Майката на Андрей Баташов: Вярвам, че той ще се оправи

Майката на актьора Андрей Баташов – Теодора, вчера застана пред зрителите на ТВ шоуто “Bailando”, за да потърси помощ за лечението му.

Обратно в новината

Коментари - Майката на Андрей Баташов: Вярвам, че той ще се оправи | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина съчувствам на Баташов, харесвам го като артист, но напоследък всеки по-известен моли за помощ - на кого по напред?Има толкова деца, които страдат, има и неизвестни хора, които страдат - а те, какво са виновни, че не са известни. Помогни Боже на всички!Не може здравеопазването в България да е толкова зле - докога господа управляващите ще си правят оглушки?Здравеопазването трябва да бъде достъпно за всеки, каква е тази грозна индустрия и търговия със живота и здравето на хората?

Не измествай темата! Никой не им пречи да се лекуват, но да си плащат! А не Пирогов да хаби консумативи и висококвалифициран труд за пияници, простреляни мутри и дрогирани шофьори, вместо да лекува нормалните хора.

Нямам думи за коментарите под статията. Искам да попитам неграмотниците във форума как те се грижат за собственото си здраве?!?! Ами тогава да забраним да се лекуват пострадалите от катастрофи, които карат с превишена скорост. Да се забрани медицинското обслужване на хората с наднормено тегло. Да се забрани лекуването на пушачи. Ако някой е ранен защото е карал над позволената скорост да го оставяме на улицата да умре като куче, защото е бил небрежен към себе си. Да се лекуват само хора водещи здравословен начин на живот, с перфектна физика, с изключително силен дух и психика. Само те са достойни за грижи. Само че, уважаеми анонимни комплексари, цивилизованото общество се познава най-вече по начина по който се грижи за своите слаби, болни и изпаднали в беда членове! Независимо от причината за това. Благородството и милосърдието са белези на цивилизацията и уви са твърде рядко срещани по тези ширини. Андрей обаче ги притежава в изобилие. Защо, скъпи драскачи, удобно забравяте, че непрекъснато се събират средства за неизвестни и непознати хора. Има един куп благотворителни каузи, изяви, предавания, риалити формати, Български Коледи за подпомагане на болни и изпаднали в беда хора, деца. Самият Андрей неведнъж е участвал в благотворителни каузи, играл е благотворителни спектакли, дарявал е средстваНо всичко това услужливо е изтрито от паметта ви. Лесно е да риташ паднал човек. Лесно е да плюеш и плещиш глупости за човек, който не може да се защити, скрит зад удобната анонимност на интернет. Но освен, че е лесно е малодушно, просташко, нецивилизованоА да говориш по този начин за човек на смъртно легло е чудовищно. Засрамете се. Ако не искате, не дарявайте средства, но замълчете в миг като този. Никой от вас не е застрахован.

Ами ние не сме цивилизовано общество и не сме длъжни да мислим за никой, освен за себе си като индивиди! Всеки да му мисли и да знае, че каквото си надроби, това ще сърба!

Явно нищо не си разбрал от коментарите.На хората отдавна им писна от високомерни, надути пуяци.Всичко ни идва в повече.Жалко за него, но утре ще е Чочо, после Ласкин, и т.н. Сега се наливат, а после ще молят ли?

Ех Петре, Петре, абсолютно не мога да се съглася с теб, че трябва под един знаменател да се поставят чисти и невинни бебета и дечица, които с нищо не са допринесли за страданията и болестите си и един съзнателен възрастен човек, който поради някакви причини, /за които не го обвинявам - може и да са основателни/, сам е допринесъл за усложняване на заболяването си. Ако простосмъртният български народ имаше достатъчно пари, без съмнение би помогнал на всички нуждаещи се - не смятам, че сме толкова коравосърдечни, съдейки по средствата, които обявяват в подобни кампании - напр. "Великолепната шесторка" ! Но уви - докарани сме до такъв хал от такива псевдо депутати като Баташов и затова трябва да има някакви приоритети. Още веднъж от сърце му пожелавам да се оправи и всеки според възможностите си да му помогне!

