Красотата често пречи на жените

Красотата се оказва бреме, когато жените се опитват да си проправят път в мъжкия професионален свят, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс и на резултатите от американско изследване.

Обратно в новината

Коментари - Красотата често пречи на жените | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе!

красивите жени сус сигурност се толерират повече, защото колегите им са муже , асмо и единствено по тази причина, иначе когато ходиш на интервю за конструктор определено е в твои минус, а чак в последствие може да ти буде плюс, след като колегите ти са муже те ще ти помагат безрезервно. това го казвам от опит аз сум жена и сум машинен инженер когато ходя на интервю ме гледат прекалено от високо, заради начина по които изглеждам. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво се учудвате бе хора?Съвсем нормално е красивите жени да успяват по-лесно във всяко едно отношение - естествен подбор!Както и по-умните, по-силните, по-здравите индивиди като цяло в природата ... То иначо защо всяка жена ще се "напъва" с гримове, козметика, диети и пр. ако външността не беше от значение?!Това са нормални неща, вярно че е въпрос на късмет какъв ще се родиш, но дайте да не злобеем с повод и без повод, а вместо това всеки от нас да се постарае да използва на макс природните си дадености и същевременно да се стремим да развиваме по-слабите си страни, за да компенсираме онова, което не ни достига ... Така ми се струва наи-разумно. Че хората не се раждат равни, това е ясно, но такъв е животът - всеки има свое място под слънцето и сам по себе си е достатъчно ценен, независимо дали е красив или грозен. З-то и най-красивите хора си имат проблеми и е възможно да са много по-нещастни понякога... Колкото до външността в професията - ами намесва се този фактор, неизбежно е, просто човешка природа - химия, биология и пр, няма как :)!

Жената трябва да е хубава и умна,останалото не се котира

Хайде, моля ви се. И без това мъжете са такива шушумиги. Да работят и да носят пари, а пък ние да си гледаме и възпитаваме децата, че новото поколение расте много пошло.

Даа и в Япония е така ама къде са те къде сме ние,за съжаление!

хахахахахахахахахахахахахахахах представяте ли си хубава жена да кара камйон, тва освен да се случи в некои порно сценарии не виядам как иначе ше е вазможно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Погледнете в офисите и в производството и ще разберете веднага, че много жени пробиват с външността си, а не с качества.

хубавата зена е като хубавата облозка на глупава или пошла книга с единствена цел да се продаде по скапо. обикновено хубавата зена е много по тапа, марзелива, разглезена и развратна, защото е разчитала на успех в зивото за природната си даденост, а не за това какво мозе и знае. хубавата зена е като хубавата пеперуда - каца и отлита. тя става само за еднократна употреба, не за семеиство и любов, защото е егоистка и нарцисистка. мазе бюагаите надалече от хубавите зени за да сте шастливи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мазете започнат да се обличат като зени, да носият рокли, чорапи сас зартиери, сутиени, комбинезони и пликчета, ако започнат да се сабличат и да се чаплезят пред публика, ако се лигавят, флиртуват и си показват гениталиите, работият като стриптизиорки, медицински сестри, болногледачки, бебегледачки и гувернантки. всека заба да си знае гиола и да не поглезда в чуздя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

зената е саздадена за леглото на маза, всичко друго е от лукавого. зената с мазки маниери или професя е подигравка с природата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

сега и красотата почна да пречи

Абе думи нямам...ако те вземат да работиш някоя от тези професии на 3-тия ден вече ще си съжалил. Хайде красиви жени с мъжки професии бързо се преквалифицирвайте!

лудатаа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хахахаха... Всички знаем колко лесно е за красивите да се уредят ... От 10 красиви 8-9 са вдигокрачки ... и 1 богата по наследство

Митко е напиал най-точния коментар. Аз се отказвам да коментира.

точно си представих меган фокс шлосер-миньор или овчар у родопа

Така като гледам за шофьор на камион най- няма да ги искат. Сигурно собственика ще си рискува стоката, ако му подгонят шофьорката? По-скоро ще й помагат с товаренето и ще я чакат с нетърпение с поредния товар.

