15 български актриси позираха за календар против насилието

15 от най-популярните, обичани и заслужаващи внимание български театрални актриси участват в две арт фотосесии, в които по метафоричен начин е представена темата за насилието над жената.

Обратно в новината

Коментари - 15 български актриси позираха за календар против насилието | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

навремето, 9ха публикували в егоист снимка на жени калканжиева с раните и от побо9. това наистина ми ваздеиства, не беше ласкаво, но бих си купила и снимката и ако ще ц9л календар да имаше по темата с неини с снимки. наистина отраз9ваше насилието в наи суровата му форма, а т9 се беше изправила открито и без срам. това календарче с тези женици не отраз9ва нищо и не само че н9ма да си го куп9, а и прави тази благородна кауза на пух и прах и повод на надсмешки! ялко за всичките реакции, че са толкова негативни, но работата на тези фотографи оправдава реакциите! посредствено *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Извинете, само фотографи ли коментират тук? Не им харесвали снимките. Има кауза, която никой от вас не спомена. Целта е да се съберат пари, за да се възстанови безплатния телефон в "Анимус". Ако искате да помогнете-купете си календара. Ако не - не го купувайте. Всичко друго е второстепенно. Ако искате да ви е шаренко, позитивно и веселко, нямам против. Но на едни други не им е, целта е да им се помогне на тях. Ако вие сте били или сте жертва на насилие, няма да се заплесвате по колко били красиви или известни актрисите, дали фотографът е най-добрият и т.н. Ако сте треперили от страх при отключването на входната врата, щяхте да искате да има кой да спаси мъничкото ви, смачкано, бито или изнасилено Аз. Някои хора имат по-сериозни проблеми от това дали на снимката има лъжица или не, и доколко е известна и красива Койна Русева.

каузата е наистина добра, но календара н9ма нищо общо сам по себе си с тази кауза. да, наистина сам била жертва на домашно насилие и затова изобщо коментирам темата, иначе ваобще н9маше и да се намес9, толкова ми е скучен този календар, а и с нищо не ми ваздеиства. по-добре кажете каде да пратим пари за този телефон, но да не ни мачат с глупости! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На снимките са показани толкова мрачни и смръщени и озлобени лица сякаш ще отговорят достойно на всякакво насилие.Излъчват агресия и шаренията около тях не ми харесва

Забелязвам засилено хейтърство в коментарите...може би защото, коментиращите разбират от фотография, театър и насиле едновременно...

безкраино отегчителни и много скучни снимки, а какво общо имат тези горки женици и никому известни "актриси" с насилието идеа н9мам. по- скоро сеси9та ми прилича на каталог на магазин за " шир потреба" или "плод-зеленчук". кам фотографите: снимките наистина не струват, скуцни са за гледане и се забрав9т в парвите 2-3 секунди, и никакаво послание не лаха от т9х. мн посредствена работа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Простете невежеството ми,ходя редовно на театър ,но освен 4 актриси тук ,другите не съм ги чувала,не съм ги виждала.В кои театри играят и с кои постановки са ИЗВЕСТНИ.Снимките са ужасни.Концепцията заслужава внимание.Направо плашат!

мозе ли да видиме "позите"? дали са взаимствувани от "кама сутра"? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Каузата е чудесна, но именно поради тази причина тя заслужаваше повече от тези бездарни снимки.

Изключително лош фотограф. Липса на талант и фантазия. Жалко за тези жени - дори и да са красиви и приятни , изглеждат зле. Дори Йоана Буковска изглежда кривогледа. Никога не бих си купила този календар. Дори и да ми го подарят - няма да го сложе на стената. Но в крайна сметка е виновен този, който го е поръчал и няма капка вкус за красивите неща. Ако фотографът и този, който обработва материала бяха добри , щяха да направят и от грозните жени интересни снимки. А тук имаме обратния пример. ЖАЛКО!!!!!

няма защо да се обсаждат снимките,важното е че са за нещо смислено.това насилие е около нас всекидневно.не злобеите,а помислете ... а вие с какво допринасяте? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Слаб дизайн. Лоши снимки. Некадърни монтажи. Никаква идея. Напразно похарчени пари. Слаб 2.

То бива кич и грозотия ама пък толкоз е съм виждал

и 15-те крависи обещаха да не нараняват повече половините си и да :))

тука само две -три заслужават внимание,останалита кои са,прошавайте и какво точно са направили???????

Това с календара - добре, показват се актрисите- пак добре. Но как помагат да спре насилието, как календара ще стигне до насилника, как пък той ще разбере идеята и така нататък. Не мисля, че тези кампании имат голям смисъл. Ще поговорятс познати клишета на изисканото парти за разпродажбата как всички трябва да се борим срещу насилието, ще ги покажат в някой късни новини. И това е, с календара толкова.

Всички снимки за ужасни и като концепция, и като подбор и като изпълнение.

Много ужасни наистина. Пълен кошмар. Тези "фотографи" са или големи връзкари или са си платили, за да ги публикуват.

15 актриси... добре... с 15 месеца ли ще е тоя календар?

15 от най-популярните, обичани и заслужаващи внимание български театрални актриси... Къде са популярни тези? Явно ходим на различни места в авторите на статията. И те определено не ходят в театри. Не знам какво внимание са получили или заслужили и как са се обичали... Мога само да кажа че от актрисите които аз бих гледал тук няма нито една.

Страхотни снимки за добра кауза ! Липсва ми Теди Духовникова.

Ако метафората за насилието е свързана с рутинната домакинска работа - то снимките са пълен провал като концепция. Не намирам насилие в готвенето, чистенето, зеленчуците или сервизите за чай. А този червен женски манекен и нарисуваното око на ръката хептен нищо не дава като послание. С една дума - добра (крадена) идея, но бездарно изпълнение.

Стават банални. А тази 'сесия' е едно топло говеждо, пардон, дамско.

абсолуно сам сагласна с теб. от тези снимки абсолунто никакво послание не идва по темата с насилието над жените. и пак и те се повтарят, изобщо никаква оргиналсност. добра идеа да се направи такав календар, но за сажеление никакво тврочество не са вложили в работата по него

Млади? Какво се смята за млад? На 40 и с три деца, може ли да смята за млад.

Какво точно имате против 40-годишните жени?А и никъде в текста не срещнах определение"млади"

Беше променен Госпожо. Нямам нищо против 40-годишните жени. Поздрави

хеи, мунчо, мирише ми на заяждане!:-/ 40 гидишната възраст не е "1-ва " младост, но може да се каже, че е 2 - ра младост...;-) явно не разбираш от...изкуство!

Като видях Йоана Буковска ме изби на аресия :D