По таз логика дайте да помагаме с всички сили и на циганята - те като имат пари си ядат, пият, живеят си живота, пък после държавата да ги мисли! А пък разни българи - глупаци отделят от залъка си, защото знаят, че като се разболеят няма кой да ги погледне и им помогне нямат ли пари! Колко от нашите артисти, които направиха запомнящи се роли умряха в болки и нищета, без да просят милост от никого - Антон Горчев, Катя Паскалева и др. И за тях се знаеше, че си попийват, но все пак човек сам гради съдбата си! Пък за благотворителните кампании на Баташов си спомням само, че се явяваше като лице на кампаниите, пък той си знае колко реално е дал. Още веднъж дано се оправи, защото е млад, красив и талантлив, но не обиждайте пищещите във форума, които изказват по-различно мнение, защото в голяма степен са прави!

Изказването ти е не на място,да всеки има право на лечение,но защо народа трябва да плаща лечението на разни звездички не мога да разбера.

След като прочетох по-голямата част от коментарите, мога само да кажа: Ние вече не сме народ! Нищо човешко не ни е останало. Жалко за държавата ни! Не й е леко с такава мърша.

Що за глупви заключения и изказвания правиш?! Щом се оставяме да ни манипулират от екрана и не заявяваме свое мнение, то значи сме хора и народ ли? И ако преценяваме трезво на кого да дарим оскъдните си средства, то значи сме без сърце и сме мърша?! Бог да прости на теб и да ти даде мисъл в главата! Дано успеят да спасят Баташов, да живее още дълго в здраве и щастие! Но аз ще даря малкото, което мога да отделя, на болни дечица.

Точно така!

Защо да не сме народ,защото не даваме от залъка си на една болна звезда,нямам нищо против Андрей Баташов,нека се оправи ,но просията с която ни заливат е недостойна.Направена е така,че да те отблъсне,а не да те разчуства.

Къде отиват огромните данъци, които плащам всяка година? Защо ни делите на известни и неизвестни? Както да правят страдащите , които нямат известни и богати приятели? Желая от сърце оздравяване на ВСИЧКИ болни, независимо как се казват!

Не искам да ме разбират погрешно, но аз също споделям мнението, че в едно и също предаване не може да избираш дали да подпомогнеш бебе или невръстно дете, или млад човек, или нечия майка - пред каквато дилема ни изправят в Байландо, чиято идея може би е благородна, но по начина по-който ни я поднясят в България заприличва на един фарс! Дано се оправи Баташов, но не е редно по такъв начин да се спекулира със състраданието на хората, карайки ги да анулират под формата на "мечти" възможностите на едни за сметка на други, поставяйки в еднакви условия болни деца и млади хора и популярни личности, на които влиятелните приятели могат да помогнат!

Непрекъснато ме карат да се чувствам виновна за това, или онова, а къде отиват данъците, които плащам редовно?! Желая здраве и пълно излекуване на всички болни и страдащи и нека не се делим на известни и неизвестни, на обикновени и необикновени, на заслужили и не чак толкова заслужили. Всеки има право на здраве и достоен живот!

Рядко има статии, под които да има толкова еднозначни коментари. Мисля, че продуцентите на разни риалитита трябва да се вслушат в хората и да спрат да ни занимават с проблемите на някакви измислени герои.

Обърка съотношението - по-малко от 1/10 са богати, другите - кучета ги яли

Аз съм напълно съгласен с мнозинството, което тук се е изказало. Какъв е тоя толкова голям актьор, каква е тая неимоверна загуба за България. На мене тоя изобщо не ми е познат и въобще не искам да чувам такива плачевни призиви. Цяла една страна мре, като няма марли и аналгин за тях в болниците, няма вече и болници, няма нищо. А тоя неясно от какво болен да му се наливат хиляди във вените. По телевизията се изявява една прослойка крадци, които в последните години завлякоха кой каквото може, на фона на мизерията в България, ми се дуят с испански дрехи и нрави. И да им спасяваме нещо, което не е спасяемо, при положение че деца умират от липса на хляб. Стига вече, махайте се!

уважаема госпожо, вярваш че ще се управи, а защо не му попричи да намали пиенето, когато се наливаше като........

Оправи и попречи

Да е жив и здрав и скоро да оздравее,защато е млад човек ,а за жалост зачестиха здравословните проблеми на тази възраст при мъжете в България от хубав живот !А по отношение на всички коментари много злоба и завист има в българина ,човещината просто не я носим вече ,а що се отнася до богатството на отделни персони това няма нищо обща с каузата ,който иска ще пукне своя sms за да помогне тях има кой да ги съди те нямат съвест,сит на гладен вяра няма и голо здраве жива болест според българските поговорки

Статията е супер зле написана и предизвиква негативни реакции. В друго електронно издание прочетох,че причината за състоянието му е следствие изкаран безсимптомен хепатит на крак и след това пневмония. Не е задължително да черният дроб да не работи заради алкохолизъм. Майка ми има нарушена функция на черния си дроб поради същите нелепи обстоятелства и не близва алкохол. Много са грозни подобни заключения за хора, които не познавате?! И кой е казал, че тези хора наистина са му приятели. Ако бяха, нямаше да знаем за проблема му.

