Гого на крака за възраждането на Златния Орфей

Гого от Тоника ще се изправи на крака, за да пее в концерта „Златните гласове от Златният Орфей", който ще се състои на 10 октомври 2010 в зала 1 на НДК, обеща на срещата на естрадната гилдия съпругата му Ева.

Обратно в новината

Коментари - Гого на крака за възраждането на Златния Орфей | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност, любопитно ми е защо ги е нямало Лили Иванова, Йорданка Христова, Георги Христов... В първия момент си помислих, че продават надувки, но като гледах кадрите от въпросното събиране, малко кичозно ми се стори. Нещо като служебен банкет в стил "ранно-късен соц". Сладникаво, сълзливо шоу с аромат на нафталин (това, последното го пиша именно поради самия стил на събитието, а ен защото певците са стари). Така че май липсващите добре са сторили, че са липсвали. Иначе нищо лошо няма в тази идея - да има конкурс за български поппесни, но според мен трябва да е нещо като "МЕлодия на годината". ДА се създават повече нови песни, защото ето сега - прекрасни млади изпълнители, които нямат репертоар. Или пък имат, но не струва (пример - конкурса за "Евровизия"). А колкото повече песни се пишат, толкова е по-голям шансът да ги има новите "Адаптация", "Ако си дал", "Една българска роза"...

Кому е нужен този Златен орфей... на застрарелите естрадни звезди!?!

Питайте Вежди Рашидов и Ангел Симеонов, собственикът на Хотел АНЕЛ, където се проведе това смешно мероприятие, защо се срещаъ всеки ден, как така г-н Рашидов се храни без пари постоянно в ресторанта на хотела и въобще, как може хотел на БСП (перящ парите на партията) да се занимава с новата "чиста" власт. Мисля че г-н Борисов не е много насяно с членовете на правителството си или пък си е много наясно ;)!!

Гого се или ще се оправи,но този който не е Гого какво да прави.Цялата нация се вдигна за Гого/не,че е лошо/,но е тъжно...помага се на известния,публичния,а другия да мре... Хора,не трябва да се помага на конкретен човек,а помощта трябва да е принципна.Защото така както го правят почвам да намразвам Гого,а той няма никаква вина

Браво на теб! Много добре го каза.

е и, като виждам вчера по новините вежди как ги беше събрал на банкет в типично комунистически стил- впиянчени, дърти муцуни от тоталитарно време още, подбирани тогава за фестивала по много съмнителни критерии, си представям и ''бъдещето развитие на Златния орфей''!

По принцип е чудесно да има пак "Орфей", но се страхувам, че уж професионалното жури ще прави тъпи меркантилни класации - както за избора на БГ песен за евровизия. Нужен ни е "Орфей" за истински красиви БГ песни, изпълнени КУЛТУРНО от талантливи певци.

" Златният Орфей " беше хубаво нещо. А за Гого се радвам, дай Боже да се възстанови.

Оххх,пак ли тая халтура?Цялата Мара втасала,та Златен Орфей....Поне да си заслужаваше харча,пак едни и същи стари муцуни ще лапкат хонорарчета.Да си го направят частен и да си правят ако щат и Платинен Орфей,да видим дали ще е рентабилно,ама с държавната пара кво им дреме...

Какво да кажем тогава за концертите на Пайнер или за теб точно те са култура?

Не се казва на изкуството "Халтура", неразумний! По добре вземи, че се ограмити малко и не виси само пред компютъра, щото тая работа не ще само чукане по копчетата, а и акъл! Марш на полето край реката за пасеш патките!

Коя култура видя точно в Златния Орфей бре умнико?На Храчо помиите ли?Или си спомняш с носталгия с жената как си ходил с москвето на "културното мероприятие" по партиина линия и за сметка на предприятието?И да ти кажа друго,Планета не гледам,а гледам немски и талиански канали с наистина стойностни предавания,с модерна визия и истински звезди,а не с Гого,Мого,Бабушкерата Лили,Орлин Горанов и други дето 100 години ни се натрисат за щяло и нещяло по медиите и са втръснали до гроб на хората!А ти си спомняй за хубавото "партиино" време с тия "усмивки от старите ленти" !

ами тогава си гледаи турнетата на паинер и се възхищаваи на "изкуство"!

Всички до тук имате право за своите мнения.Разбирам вашите основания и съмнения.Но българската попмузика е чудесна,трябва да живее и да се се развива!!!Нека да има своите фестивали за изява! Нека не сме все черногледи в очакванията си!Нека има конкурси за млади певци,с гости и рецитали ,както някога...Има кои да създаде нов облик на фестивала,да го направи съвременен и атрактивен! Така ние-по старите-ще имаме своите възродени спомени,а младите-те ще почнат да създават своите ....Колко прекрасни песни тръгнаха от Златния Орфеи,колко млади певци!Не е ли време да се възроди всичко отново???Какво,като има и стари муцуни???Те са живата ни история,доказали са се...Нека видим и техни достоини заместници!Аз вярвам,че Златният Орфеи е необходим на България,а бе сред наи-реномираните световни фестивали...Българската музика звучеше по целия свят-едно от условията бе да се пее българска песен....Нека започнем наи-после да градим,а не безмилостно да рушим и отричаме!!!!

Като толкова гледаш италиански канали, я кажи някъде по тия канали да си чул някой да твърди, че това, което прави Адриано Челентано например е халтура и че му е втръснал?! Да погледнем и по-наблизо, в една Хърватска, където певците от едно време са на огромна почит, продължават да правят нови песни и успешни концерти, а телевизиите и радиата не крият песните им в шкафовете, а ги пускат непрекъснато. Младите певци също имат поле за изява - който е талантлив и прави хубава музика, няма начин да не успее. Има един куп фестивали, на които участват и млади, и стари, и то не толкова с целта да си поделят едни пари, а да представят нови песни на публиката, да се знае, че има хърватска музика и има хора, които милеят за нея и полагат усилия тя да се развива. Ето това трябва да стане и в България - и млади, и стари да се обединят за доброто на БЪЛГАРСКАТА музика и победа над чалгата, и да имат шанс само наистина талантливите и с хубави песни, а не като сега да бъдат пробутвани детето на един и любовницата на друг. И пак ще ти дам пример с Хърватска - погледни страницата във фейсбук на най-големия им певец - Оливер Драгойевич, - и виж има ли отрицателни коментари (и колко почитатели има, ще се изненадаш). Опитай се да кажеш на някой хърватин нещо лошо за него и гледай какво ще ти се случи. Айде вече да спрем да се плюем и да се научим да ценим хубавото, без значение на години, политически убеждения и подобни глупости, а? Българската музика е прекрасна и трябва да направим всичко, за да я опазим.