4 г. по-късно "Queen" и Адам Ламбърт се завръщат с турнето "Rhapsody" в Северна Америка

Концертната им обиколка ще стартира от същото място, откъдето тръгна тази през 2019 г.

Обратно в новината

Коментари - 4 г. по-късно "Queen" и Адам Ламбърт се завръщат с турнето "Rhapsody" в Северна Америка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проучих внимателно как изобщо тоя се е озовал при Куин...от някакво реалити. ОК - те са свръх-музиканти и знаят точно кой да вземат. Обаче от цялата документаристика ми направи впечатлението дебело подчертано от тях - ако очаквате да чуете Фреди, няма да го чуете. Ами така е...и понеже няма да го чуеме, аз на такъв концерт не бих отишъл...тоя е в друга вселена , тва не е Куин за мен.

То пък оставаше и да очакваш да чуеш Фреди. Още повече пък да очакваш Куин да се закопаят професионално като наемат вокалист с концепцията да замести Фреди като се пробва да имитра Фреди, било вокално , било визуално. Много са ми интересни хората, които са заседнали някъде във времето и анатемосват всяка промяна дори идея за промяна. Погледни от друга гледна точка - Ламбърт и Куин поддържат живо наследството и легендата за човека и твореца Фреди. Иначе никой от поколенията след Фрди нямаше и да чуе повече за Фреди и Куин , ако бяха отсекли като тебе Куин без Фреди не е Куин и бяха теглили черата и продали правата заедно с каталога..

Жалко,но Мей и Роджър продължават да чалгизират и печалбарстват с всичко свързано с автентичната група Куин! Единствената им продукция след смъртта на Фреди беше албумът Космос рокин с решаващото участие на Пол Роджърс. За филма да не говорим! Че и Оскар уредиха за тази карикатура Малек! А за заместника на Меркюри -Адам не си струва да се коментира! Остаряват,но апетита им за печалби не намаляват. Жалко!

Каква идея за промяна, бе слабоумнико? Куин е епоха в музиката, това никой не може да го промени. Точно това съм написал, че това вече НЕ Е КУИН и който има нервите - да ходи да го гледа/слуша това, аз нямам. Промяна е нещо да почнеш да обработваш земя по нов начин, да измислиш нов вид смартфони/комуникация, да измислиш нов вид гориво. Как може в изкуството да ми говориш ти за промяна? Не е никаква промяна а някакъв Айдъл да се мъчат да му градят кариера и публика на гърба на останките от Куин. Щото Фреди и сам можеше да пълни стадиони, а Адам Ламбърт може да напълни най-много някой гей клуб.

Те заради такива умници и проучватели като теб заснеха документалния си филм "Шоуто трябва да продължи" през 2019. Всички факти окоро сътрудничеството са в него. И понеже е колаборация, в която бандата е само единият елемент, опитите ти да омаловажиш приноса на настоящия вокалист, са жалки. По концертите им през последното десетилетие видах как на мнозина "той не е Фреди" скептици като теб им падат ченетата. Принципът е прост: ако не харесваш това, си стой вкъщи. Още повече - като не си видял, какво точно коментираш? Турнето им в Северна Америка се разпродаде за минути. И допълнителните дати се разграбиха. Има кой да ги гледа. Фреди ни напусна преди 31 години и е време някои от токсичните му фенове да спрат да ровят праха му като селски кокошки на бунище. Групата му прави всичко възможно да запознае милениумите, зумърите, алфа-поколението и прочее тиктокъри с музиката му.