Не знам ти какви медии четеш, но аз пък четох в една друга медия какво каза негов приятел. Че откак се е развел приживял много тежко раздялата и пиел по бутилка уиски всяка вечер. Забележи - бутилка уиски, не бутилка "Флирт". Така че сменяй медията и помисли дали такъв човек заслужава помощ

Колко пари струва лечението на Баташов???Обикновенно когато става дума за подобно лечение оповестяват сума?! 20 000-30 000 ?? Сигурен съм,че ако всичките му заможни приятели и почитатели се бръкнат с по 1000 лв сумата ще набъбне значително,затова не е нужно да просят сиромашките левчета на народа ни...

Браво на Бай Ландо. За А.Б. не ме е жал много, изглежда готин тип, но поне си е поживял.

Защо такава цензура за нещо толкова житейско!!!??? Соц- реализмът ряпа да яде пред администратора Ви:))))))

За Токуда:преди дни служителка директно ми заяви ,че хуманността не е приоритет за тази ЧАСТНА болница!

Всеки те гледа в ръцете

Дано Баташов да оздравее! И аз пусках снощи SMS-и, но ми се стори цинично Милен Велчев, чиито костюм струва колкото шест мои месечни заплати, да ни призовава да даряваме средства. Любопитно ми е например той колко е дарил за своя приятел от детинство. Защото с тези платежоспособни приятели е направо смешно да събират левчета за лечението на Андрей от непознати хора. Да се съберат извън обхвата на камерите и да се разберат кой колко дава - царят, Милен Велчев, тамплиерите и други подобни светли личности, а простият народ нека си дава левчетата за обикновените простосмъртни, които са в аналогична ситуация, но нямат богати приятели.

О те тия богаташчета не са по даването

Искрено се надявам, че Баташов ще се оправи, но не мога да не се съглася с някои от предходните коментари. Милен Велчев, вместо да ни призовава да отделяме от мизерните си заплати пари за SMS-и, да беше казал колко е дал лично той за кампанията. Нали за това са приятелите? Ами Симеон къде е и с колко помогна? Една телеграма поне да беше пратил с пожелания за бързо оздравяване! За пореден път хора с огромни финансови възможности излязоха по телевизията, за да си правят евтин PR, а за реална помощ се разчита на обикновените хора, които нямат пари да си платят парното.

дано да оздравее андреи баташов.а кои ще пее за наи обикновенни хора в същото положение,кои ще събира пари за тях.и те работят,и те са чове шки същества.за едни може,за едни посмъртно не.защо?милен велчев и компания са състоятелни хора-нека се бръкнат.има събиране,но има и изваждане.нека си покажат загрижеността.

много се преекспонира състоянието на Баташов. Той като беше депутат помогна ли на нуждаещиге се от трансплантации като него!

до бай Ландо - Браво! Един човек да каже истината. Аз нямам какво да добавя. Моите уважения към всички творци и знаменитости със здравословни проблеми, но не това е начинът.

Приятелите му милионери за какво са? Богатите пари не дават, те само взимат!

Него няма да го мисля, той си има влиятелни приятели и си е поживял хубавичко... не му желая нищо лошо - просто такова каквото стане. Все пак, дано се оправи, но е ясно, че иде реч за цироза и нуждата от нов орган. Значи га яде, пи като свиня и купонясва си най-великият, ама "наздраве", "наздраве"...свърши се здравето в един момент и сега други трябва да му опират пешкира. Я по-добре да дадем някой лев (по-добре по сметка, за да не лапат ДДС от SMS-ите) за напълно невиното дете Биляна, което е на 5 г. и трябва спешно да замине за университетската клиника в Мюнстер! Там имат нужният опит и лазер с който да изчистят и последните ракови клетки от лявото краче на детето и да се върне у дома излекувано. Това ще е най-големият коледен подарък за родителите му, единствено дете им е и с нищо не са заслужили тая участ. До като Баташов си е пил яко за да си докара това до главата... Дайте да помогнем на Биляна, тя няма познати политици, няма самолети за нея, няма и Байландо за нея! Helpforbibi е сайта, и в SAVE-DARINA.org има инфо за нея. Пък дано се оправи и Биляна, и Баташов - и той е човек все пак.

