2 г. след критиките за ролята ѝ в "Музика", Сиа разкри, че страда от аутизъм

Певицата и актриса бе разкритикувана, че е избрала за главната роля Мади Зиглър, която не страда от този вид разстройство на социалното развитие

Обратно в новината

Коментари - 2 г. след критиките за ролята ѝ в "Музика", Сиа разкри, че страда от аутизъм | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си аутист. На лезбийка, веган и еколог можеш да се престориш. Аутист, негър и интелектуалка няма как да станеш изведнъж на 40+.

И това го казва бай Ганьо цървула

Има мн примери за хора, които са диагностицирани с аутизъм в по късен етап от живота.

Абе, ти чукай на дърво да не те сполети я с дете, я с внуци , че тогава наистина ще се убедиш колко е яко е тва "улрта модерно"...

На ейиииииии такива търкалета. Аутистите не си слагат двуметрова бяла панделка на чУтурите, ми се чудят къде да се скрият да не ги тормозят светлините, хората, вятърът, слънцето, липсата на вятър, липсата на слънце, изобщо всичко. Таа мърла са фанала в звукозаписва и видеоклипира, ма била аутистка. Всичко е маркетинг и евре§ски тъпи номера. Буахахахахаха, вкарват ви в толкова тъпи филми!!!!

+ била и алкохоличка!!!! Ахахахахаха, буахахахахаха: не моЕш ем да си аутист, ем да си алкохолик. На аутистите им дават дЗверски хапове, и ако ги омешат с алкохол, се превръщат в много мъртви алкохолико/слашдавигоспелувам/аутисти. Що им се вързвате на ЧУДОВИЩНИТЕ ПРОСТОТИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не ме интересува личния ѝ живот, мога да я слушам безкраѝ. Вдъхва ми хубава енергия.

С аутизъм се раждаш. Тази ментална девиация не се "отключва" като шизофрениите /примерно/. Или се раждаш с нея, или не.

Ако има и други фенове - моят поздрав - Freeze you out

Леките форми на аутизъм не оказват влияние върху качеството на живот при жените. Те се социализират достатъчно успешно и дори да е налице по-особено поведение, то се приема за чаровно. Въпросното "страдание" тук е всъщност търсене на внимание.

Какво е? Че пол няма е ясно, ама... музика ли мисли, че нещо прави, реклама на доктори и лекарства ли....

Много си далече от истината! Некомпетентен - не коментирай!

California Dreamin'

Едно е да отключиш, друго е да не си диагностициран, щото изглеждаш нормален. Аутизмът е спектърно разстройтво, няма едно, с едно еднакво. Някои аутисти изглеждат "нормални", но не защото са нормални, а защото маскират, тоест научили ли са се да имитират поведенито и реакциите на нормалните в социалните си взаимоотношения и общуването с тях- Това не означава , че разбират например социалните норми, като защо не е е прието да спреш някой непознат на улицата и да апочнеш приятелски раговор с него относно каква ти е любимата торта. Тоест , ако пообщуваш по-задълбочено с човек с високофункциониращ аутизъм, ще видиш , че абе нещо не е съвсем наред с реакциите и когнитивните реакции на този човек...изгледа ОК ама.току се прецеди нещо странно кат реакция през фасадата. Та те за тва има хора диагностицирани и на 50 годишна възраст, а някои и никога.

Споко, такива тъпанари като теб винаги са модерни!

Позаинтересувай се каква е цената на това "социализиране" върху психиката им, щото да се преструваш на нормален изисква огромна енергия и е пагубно за пихитата, после пак ела да го изкоментираме. Само жокер т идавам - клинична тревожност, клинични депресии, склонност към самоубийства итн итн и тн

Това новина ли е, материал ли е? Нещо превеждате, ама не дотам вярно. Кой ви е източника? НИщичко не се разбира от тази статия. Била притисната, ама била и алкохоличка, някакви обвинения, някакъв аутизъм, ама неясно какъв, била страдала.... Трагедия! И като си помисля, че някой получава заплата за подобни глупости

Тази е абсолютно широкоскроена откачалка.Не ще да се движи в "нормалните"релси на живота.Такива хора правят светът интересен.

Да ама знаеш ли как страдат от отношението на тези, които виждат не по-далече от носа си... Докато си намерят мястото..

Адски много хора сме аутисти - синдром на Аспергер, което е от спектъра на аутизма, но не знаят, че са аутисти. Аз и почти всичките ми близки 99.999% сме аутисти, аспита. При децата има официално диагностицирани/сертифицирани, от възрастните една част сме осъзнали, че сме аутисти - по-точно няма начин да не сме аспита. Отначало, поне аз, изживях един огромен шок. След известно време едно чувство на огромно облекчение - най-накрая ти проблясва защо, за добро или лошо, си толкова различен/а от другите - ами защото си аспи, затова си си единствен/а и неповторим/а, просто уникум. Имах някакви идеи за разяснителна кампания за аспизъм (мисля така да го кръстя на български, за да не се бърка с класически аутизъм ли се викаше - нито те, нито ние, искаме да сме у един кюп, нещо като Чехословакия сме :) :)), но кривосъдната ни система ми изхарчва целия ресурс от време, сили, че и нерви, който мога да си позволя да отделя за дир-а. Може би от време на време, когато има нещо за аспита, ще хвърлям по някоя и друга идейка. Имаме огромното, огромното предимство на tabula rasa - тоест че почваме начисто, хората почти нищо не знаят за аспизъм, съответно нямат и предубеодения по темата.

А защо не се огледаш за мъж? Дори и за еднократно преживяване. Малко да ти понамести чакрите, да ти пропъди дяволчитата от главата, да те проветри...

Понеже съм жена с мъжки тип аспизъм, нямам проблеми да се социализирам с мъже и жени, само с пе.ерастки и пе.ераси, без извинение. Проблемът ми със социализация/интеграция тръгва още от детската градина и е почти за цял живот. Аз винаги съм предпочитала да съм сама, отколкото да ми се налага да търпя разни олигофрени. Със себеподобните се сдушваме веднага и много бързо ставаме истински приятели.

Представи си, че си имам мъж, при това като слънце - също е аспи. Също е едно хиперактивно вундеркиндче, в много отношения идеално се допълваме, в други сме се понаучили да си уважаваме различията. Виж, ако трябваше да търпя пе.ерас като тебе, тогава със сигурност предпочитам да нямам мъжленце - то така или иначе не е мъж.

Специално за аспизъм, мотото трябва да бъде, "Всеки си е башка луд" (любим лаф на баща ми, 99.999 също аутист, от най-най-най-най-социалните обаче). Аспизъм не е заболяване, а ПОДОБРЕНИЕ - на това мнение са водещи доктори, голяма част от които също аспита. Имаме нужда от не бих казала терапия, че ми е обидно, а по-скоро консултации - примерно на мен е трябвало да ми обяснят, че съм като булдозер, а пък хората имали били чувства.

Аз пак да ти напиша, тоя път - по-бавно. При синдрома на Аспергер често се среща дислексия - трудно разбиране на прочетен текст. Та да повторя - ако те повозя на грездея както аз си знам - ще ти изчезнат всякакви симптоми, мисълта ти ще текне гладко, онова мамино синче дето се мъчи да те еве ще го забравиш веднага.

Голямо разкритие, ми то е очевидно!

Това го казва мъдрец, ама за епилирано педалче като тебе е трудно да приема други мнения.

Между олигофрения и аутизъм е тънка, при тебе явно е размита, случва се.