави изпълнения, а сега публиката избра по-различното. Норвегия се представи добре с гостуването си.

За мен най-добрата песен беше испанската. И най-добре изпълнена. Уви, беше изключително недооценена.

Защото беше за хора с душа,които слушат и мислят с ума и сърцето си,а не за инфантили, подскачащи на последния/поредния/ летен хит и пълнещи джоба на някакъв немски клоун-продуцент и "откритието" му.

Само бих искал да кажа, че макар да не гласувах този път, се радвам, че България е оценила на първо място песента на Азербайджан. Именно тази песен беше и моят фаворит! Не мога да се съглася с многобройните коментари, които прочетох, че песента на Азербайджан не струва, че била балканска, че певицата не била добра и прочее. Лично аз най-много се впечатлих не от песента, а от танцьора, който според мен беше много добър и е наистина жалко, че като че ли повечето хора не сте го забелязали. Въобще цялостната визия на тази песен беше на много високо ниво; истинско изкуство и професионализъм във всеки детайл!

конкурсът все пак е за песен, танцьорът може да се пробва някъде другаде да спечели. често казано дори не се спомням как звучеше песента на Азербайджан.

Това конкурс за танци ли е или за песен?

Изчетох всички коментари и ми беше забавно.Аз гласувах за Азербейджан и близките около мен също-така ,че не се изненадвайте на вота на Б-я.Явно и доста други като мен са я харесали.На мен по принцип ми харесаха всички песни,особено с това че са различни.На Балканите харесваме едно звучене,Скандинавците друго и т-н.Защо се учудвате на различното мнение и вкусове.На мен ми направи впечатление облеклото- повечето бяха семпли,естетически издържани,без помпозност и екстравагантност.Явно повече се държи на естественото и нормално-елегантното.Конкурсът като цяло ми хареса много.Хора разни-разни идеали!!

Много е хубава песничката на германката. Който недоволства, да си пусне още сега някое ориенталско маане за успокоение, че Турция, Армения или Азербайджан не са спечелили ;)

Ти или си глух или нищо не разбираш от музика.Къде ги видя тези ориенталски маанета?В хард рока на Турция ли?В песента с толкова модерно звучене,супер-професионално поднесена на Азърбайджан ли?Нищо чудно,че ти харесва една такава бледа и проста във всяко отношение песничка .Тя е точно за такива като теб.

Ами щом песента на Турция според тебе е хард рок, ясно колко си слушал изобщо хард рок! Имаше доста ориенталски мотиви, не че е лошо, ама просто си е ориент, a и няма нищо, ама абсолютно нищо общо с хард рока lol: Песента на Азербайджан си беше точно излъскана чалга - и като визия, и като саунд. Наша Глория прави подобни парчета също, ама си е пак чалга. Сигурно ако ги запее на английски, тогава според тебе няма да се води чалга, така ли?

пичове, турция и армения бяха най-добри, песента на германия си беше просто някаква песен, изобщо не трябваше да е в топ 10. А то па къв резил стана..........

Lena ist einfach sie selbst und hat sich auch net verbiegen lassen...und das hat sie auch immer gezeigt...auch beim singen....und ich glaub genau DESWEGEN ist sie auch so beliebt :) LENA MACH WEITER SO! :)

Менш,объркАл си се.Това е български форум.Тук говорим и пишем на български от много векове.

всушност спечели стефан рааб, мазник и егозентрик, лена няма думата изобщо.. не само, че не е взимала урози по пеене и солфез, да не говорим за чувството и за ритмичност и танз уменията и, но и англииският и беше под всякаква критика на фона на останалите участнизи.. германия нямаше да понесе и този пут последното или предпоследното място в конкурса.. затова бяха готови на всичко , само за да чуят "12 поинц гоес то германъ' тхат'с алл- *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

злобата е голяма мъка за притежателя и. излей си я някаде да не те мъчи. Ритама беше перфектен. Тука в Германия ми е писнало това парче както и останалите и, но просто останалите биаха МЪЪЪЪЪКААААААА. А за Щефан не говори. Всички тука знаем кои е тои, от каде е тръгнал и какво е постигнал. Разни зависливи лайнарчета които смятат Слави Трифонов за господ просто да се друпнат на страна и да се скрият.

Немкинята е супер. А Миро трябваше да е на 7-8 място, но... това е живота.