Защо изброените в статията "със сълзи на очи" призоваващи другите да дадат пари никога не дават от своите? Защо Христо Мутафчиев съжалява, че не може да дойде? Не е необходимо да идват и да се показват - просто нека веднъж и те си бръкнат в джоба. Като Ани Салич, дето с парите за тоалетите, с които се показва всеки път / и които са й основната грижа според мен/ може да изхрани едно сираче. И защо трябва да се помага на човек, който съзнателно, доброволно и системно е рушил здравето си, вместо тези пари да се дадат на някой наистина заслужаващ и нуждаещ се? Такива има толкова много!!

Първо - желая от все сърце на А. Баташов да оздравее. Но това е нещо отделно от това, което искам да споделя - не съм гледала по-цинично предване он снощното. Гледах го само, за да видя докъде може да стигне цинизма им - на всички, които се бяпа изтипосали там , начело с мултимилионера Милен Велчев, милионера Васил Найденов, Данчето Христова с нейните спомени как си прекарвали по чужбина заедно - отврат беше. Такива циничини, нечистоплътни кампании компрометират и останалите. Досега пращах за шесторката, но край вече - това беше.

А байландо за това дете? http: //darinaviki.com/index.html

Защо да му е скъпо лечението? Нали е български и осигурен гражданин? Значи лечението му е безплатно!По някоя пътека, по която минават всички българи!

Пътеката, по която минават всички обикновени българи, води към последната спирка на двойката. Ако ме разбираш....

Как не ви е срам да искате пари от хората за Баташов. За кое от многото болни дечица в България се е тръбяло по всички медии!!! С болестта и състоянието на този алкохолизиран, залязващ актьор направо ни атакуват постоянно! Дано оздравее, но е нагло да се искат пари!!! Да му даде Кобурга!!!

Незнам дали сега е момента да говорим кой и защо да помогне. Просто който иска помага с пари, с молитва, с каквото може. Или помагаш или не. А Андрей заслужава. Да в такъв момент се вижда има ли човек приятели и какви са те. Дано и съдбата помогне на Андрей, защото е Човек.

Така е,но нека приятелите му помагат,защо проси от народа,какво като е Андрей Баташов,обикновените хора не се ли разболяват,пък и цироза на черния дроб не може да ме разчувства толкова,тези с които е пил ,те да му плащат.

Аз се моля за всички болни деца да имат възможноста да оздравеят,не само избраните!

Много е талантлив. И да се помолим всички да оздравее, защото е истински човек

И как разбра ,че е по различен от другите човеци, щото с мен не е пил кафе?

Желая бързо оздравяване! Дано Бог не ни отнеме този прекрасен актьор. И все пак ... да поставя един въпрос. Май, след като свършиха парите по пътеката и Величайшата болница Токуда натири един много известен актьор да се ... мъчат с него във ВМА. Та нали там бяха специалисти. Та нали там е като в петзвезден хотел? А защо го изписват неизлекуван? Защо не искат поне да си направят реклама "Ето ние излекувахме Андрей... Май там могат да лекуват само болести, който с лекарства минават за 7 дни, а без лекарства за седмица... И към редакторите и цензурите. Не отправям никакви обидни епитети към Токуда, просто задавам очевадни въпроси ... Защото тяхната политика, да се лекуват само леки случай на платежоспособни пациенти, а нелечимите да се отправят на друго място, вече излиза наяве...

Бързо оздравяване!

Дано се оправи. Просто защото е човек. Но имам чувството, че майка му и госпожа съпругата не са много светли личности.

Алкохолизъм не се лекува!

Майка му не съм я виждал, но съпругата му е съвсем обикновено момиче. Служителка е в банка (няма да казвам в коя), не е някакъв шеф, не взима големи пари, просто е един банков чиновник. Пътува до работа с градския транспорт. Още даже не мога да разбера как се получи, че се събраха...

Значи той пие, яде , жени на корем ,харчи за скъпи дрехи, почивки и после в труден момент помагайте.Да ама аз не искам! Защото аз ходя всеки ден на работа,пътувам с градски транспорт и утре недай се боже нещо ако се случи с мен ,той ще ми помогне ли???

Напълно си прав/а/!Как не ги е срам да искат от бедните!Да си разтворят дебелите портмонета и да му помогнат!

