Найджъл Кенеди впечатлен от родопска песен

Найджъл Кенеди, който официално ще открие Есенния салон на изкуствата на община Пловдив, бе пленен от „Излел е Дельо хайдутин“, разказаха от АРТ БГ, организатор на концерта на британския цигулар.

Обратно в новината

Коментари - Найджъл Кенеди впечатлен от родопска песен | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги съм се възхищавала от таланта на този велик цигулар!Свалям му шапка за усета му към българска народна песен и за прекрасното преживяване което е изпитал от изпълнението на това момиче.Добре,че чужденци трябва да ни оценят нородното изкуството за да напишем с умеление за него.Във форума се пише много за изпълнителите на музика от друг тип но не и за типичната народна музика.Благодаря за тази хубава новина.Приятно гледане на концерта на този наистина фантастичен изпълнител.

Но има един кусур - човекът бил...британец, не дай си боже пък и англичанин! Предполагам, че гледа на нас примерно както ние бихме гледали с умилбение и симпатична надменност хамстерчетата си. А защо, като сте толкова големи българи и българки, не пропагандирате нашето момиченце с цигулката, което ще му скрие шайбата, а? Ха сега да ви видя колко чините и дали изобщо.....