10 различни вида мед, които трябва да опитате
Те са полезни за здравето и приятни за небцето
Обратно в новинатаКоментари - 10 различни вида мед, които трябва да опитате | Лайф.dir.bg
Коментари
ас най обичам мед от еделвайси и кокичета много е полезен за умственото развитие на очениците
Не купувайте мед,който не е захаросан! Така шансът да ви излъжат е минимален. Не вярвайте на декларации, подписи, изследвания.Лично аз съм си изпатил.Мед,който не се е захаросал 4 месеца след добива му,е менте.
Купувайте мед от производител.Българският мед се ползва за подобрител на украински и китайски мед,защото е ароматен.
Как пък една снимка на Български мед не намерихте, да Ви таковам в журналистите. Половината са бъркочи с някакъв мед, може да не е пчелен. От гречка мед вадят само украинците и руснаците. Липата е най характерна за България и Румъния. Просто журналюги, не особено грамотни.
сега от Брасъл ша ви разкритикуват защо не сте рекламирали мед с червеи, скакалци, пеперуди и мухи, като съдържащ най-много протеини.
Акациевия мед е по-тъмен, заради прополиса??? Тия май никога не са виждали акациев мед, той е прозрачен, почти бял. Единственото вярно е, че не се озахарява (дълго време).
Пише за разновидности на меда . Защо не се казва кой е най-полезен и защо !? Мановият мед , или наричан на латински манука !
В САЩ внасяли африкански пчели, че давали много мед. Но се държали винаги в затворени пространства и били много агресивни. Само че ги изпуснали. Сага избивали другите пчели там. Намеси ли се човека в природата, все става бъркотия.
Едва ли има най-полезен. Това се рекламни трикове. Че носят различни вещества, е ясно. То медта едва ли не описваха, че носи почти цялата менделеева таблица. ;) Не че е вярно. Някакви фитохормони ли бяха и така нататък.
човека не познава истински пчелари, за това така говори. Иначе акациевия мед не се захаросва, имам 10 годишен/ отлежал и само дъното на буркана е започнало да се захаросва малко.
Не е важно от какви растения е събиран медът. Важното е: 1. Да е събиран от пчели, а не бъркан във вани. 2. Да е оставен достатъчно дълго да "узрее" в кошера. Пчелите го преместват поне 2 пъти преди да го запечатат трайно. 3. Да не е "разреждан" с промишлени пластификатори. Като глюкозни сиропи например. 4. Да е съхраняван в чисто стъкло, херметично запечатан. Всяка сутрин по 1 ч.л. мед и 1 к.л. лъжичка истински ябълков или винен оцет 5-6% е най-добрата диета от 1000 години насам.
После е германския. Следва полския, особенно тъмният от гречка. После алтайския. Американския не се пробва дори - вони неприятно на леш. Явно е от ГМО царевица.
Aз съм купувал български пчелен мед от магарешки бодил; много е полезен за болно гърло.
Най-хубав е гръцкият. Хубав български мед, който се захаросва отгоре надолу не съм виждал от 40 години. Ще бъда благодарен, ако пишете откъде си взимате този български, който харесвате.
Био мед? Всичкият мед е био. Другото би трябвало да се нарича "пчелен продукт", ако е от захранвани със захар пчели или направо "химически продукт за мазане".
личи от километри, че статията е реклама. Не виждате ли, че до всяко бурканче има бутон "Купи". Какви снимки на български мед ви гонят и какво са ви виновни журналистите!?