Не, няма да ти помогне. И най-вероятно никой няма да ти помогне. Защото хората не обичат злите, безсърдечни и завистливи сметкаджии и не им помагат! Айде със здраве!

Реалист съм човече ,не злобен!За да живея ми трябват пари,както виждаш и на него му трябват пари,как тогава да не си сметкажия ,като целия ни живот е пари!Айде със здраве и живей на въздух и слънчеви лъчи,засега само те са без пари!

Естествено.....НЕ! Никой няма да ти помогне освен приятелите ти.

Абсолютно съм съгласна, всички ние се гърчим в ада на българското здравеопазване и никой не му пука.Има толкова деца, който се нуждаят от помощ!Съчуствам му на Баташов, но идва момента да си платиш питиетата и не смятам, че се нуждае от благотворителност!

Снощи гледах отчасти малиновия сироп Байландо в помощ на Баташов. Типична нашенска картинка- наредили се куп хора с големи финансови възможности да просят левчета от сиромасите. Не може голям актьор, че и политик, бивш депутат да застане с протегната ръка, редом до хората, които наистина нямат друг изход и наистина няма кой да им помогне. Нали Милен Велчев му бил приятел- ами този човек за 4 години министерстване направи толкова пари, че може да поема лечението на 5000 баташовци в най-луксозна клиника. Ами мишокът от Мадрид, нали А.Б. му беше придворен, къде е сега величеството да помага ? А Нова телевизия- защо не каза просто- даряваме парите от рекламата по време на шоуто ? Всички се правят на благородни, но чакат бедните да плащат лечението на богатите, с чужда пита помен правят.

Абсолютно съм съгласна. Искам да обяснат как толкова бързо издействаха дарителски номер(обикновените хора чакат поне 1 месец). А и нали е тамплиер и те ли нямат пари да му помогнат?DАбсолютна подигравка с бедния народ

Точно така е, не съм гледала концерта, но мога да си представя. Пожелавам му да се справи с това изпитание и да оздравее, ще се моля за това, но тия лицемерни изпълнения адски са ми писнали, грам съвест нямат, но пък за сметка на това - достатъчно лицемерие!

Много сте прав ! Научиха се и медии и всички други "дайте да дадем".... И кой дава ? Тия които едва смогват да се преборят с живота....А ония които имат възможност се правят на ударени....Да идат да поканят господа депутатите да покажат и те малко благотворителност ! Снощи като чух, че ще увеличават парите на партиите за изборите щях да падна...... Егати наглостта ! Та какво може да искаме от тези наглеци !Ужас !

Абсолютно точно си написал и докато българския народ не прогледне те ще са винаги така нагли

Напълно съгласен! Ако и слуховете за злоупотреба с наркотици са верни, никакво лечение не заслужава. Да не говорим, че здравната система всеки път при събиране на средства демонстрира безсилие. Аз не желая да си плащам никакви здравни осигуровки, защото всеки път си плащам в болница!

Тук информацията не е съвсем точна. "Животоспасяващата операция" във ВМА трябва да бъде чернодробна трансплантация, за която в момента се чака отнякъде да се появи донор, което ако не стане в най скоро време, той ще си отиде, колкото и да звучи ужасно. Ако е вярно и това, че в момента във ВМА са го сложили на изкуствен черен дроб, това означава че има около 3 дни да се намери донор, щото с изкуствения не може повече. Така че се молете за донор, защото без такъв никакви пари няма да го спасят. А в специялистите на ВМА не се съмнявайте - те са най-добрите.

В чужбина съм чувал, че на алкохолици трансплантация на черен дроб не правят-смятат го за нечестно към други нуждаещи се.

Цялото ми уважение към Баташов, но не разбрах какво му е станало

Като ще се помага на Андрей Баташов, моля, помогнете и на други нуждаещи се! - http://save-darina.org/

Моля се за здравето на този прекрасен актьор и човек! Вярвам че ще се оправи. Дано г-н Миленчо Велчев да помогне с милионите си!

ДАНО БОГ МУ ПОМОГНЕ! КАКТО НАРОДЪТ Е КАЗАЛ "АКО ИМА ВЕК ИМА И ЛЕК"! ДАНО! НАИСТИНА ЗАЩО ЛИ М. ВЕЛЧЕВ НЕ ПОМОГНЕ С НЯКАКВА СУМА, А НЕ СЪС ЗОВ ЗА ПОМОЩ.............???

Не знам ка живеете с тази злоба. Сто процента Милен е дал пари за приятеля си само ,че не се афишира, а вие си мислете ако пострада детето ви.