сижелявам че сум се родил в една страна кудеро омразата, ненавостта, корупността, завистта и малодишието стоят на пурво място. браво на лена, момиче сис много натурални черти, - естественно момиче което вупреки ллавата си в момента остава земленна. неиното изражение на требуната е естественна и това я прави нещо сивсем ново и необичаино. радвам се за лена, тя идва от едно нормално семеиство и точно преди няколко дни завурши гимназия и има повече оланове за будещето си - (куде ще следва и какво ще следва), не се вижда като периза. вижда това като един камук от путя си в животе си. напулно нормално момиче и наи важното е че е земна. за това че не е като другите- превзети глупази затова не е добра? като се има в первид че лена не е пяла пред публика преди 5 месеза е направи грандязно. тя притеява такув талант и осияние че просто не сум видял в последноте години таук талант. а ние булгарите ще си сотанмен простази и завистливи животни. ялко че и аз сум от сущото племе... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хареса ми сръбската песен, ритмична и весела, носеща настроение, Милан е много естествен и лъчезарен. Не вярвам българите да са дали 12 точки за Азербейджан?! Как няма да гласуват за Германия европейците, като тази песен им я набиват нонстоп по медиите.

догодина азис ще пратим да ги разцепи

Преди около седмица беше написано в пресата, че победител ще е Лена, а прогнозите за Mиро са лоши. Песента на победителката не е нищо особенно и не се запомня. Hашата песен беше с доста безмисlен текст, но пък Mиро пя добре и даде всичко от себе си. Hагласен конкурс. Cамо френската песен ми хареса.

много е секси, но песента не струва! жалко 4е и там критериите за музика явно са много ниски - вече!

Момичето може да пее, но песента която изпя е много скучна...

вензи ти си направо гениже, защо не станеш критик. зяла европа е вув вузторг от това момиче, какув чар и каква естественна осанка- просто е супер цоол. лена е за мен една огромна звесда (естествен дямант) дано да си остане тука естественна... поздрави от клн. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тази нито може да пее хубаво, нито пък песента става за нещо. Аз се занимавам с музика от 25 години, и моля Ви се стига с тези глупости. Всички много добре знаем, че този музикален формат е политически манипулиран. Момичето има някакви данни, но да спечели Евровизия при наличието на останалите песни просто е безобразие.

Румъния - истинският победител на Евровизия 2010! Искрени поздравления на съседите!

Само да ви кажа, че на втория полуфинал България е 15-та от 17 държави със смешните 19 точки. Без коментар.

не ми харесва тая песен и дори не е по-добра от мировото оооо

За съжаление клипа на "мировото" яко прецака всичко, с тия шведски тройки нали не сте чаквали някой да гласува за него!

От коментарите до тука не видях нито един, който да е гласувал за Сафура от Азербайджан!... Би трябвало от 100 човека поне 2/3 да са гласували за нея....От къде БНТ ги измислиха тия 12 точки?!

Ами искайте ревизия на вота бе! Искайте да се направи официална проверка, откъде на къде България е гласувала за някаква си, само защото и пуснали песента 5 пъти по Планета! Не разбирате ли, че нашите съседи с право ни мразят заради шепа тарикати?! Обидата е голяма при положение че това е музиката , която слушат 2/3 от българите и са цъкали СМС-и за съседите и некви да ни подменят вота само защото са им кешили под масата. Само аз пуснах 3 за Гърция.

турците бяха върха!

Глупости!

Не искам да коментирам песничката на Лена. На един му харесва, на друг вероятно не. Важното е, че явно 1) е харесала на много хора и 2) тези хора са гласували за нея. Човек трябва да може да губи достойно и да приеме от една страна, че собственото му мнение не винаги съвпада с мнението на другите и от друга, че всеки конкурс има своите условия. В Евровизия решението се взима поне до голяма степен от тези, които гласуват. Вкусовете на хората са различни във всяка държава, всяка възрастова група... да не кажа, че всеки има различен вкус. Във всяка страна различна публика гледа предаването, според зависи по коя програма се излъчва например и т.н. Ако България мисли, че всичко в конкурса е нагласено, тогава траябва да прекрати участието си. (Италия не участва например, няма да сме първите)Ако един музикален конкурс вместо да създава положителни емоции, е причина за толкова злоба и негодование, той няма смисъл.

Германия спаси Европа от ориента

Как по-точно я спаси? В Германия живеят над 2 милиона турци и след време това ще промени страната им!

