17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На нен ,,Берлински Вавилон,, ми харесва . Има два сезона на Филмисуб

От известно време не гледам изобщо такива сериали, а само азиатски - основно китайски и южнокорейски. Вярно че и там трябва да подбереш. По-различни са. Някои са с много пъти по-добра актьорска игра от холивудските и в това никак не се майтапя. Сигурно много го изискват, тренират и повтарят. Китайците си падат по фентъзита и това може да ви допадне. Ако знаете английски, само по търсене на име излизат онлайн. От сега вървящите забавен лек е Fights Break Sphere. От по-преди тази година по-тежък е Sketch 2018. А от предни години си има немалко, тип W - Two Worlds, Goblin и така нататък.

Не съм почитател на руската имперска политика, обаче определено харесвам руското кино. Поне това, което не е политически обременено. Преди гледах основно англоезични сериали, а сега си давам сметка, че имам повече руски. Проблемът на руските филми е, че за повечето няма създадени субтитри. Не изкам да обидя никого, но повечето българи, въпреки самомнението си, НЕ РАЗБИРАТ руски. В много, например, от качествените руски сериали на криминална тематика се говори на специфичен бандитски жаргон (болотные по фени ботают), затова хората не схващат същността на действието и губят интерес. С чисто алтруистични намерения преди време преведох четири епизода от един руски криминален сериал и ги качих в популярен сайт за субтитри. Сериалът се казваше "Казнить нельзя помиловать", което се превежда "Да се ликвидира не да се помилва", което в руския език е учебникарски пример как промяната на мястото на запетайката променя цялостния смисъл на изречението. Казусът го има и в руската википедия. Затова в заглавите авторите умишлено не са сложили запетайки. И някакъв задръстен необразован глупак ми отговори, че преводът нямало да бъде публикуван, понеже в заглавието имало правописни грешки. Колко по български, нали? Е, няма вече алтруизъм.

А бе в резултат на такива постове като твоя давах шанс на прехвалени руски филми, не можах да изтрая повече от 15 минути и то с насилване. Нищо гледаемо нямат, не и последните десетилетия.

В момента руснаците правят качествени криминалета. Американците пък най ги бива във фантастиките. Бандитски Петербург, Полицейски войни - тези са изключително качествени, с интелигентен сюжет.

Това със запетайката е хрестоматийно и на български - да се обеси не да се помилва. Виж обаче казнить не е ликвидирам. Може би затова не са разпознали играта на думи и по-добре би било да оставиш познатия за българина израз.

Хубаво е да ми даваш акъл по отношение на руския език. Аз съм от руски произход.

Никой преводач не превежда буквално, понеже има изрази, които не подлежат на буквален превод. Правилно го е превел човекът. Аз съм го гледал този филм. В него никого не бесят и затова изразът не е приложим. В него една жена разстрелва престъпници. Директният превод на казнить е подлагам на смъртно наказание. Тя ги ликвидира. Ти как би го превел?

Нв виждам в класацията им "Винил" , Нюйоркска комбина и Златен живот . Особенно последния е много близък до нашата действителност .

MacMafia, Night manager, The catch i Suits

Sharp objects е страшна тъпня! Не се лъжете! Нещо, което може да се свие до 3 сирии макс си разтяга в потни, влажни, скучни, монотонни 8 серии! Тотален ад и загуба на време! Не се лъжете по известния cast! Убийството на Джани Версаче си заслужава гледането. Наистина е интересно! Немският сериал Babylon Berlin горещо ви го препоръчвам! Сега се снима втори сезон!

това е списък на 14-те най-тъпи сериали!

14-те най-тъпи са руски.

не, за съжаление 14 наи-тъпи са български.

Още преди 15-20 години жена ми (която гледаше много повече от мене) забеляза, че британските сериали са по-качествени (аз тогава не и вярвах...). Това важи с пълна сила днес, най-вече що се отнася то мини-сериалите, 6, максимум 8 серии. "Wolf hall", "Humans", "Stan Lee's Lucky Man", "Bodyguard" (съвсем скорошен и доста гледаем), все в тоя дух, тия не непременно първи.

Това англо езична класация ли е?

Ти каква очакваш да е, рускоезична с негледаеми сериали като оня дето тролове го теглят от зелка като малоумни за да му вдигнат рейтинга ли. Ако искаш неанглоезични гледаеми сериали ще се наложи да ги направиш първо, засега няма такива. А да, и има поне един неанглоезичен сериал в списъка.

Свръхестествено. Американска история на ужасите...

Не мисля, че това са най-добрите сериали за тази година. Пропуснати са такива филми, като "9-1-1", "Джак Райън", последния сезон на "Вътрешна сигурност", "Who Is America" и пр.

браво "им го по торентите" какво трябва да означава ? най-популярният български портал дали не ни подтиква към... ?

Пич, ти за стрийминг услуги като HBO, NEtflix не си ли чувал или торенти си знаеш само нелегално. А иначе с претенции за "знанЙие"

ами чували сме за такива услуги,но само да вметна че HBO go..ужасно ми забива...и пак си се върнах към старото...така,че аре моля ти се не говори глупости. Не сме в щатите или Германия всеки да те следи,а и хората тук нямат кой знае какви доходи.