Любовта е болест

Любовта е болест, решиха експертите от Световната здравна организация и записаха това чувство в регистъра на заболяванията като „Разстройство на навиците и неуточнено влечение", предаде КРОСС.

Обратно в новината

Коментари - Любовта е болест | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото повече ме лекува милото, толкова повече се разболявам! Обожавам да съм болен:)

То и самият живот е болест. предава се по полов път и е винаги с летален изход!

Най-прекрасната болест е любовта и не искам да ми минава! Надявам се и моят Котарак да мисли така! Без любов, няма живот!

Съжалявам единствено за това, че не съм се разболял по-рано:)

Колкото по-късно се хване, по-трудно се лекува!:)

Толкова е вярно. Всички симптоми. Нямах представа,че един човек може да ти бъде нещо като дрога.И когато се разделите,да изпаднеш в такава абстиненция,че място да не знаеш къде да си намериш,отразява се и на тялото,сърцебиене,безсъние... Дори висока температура,а за главоболието да не гоорим,повяхване на косата,чупене на ноктите,израняване на кожата... Мъка... Не искам да се влюбвам повече,честно...

Само, че влюбването не става по желание. :) То те връхлита много бързо или по- бавно, неусетно почти....

Така е! Любовта наистина е болест и то много опасна и тежка болест. Браво на СЗО, че най- сетне оповестиха това официално. Дано скора се открият и лекарства срещу любов, васкини...колко ще е хубаво- пийваш хапче и всички терзания по дадена личност преминават...ехххххх, колко щеше да е лесно вместо да се влачиш месеци, дори години като умопобъркан по даден "пън" без дори да забелязваш дори колко е абсурдно това положение

Истина е - тези официални симптоми са характерните за вечната и толкова желана от млади и стари болест - ЛЮБОВ.Успешното понасяне на тази болест е да се лекуваш със споделяне и едновременно с другия страдащ като двойка. Тогава боледуването е удоволствие, човек "мазохистично" не желае да се отърве от това състояние......

Любовта е най великото чувство!Връхлети ли те не те пуща лесно!Всеки би искал да боледува от такава болест!Без нея просто няма живот!

Якоооооооо

този който е написал статията е луд

Абсолютно съм съгласна със СЗО, затова панически се пазя от тази болест.

Любовни чувства изпитва всеки и няма нищо общо с възрастта. Описаните от СЗО симптоми са верни и няма нищо по-красиво и вълнуващо от това.

Разбирам те. И моето... но това си има своята добра страна-така се удължава болеста . Няма по- голямо щастие от това и двамата да сме болни от едно и също:) Той страда повече, но пък колкото повече взема лекарство- толкова повече се разболява.:)

По-глупава статия и по-безсмислено нещо не бях чела! Някой явно се е почувствал наранен и хайде сега хората да ги наречем "болни", защото обичат!??!

Сега под МКБ F63.9 e-Разстройство на навиците и влеченията, неуточнено

Скоро очаквайте лекарство от голяма фармацевтична компания

Любовта е чуство значи щом е болест значи и чуствата са болест. Значи искат да ни превърнат в роботи!?! Това го е измислил някой старчески мозък и икса да го наложи на света. Всеки знае че чуствата са характерни за младите хора!!!

за младите,чувствата са всяко живо същество,което носи душа.А що се отнася до това за роботите,как ми се понякога да бях робот...Щеше да е супер! Ако можех,щях да си извадя тая глупава,чувствителна,обичаща душа и да стана робот. И без друго имам чувството,че по-голямата част от хората са точно роботи,нищо не чувстват...

Дано да се лекува...

мога да добавя,че при таова неуравновесено сустояние,чове к може да пипне и захарна болест.

Любовта е единствената болест, от която човек не иска да оздравее.I love you Romeo!

Много точно. И хората обикновено не искат да се лекуват от тази болест, а да препочитат да са хронично болни от нея.

най-сетне се сетиха

искаме я ,а когато я има, сме с точно тези симптоми ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тошо такива симптоми има лубовта.голяма пация е!когато я няма е зле,но когато я има е още по зле! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хаиде да се мине и без тази болест достатъчно други има *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а ваксина има ли ме интересува:)))),ако дълго време си болен от тази болест освен всичките симптоми които те тресат ,накрая идва и полудяването,крайно налудничево поведение и рязко откачане

това е наи-смечното нечто което сам чела тук. казват сачто че като при всяка болест, лечението минава в леглото.

Страхотно сравнение! Точно и на място! Значи наистина е болест - няма какво да се спори!

лежиме и ревеме,става по-зле...

Да е жива и здрава тази болест!! Поне се даде диагноза за нея!!!Любовта е прекрасна болест и е за цял живот!!! Дано повече хора да обичат болестно.

Няма така да говориш, ако някой теб те обича болестно!Не знаеш какво е да се чувстваш преследван от "болестно" влюбен в теб идиот!!!!!!наложи се да си сменя телефона, имейл и скайп адресите, смених си и работата....остава да емигрирам в чужбина.....и това не е маитап!

Това само по сапунките.Поне аз имам такива наблюдения.С моя човек не се получи,а и навсякъде слушам хора,дори семейни,да казват "Ами с човека до мен,не се получи". Лошото е когато в несполучливата връзка има и деца,защото те страдат най-много,особено ако са по-големи.

Отдавна не се бях смяла така. Има нещо вярно в симптоматиката. Много яка болест в това почти няма нормален землянин, който да не иска да боледува от нея или някога не я е преболедувал. Хората рядко изграждат имунитет към нея. Това също трябва да се отбележи в каталога на СЗО

Изграждат, изграждат имунитет...

хаха да и сега се чудя този имунитет как да го превъзмогна