Мисля, че е ненужно да се чудите за конкурса-Германия спечели съвсем резонно при положение, че за тяхната песен се лобира изключително сериозно и тя се върти по радиостанциите и телевизиите в цяла Западна Европа плюс Балтийските страни, които им дадоха максималните 12 точки-при това всички тези страни. Да не говорим, че Литва и Латвия от време оно са си германски възпитаници и се асоциират или с Германия или Русия. Като цяло вота беше гео-политически и за пореден път стана ясно, че Турция ще си е неизменно в топ 5 в най-лошия случай, заради гестарбайтерите. Аз също заставам зад мнението, че България беше прецакана в конкурса, защото Миро най-малкото заслужаваше място на финала. Промяната в правилата за гласуването тотално опорочиха конкурса-всяко едно жури в съответната страна е пряко подчинено на ЕБУ-ЕУР и това най-малкото предполага възможност за подмяна на зрителския вот при нареждане-тоест какво може да се получи- българските зрители нареждат да речем Азербайджан на 2-ро или 3-то място, като това са няколко хиляди гласа, а журито им отрежда първо място-при средния аритметичен Азербайджан отива директно на първо място. Какво става-вота на няколко хиляди (в другите случай няколко десетки хиляди или стотици хиляди души) се притопява по преценка на 5 или 6 човека. По нагледен пример за манипулация-здраве му кажи. Евровизия от няколко години е гео-политически конкурс като Мис Свят и в него са намесени сериозни икономически интереси. Западняците дълго умуваха как да спрат тоталната инвазия на Балканските страни, след като водачите на техните делегации като Франция и Германия не един път казваха, че Източните страни и Балканския блок "заразявали вота" и заплашваха с оттегляне. Мисля, че не е редно Германия, Франция, Испания и Англия да имат отредено място директно на финал като най-големи нации, защото на този принцип догодина и Русия може да поиска същото. На финал би могло единствено да се допуска директно страната домакин. За незнаещите ,които се чудят как Азербайджан щял да намери пари за провеждането на конкурса ако бяха спечелили-само ще кажа, че всички разходи се поемат от бюджета на Европейския съвет за електронни медии, националното съфинансиране е пожелателно, но не задължително. Най-малкото обаче е редно да отсранят изпълнителния директор на конкурса Сванте Стокселиус, който е отявлен педофил, да не говорим, че принципа му на управление е тоталитарен-той е несменяем почти две деситилетия, което е корупционна възможност.

Съгласна съм, само едно малко уточнение - доколкото знам, 4-те държави отиват директно на финал, защото те са основателки на конкурса, а не най-големи нации. Което все пак си остава несправедливо. Западните държави, включително тези 4-те, се ядосаха много през 2007 г., когато сред първите 16 в крайното класиране (вкл. "Вода" на 5-то място) нямаше нито една западноевропейска държава - само песни на Балканските държави, Източния блок и бившите руски републики. Затова направиха така регламента, че нещата да са кофти за всички нас, но както и да го въртят, Сърбия, Турция и Русия винаги ще имат силна подкрепа. За пореден път се видя, че държавите гласуват на геополитически принцип, т.е. за съседите - тази година Гърция и Македония нямаха право да гласуват за нас, не че песента ни беше нещо особено, но затова вероятно и не отидохме на финал...

4etirite strani sa i glavni sponsori na konkursa

Много по-хубави са песните: Daniel Diges - Algo Pequeito (Spain); JessyMatador-AllezOlaOleFrance; Eva Rivas - Apricot Stone (Armenia)

Току що изслушах повечето песни, че ми стана интересно защо се вълнуват толкова много хора за тоя конкурс. Без претенции за разбирач реших и аз да дам мнение за песните. Спечелилата песен се отличава със запомняш се ритъм. В случая певицата не блести с певчески талант, но придава настроение на песента и разбирам защо толкова много хора са гласували за нея. Песни като на Миро са приятни за слушане, но са по-студийни, не се натрапват, докато песента победител остава да бумти в главите. Случайно или не, създателите са избрали печеливша стратегия. Струва ми се, че и друг да я беше изпълнил тая песен, пак би се наложила като успешна. Датчаните звучат като ремикс на АББА. Забавно ми беше да чуя представителите на Балканите. Кефят ме сърбите с отстояването на фолклора си, но песента им е слаба, гръцката песен е по-успешна. Турската песен не блести с нищо, макар и да е спечелила второ място, румънската също не ми допадна, но то си е въпрос на вкус, явно на други се харесват, а и националния вот при такива конкурси оказва голямо значение за крайните резултати. Междувпрочем съвсем различно е ако слушате само песните, без видео към тях, пробвайте.