напълно е вярно! усетила съм го на гърба си.

Абсолютна истина е това-обществото има изградено мнение,че красивата жена е тъпа, ако успява в кариерата е к...а. Единственият изход от ситуацията е да не ти пука!

Е как може! Какво по-хубаво за затворниците от една манекенка с униформа, която се разхожда пред килиите. И това не било добър избор на професия! Едва ли някъде другаде ще има толкова възторжени почитатели.

Повечето мъже сме наясно,че прекалено хубавите жени не стават за нищо друго, освен за кревата.Нито са верни съпруги,нито грижовни майки и домакини, нито добри в работата си.Половината от времето им отива в пудрене пред огледалото и мятане на белтъци ,наляво,надясно...

Глупости....Имаше един лауреат дето казваше, че от жена юрист нито жена става, нито юрист...Пълна комплексарщина. И все пак жени носете строги костюми и не си показвайте колената, ако искате да ви възприемат на сериозно бизнес партньорите- един простичък съвет от мен.

Да бе направо се избиват жените да работят като машинен инженер, охрана в затвор или шофьор на камион, пък да не говорим готините пичета.

е вярвай, че има много жени, учили за машинене инженер, но в България и да искат нямат реализация и затова се налага да работят като продавачки, секретарки и т.н.

Бреме ли, хайде де ! Нали това целят да изглеждат добре за да съблазняват все повече мъже, които да им проправят път в карирерата - малко акъл и вирнати крачета - така до ..... министър се стига!

надявам се, че не се опитваш да кажеш, че готините жени имаме нужда да спим с муже, които да ни помогнат да пробием. защото това би бил много туп и комплексарски коментар, да не говорим за грешен. субуди се и помириши 21 век. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

пффф да бе, често се стига... ако при теб тия номера минават, то не знам що за муж си и колко глупави трябва да са мужете, за да се дават толквоа лесно... ако мислиш, че всички жени с а постигнали така постовете си, значи си болезнено тъп *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абсолютно съм съгласна - много пъти ми е пречела. Освен това и в личните отношения имам чувството, че мъжете се плашат от хубавите жени. Всички по-хубави момичета, които познавам не са особено щастливи...

Напълно съм съгласна с теб, и аз съм счетоводителка и като отида в НАП или НОИ ме питат дали не съм объркала с някоя модна агенция,но пък външността доста пъти ми е помагала в определени ситуиции.

Вярно се плашат - от грозни жени, които незнайно защо се мислят за хубави.

Ще мине известно време, докато разберат, че равнопоставеността на половете е невъзможна.

Естесвено, че не може да има равнопоставеност, например при биологичното възпоизводство- има си различни функции и това е. Но при работата, най-често няма никакво значение пола, за да може да се свърши- а точно за това става въпро стука, така че такива коментари са пълни глупости....

Да жените ще са силният пол и след 100 години няма да има нужда от мъже като се наложи ин витрото и като създават масово изкуствена смерма. А за тежката работа-нови машини.

само вув физически апсект... иначе можете да си гледате работата, хахахаха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И аз съм на това мнение. Ако на дъската пред класа стои мъж, а не дългокрака бондинка с огробни балкони, ще имаме повече умни деца. 1 колега отишъл на родителска среща в детската градина. Учителката го затрупала с хвалебствия за сина му. Като се прибрал в къщи го попитал защо него не слуша, а учителката. Детето отговорило, че тя има красиви крака.

глупостта им пречи повече

мдаа...абсолютно съм съгласна...за съжаление

Хаха, представям си колко красавици са се устремили към професиите "охрана в затвор" и "шофьор на камион"... Защо не изследват грозотата колко пречи?!

Пълни глупости.Всички знаят че навсякъде красивите жени са толерирани,особено ако ги избира мъж.Единствено ако шефката е жена и не иска по красиви от нея,може да наеме някоя грозница.

Ето това е най-точния коментар. Аз се отказвам да коментира.